Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shmily spune:

Fetelor, mi-am luat masina de cusut!!!
Doar ca... tre sa ma invat sa si cos... am reusit sa pun atele (pas cu pas am facut ce scria in carte)numai ca pe material... m-am pierdut!!! la inceput o luase bine si chiar am crezut ca reusisem... dar a inceput sa rupa firul superior de ata... nu stiu ce-i face... pe unde o incurca, dar dupa ce intra acul inauntru merge aiurea pe material si nu coase...
fac io ceva gresit? mai trebuie ceva ce io nu stiu? Help fetelor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Aura, uite cum arata piciorusul de butoniera si la Brother si la Hyundai sau alte firme: http://www.masinicasnice.ro/index.php?page=shop.flypage&product_id=47&category_id=f7d6b2597c7eadef005345f972587535&option=com_phpshop
Este o imagine cu piciorusul alb de plastic si butoniera facuta cu el.
M-am uitat la Singer dar n-am vazut care e. Incearca sa-i suni ca nu raspund sub nici o forma la mail-uri. Sunt tare nesimtiti la capitolul asta.
Tonia, ai dreptate cum explici tu. Eu nu am gasit de unde se regleaza inaltimea transportorului la astea noi. Am citit ca la masinile mai scumpe se poate lasa transportorul(zimtii) in jos de tot ca sa faci broderie si chestii din astea. Sincer, masinile vechi erau mai gandite la multe capitole si mai tzepene. Acum vor sa le scoata mai ieftine si taie la calitate. Uite, eu una, mi-as dori o masina Pfaff 130 din 1954... Cica aveau motor de masini industriale si erau solide.
Iulia, ti-am pus pe mail modelul ala. Cand ai timp, mai vorbim. Abia astept pozici cu tzoale de-ala tale sau ale fetei tale.
Pup.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Aura, pe unde stai in Constanta? ca daca am fi pe-aproape, poate ne intalnim sa-ti arat piciorusul pt butoniere ca sa-l vezi exact cum arata... masina de cusut pe care mi-am luat-o avea inclus piciorus de butoniere, de fermoar, pt cusut nasturi, piciorus pt tiv ingust si inca o chestie care cica e placa de peticire...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Shmily, daca iti rupe ata s-ar putea ca tensiometru pentru ata (cel din stanga) sa fie prea strans; un mecanic ptr. masini de cusut mi-a explicat ca, de obicei trebuie sa fie pozitionat intre 3-5 in functie de ata si materialul pe care le folosesti.

Si dupa ce te vei obisnui cu masina vei mai avea de facut unele reglaje ptr. ca de multe ori ata nu e compatibila cu materialul. Din pacate la noi ata e de o calitate care lasa de dorit, de aceea de foarte multe ori se deregleaza sau strica masinile de cusut. Puful atei in combinatie cu praful, scamele din material si uleiul de multe ori le gripeaza (adica se blocheaza). Atentie mare la ulei sa fie de foarte buna calitate, chiar daca e mai scump. Eu am patit cu o masina de cusut cumparata din Germania de noua: dupa 8 ani de folosinta cand n-am avut probleme cu ea, din cauza uleiului (made in Romania care continea apa) mi s-a blocat axul si mi s-a rupt o piesa din interior. Abia am reusit la un strungar foarte bun sa mi-o refaca, coase foarte bine si acum, dar parca tot nu este ca inainte.
Iti doresc sa o folosesti sanatoasa, sa ai noroc de ea si satisfactii. A! sa nu uiti sa o ungi ca sa coase mai bine.
Tonia va pe toate.

Mergi la inceput

Multumesc Tonia pt raspuns. Cred ca de-acolo era pt ca m-am mai jucat un pic pe la ea.. am mai desfacut atele si le-am pus inapoi... si intr-un final am reusit sa cos iar fara sa-mi rupa ata... inca n-am reusit sa cos zig-zag...sau alt model de pe-acolo, in afara de cusatura simpla...nu stiu de ce, dar nu-mi iesea...ori mi se bloca firul superior in placuta unde intra acul...ori firul superior era"invizibil" pe material... cred ca trebuie s-o mai fatzai un pic ca sa pot sa-mi dau seama cum merge...
chiar... mi-ai amintit tonia ca voiam sa va intreb: ce fel de ulei trebuie pt a unge masina (adica cum se cheama..."ulei pt masina de cusut"?)si mai ales, pe unde as putea sa-l gasesc? prin mercerii?...sau unde?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Vivi, sa stapanesti sanatoasa masinuta si asteptam creatiile tale, cat mai multe! Eu cand mi-am cumparat-o nici nu am putut sa trag la ea in prima zi (asa ca tu esti tare) adica aveam foarte mari emotii, ma durea capul de fericire, nu-mi venea sa cred ca chiar mi-a luat sotul masina. Sa ma fi vazut dimineata, cand m-am trezit, primul lucru m-am dus sa vad daca intr-adevar n-am visat!

Nu dispera, multe teste iti trebuie, o sa inveti tu din mers, daca ai avea si pe cineva sa ti-o regleze, pana vezi tu cum sta treaba, ar fi super.Din cate imi dau eu seama din ce povestesti si ata prea stransa. Mai slabeste si sus si jos, e bine ca atunci cand tragi de ate (cu piciorusul sus) ambele sa mearga la fel de usor (fara sa cosi, doar le bagi si tragi usor de ele, trebuie sa aiba cam aceeasi tensiune), si cand lasi piciorusul merg mai greu, ia sa faci o proba.

Cat despre uleiul de uns, se gaseste in mercerii, si chiar asa ceri, ulei pentru masina de cusut, este in recipiente de plastic, mici cca 100ml si cu un dop rosu. eu nu mi-am luat inca, mai am de la masina veche ulei de transmisie, foarte bun, e putin rosiatic la culoare, se foloseste la mecanisme fine (apropo eu nu am mai uns demuuuuuult masina)

spor, daca mai ai intrebari, cu cea mai mare placere te ajutam, Alina e cea mai in masura ca a avut la fel!

Pupici

Elena 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Hihi Guguluff, eu am un Pfaff de ala 'nou-nout' sa zic asa are in continuare si papiota de ata originala ( faina ata dar nu foarte rezistenta, daca compar cu firele de acum, cu 50 de ani mai tinere )De solida e solida masina...dar are si vre-o 30 Kg -cel putin[:|] ( norocul ei ca altfel scapam de ea deja, dar e prea grea )
Eu nu o folosesc prea mult ( adica aproape deloc) dar nici cealalta masina, de generatie noua, nu o folosesc... Avantajul masinilor de acum este ca sunt usoare si simplu de manevrat. Dezavantajul este ca deseori nu poti schimba unele reglaje care la masinile vechi erau manuale..( cum ar fi presiunea talpitei, dar si latimea cusaturii sau pasul )...

Accesoriile ( picioruse/dispozitive, ace etc) se potrivesc in general cu toate masinile, sunt standard... Cu pfaff-ul ala din anii 50 au venit si o gramada de picioruse care se potrivesc si cu masina mea noua, care e Toyota ...pacat doar ca nu am rabdare sa cos si eu ceva! Dar va admir si citesc cu multa placere!!!

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Servus fetelor!

Am intrat sa va pun o poza

Pupici

Alina11+

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Stau pe-aproape -telor.

Alina 11+ se vede ca samburelul incepe sa creasca.Imi aduc aminte cum la vestea ca voi avea un bebe, primul lucru care l-am facut a fost sa-mi pun o perna mai mica sub bluza sa vad cum imi va sta cu burta, iar taticul a si cumparat un carucior cu care facea manevre prin apartament; zicea ca nu e totuna cu condusul masinii si ne distram. Sa va bucurati sanatosi de fiecare moment.

Diana nu te sfatuiesc sa scapi de masina mai veche, chiar daca ai una noua aceeasi marca. Eu am vandut o masina mai veche (cu pedala) si regret si astazi; daca nu era asa departe, (macar in Ungaria)ti-o cumparam eu pentru ca precis e o bijuterie daca spui ca are si o gramada de ustensile.

Astazi fiind sarbatoare voi avea mai mult timp sa caut material ptr. rochie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dionisia10 spune:

uitati la ce lucrez:
http://www.burdamode.com/Stofftrend,1270777-1000019-1564548-1564552-1564662,deDE.html

masina de cusut ar putea rupe ata pt. ca nu este ata trecuta corect prin toate ghidajele! Atentie !
Am citit undeva ca la tensiunea atei inferioare se umbla, dar numai in ultima instanta!!!!

Mergi la inceput