Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Dionisias exact aceeasi pb.am si io cu masina. Materialele subtiri nu le pot coase pt ca mi le ingroapa. Materialele groase le trage destul de bine, sunt multumita. Dar ce ma fac cu materialele subtiri, ce idei imi dati? Am niste lavete de bumbac din care vreau sa fac maieuri la fetita si nu imi trage masina pe material ca e prea subtire.

Vivi multa bafta cu masina de cusut, sa te tina mult timp, sa iti faci multe lucruri frumoase la ea.
Eu tot n-am talpita pt butoniere. Chiar ma gandeam acum ca io cd mi-am luat masina de cusut pe piata din C-ta nu exista decat Hyundai si Singer, iar cunostintele mele despre masinile de cusut erau zero barat.

Mergi la inceput

Fetelor mi-a promis soata mea ca daca ii dau dimensiunile exacte la o talpita din aia pt butoniere mile confectioneaza el la munca din bronz sau inox, sau ce material vreau io.
Va rog din suflet dati-mi si mie site-uri unde sunt date dimensiuni pentru diverse talpite si accesorii ale masinilor de cusut ca ce am gasit eu nu ma multumeste, si unde mai pui ca nu stiu nici traducerile si degeaba le vad. Si inca ceva, sa se potriveasca pt Singer. Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dionisia10 spune:

nu vreau sa te dezamagesc, dar nu seamana cu o talpita, nu cred ca se poate confectiona, este o piesa in care culiseaza ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Dionisia si Aura exact asa face si masina asta a mea de cusut, trage bine pe gros(mi-a facut tighelul la blugi prin vreo 8 straturi de blug si unul de elastic) dar la subtiri scartaie. Am facut o fata de perna din bbc si imi incretea materialul, trebuie sa trag de ate ca sa se indrepte... Sa folositi ac subtire si sa incercati sa puneti o intaritura sub cusatura. Fie sa ramana acolo sau sa o rupeti dupa aia. Eventual hartie sau servetel dar se gasesc pe la mercerii niste benzi de vreo 2cm care merg rupte dupa ce cosi.
Vivi, Brotherul tragea materiale subtiri, bine. Toata vara am folosit-o la fuste si chestii.
Aura, piciorusul de butoniera este din plastic la Brother si E&R, s-ar putea si la Singer. Dimensiunile ti le putem spune noi de la ale noastre dar mai bine vezi cum e exact la Singer. Intra pe site-ul lor ca poate poti comanda sa-ti trimita prin posta.
Mie tot imi cade net-ul. Sta 10 minute si cade vreo ora... Innebunesc!!!
Oricum va pup. Spor!

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

cred ca o reprezentanta este solutia , ca si pentru acul meu dublu...

Mergi la inceput

Alina pe site-ul lor sunt niste pozici la accesorii din care eu una nu inteleg nimic. Nu li se dau denumirile la piciorusele alea so.........
L-as cumpara de pe net dar trebe sa mai caut, sa vad ce preturi au.

Mergi la inceput

Dionisia si cum ajung eu la o reprezentanta din cu.. tarii? Ma oftic de mor ca nici macar in orasul asta n-am timp sa caut ateliere care poate au ratacit vreo chestie d'asta. Nu stiu frate pe unde sa caut ca pe unde am umblat eu se uita astia la mine ca la extraterestrii. Si daca o fi sa gasesc mi-or da asa ceva? Sunt niste oameni pe aici de zici ca-s batuti in cap. Nu-s toti dar eu doar peste aia batuti in cap dau in ultimul timp si tare demoralizata sunt.
Scuze pentru pledoaria de mai sus dar am si io un of in perioada asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Buna fetele, ce harnicute sunteti!

Am intrat sa va citesc repede si sa va salut! sunt pe fuga

La materialele subtiri, incercati si sa slabiti ata sus si jos la suveica, ac subtire, facute multe probe pe materialul subtire pana se regleaza masina (zic si eu cum as face, desi cred ca m-ar apuca 1000 de nervi)
o sa intreb si eu la mercerie sa vad daca au piciorus de butoniera
vivi, super ca te-ai hotarat sa-ti iei masina! abia astept sa ne povestesti!
La un moment dat am facut si eu pe cineva sa-si ia masina (tot pe net cunoscuta), tot un brother, dar a ramas in cutie din cate am inteles....

Va pupic, paaaa

Elena 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Fetelor, la masinile de cusut mai vechi in partea stanga sus este un dispozitiv sus metalic care daca il apesi sare in sus. Cu ajutorul lui, daca il rasucesti (pe tija are un arc asemanator ca la pasta de pix) reglezi presiunea talpitei ptr. material subtire sau gros, dupa care il apesi din nou in jos. Cu cat distanta dintre talpita si zimti este mai mare cu atat presiunea asupra materialului este mai mare; de aceea trage materialul subtire in interior. Ptr. materiale groase este bine distanta sa fie mai mare iar la materiale subtiri, distanta sa fie mai mica. Problema este ca din foto nu am vazut la masina Brother sa fie asa ceva, poate scrie in cartea tehnica a masinii.
Dupa masa revin cu foto sau inregistrare; oricum e bine cand o cumperi sa fie cineva care se pricepe (chiar si o croitoreasa) care sa stie cum si de unde se regleaza anumite probleme minore care nu necesita un mecanic. In general masinile care nu au dispozitive de reglaj manual sunt mai sensibile, parerea mea (poate e gresita).
Succes si spor la lucru.

Mergi la inceput

Aura, ce masina ai ( de cusut)?
are poza ca poate face butoniera - in 4 pasi banuiesc, ca daca nu, nu ai ce face cu piciorusul!!!!
pune o poza cu partea din fata a masinii,
sau vezi daca scrie in cartea tehnica

Mergi la inceput