Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 4)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tonsis spune:

guguluff...cine vrea sa se angajeze ??de mine ati uitat?sau am citit eu din 2 in 2?cine vrea sa lucreze la mine?din bucuresti?
fetelor din bucuresti daca vreti veniti la mine sa imi vedeti creatiile si sa facem schimb de experienta.
am o gramada de poze cu ce am facut in ultimul timp dar nu pot sa le micsorez sa vi le trimit.
am aranjat ziele astea niste rochii de carnaval ,am cusut funde ..bentite ...sa mi le pregatesc de craciun,ca erau in geamantane
eu nu reusesc sa imi fac timp pt nimic,tot timpul sunt pe fuga,,,dar seara tot stau tarziu si mai mesteresc ceva in camera atelier
midasnu si vianne..aveti grija de burtici
va pup pe toate
dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Am intrat sa va salut, fetelor!

Alina, foarte faini pantalonasii dar mie imi plac asa, cu gaurica aia

Elena, iubita, ai grija de tine... Nu merita sa te spetesti muncind. Iti tin pumnii sa fie totul bine bu bebelushul.

Va pupacesc!

Alina 11+

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Dana, spor la cusut, sigur iti ies numai minunatii din mana!

Vianne, clar ca nu merita, deocamdata doctorul nu a zis nimic de medical, asa ca... oricum din punctul asta de vedere ma bucur pentru tine ca esti acolo si ai conditii mult superioare fata de aici, cel putin la Bz maternitatea e macelarie, sper sa nu stau mult acolo. In rest ma protejez cat pot. Tie iti e mai bine, poti sa papi?

Pupici albinutelor

Elena 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Dionisia, ace cu bila nu se gasesc. Am intrebat si in Budapesta si din cate m-au inteles vanzatoarele mi-au dat doar niste ace de jerse dar normale, ascutite. Doar duble se mai gasesc dar rar, la reptezentante. De surfilat nu poti decat cu zig-zag-ul sau mai e o cusatura (- - - v - - - v)ceva de genul asta. Pe materiale subtiri pui ace de 70-75 si speri sa-ti traga bine. Mai multe nu stiu.
Elena, ma bucur ca esti ok cu burticile. Daca sunt probleme cu colul las-o moale cu efortul fizic. Doar gatit si spalat la masina. Restul sa te ajute sotul ca nici serclajul nu e floare la ureche.
Dana, ma bucur ca ne mai citesti. Se tot plang fetele ca nu gasesc de lucru si eu am presupus ca tot in croitorii. Eu stiu de tine si daca scrie cineva din Bucuresti ca vrea sa lucreze in domeniu, clar iti dau PM. Spor la tot ce faci.
Alina, merci de aprecieri. Si mie imi placeau "gauriti" dar si lui fi-mea si tragea de ate. Lasa ca sunt grosi, "look-ul" nu prea importa
Va pupic si poate mai pun ceva nou maine, daca-mi merge net-ul.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dionisia10 spune:

Elena, nici nu visez la voal-dar nu am incercat nici sa schimb acul, nici sa las ata mai putin tensionata...

Alina, eu tot visez la ace de jerse si la un ac dublu... mi s-a pus pata pe niste jerseuri- dar sunt mai finute , nu merge la tivuri cu punctele pe care le folosesc !
Dar nu am de unde sa iau, eu nu ajung aproape niciodata la Bucuresti, si oricum habar nu am de vreun magazin de profil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shmily spune:

Buna harnicutelor!
Sunt f bucuroasa azi...mai ca am uitat de oboseala, desi toata ziua am fost pe drumuri si acum pe seara am gatit...numai in picioare toata ziua am stat! Dar am fost in carrefour cu tati azi si am vazut masini de cusut!!! Coincidenta a facut ca cea de la Brother pe care i-o aratasem lui tati pe site-ul de la Brother si i-am zis ca aia imi place cel mai mult...exact acela era singurul model Brother pe care-l aveau!!! in rest mai aveau Toyota si inca una la care nu i-am retinut numele...
A, si vestea buna e ca maine mergem s-o luam!!! Asta e masina:
http://img104.imageshack.us/img104/1960/masinadecusutzy0.jpg

pretul e aproape ca cel de pe site... f mica diferenta... ce ma intrebam io (si asa emotionata am fost ca am gasit-o chiar pe asta ca nici n-am mai cerut detalii despre ea)... pe site scrie ca are inclus in pret si vreo 13 accesorii:piciorus pentru cusut butoniere, piciorus pentru cusut fermoare, piciorus pentru cusut nasturi, surubelnita, 3 mosorele pentru ata de la suveica, set de 3 ace normale de rezerva, ac dublu pentru cusaturi decorative la 2 culori, ax de papiota suplimentara pentru coaserea la doua culori, placuta pentru brodare si matlasare...
o fi valabil lucrul asta si in carrefour?

Mergi la inceput

m-am luat cu povestitul despre masina de cusut si am uitat sa va spun ca deja ma pregatesc pt cand o voi avea! m-am apucat de croit o fusta (mi se pare ca v-am mai spus ca am stricat o rochie naspa). Materialul e f subtire, aproape transparent, negru... si mi-a venit ideea sa-i pun pe dedesubt satin rosu... dupa ce am desfacut rochia naspa, am calcat bucatile de material si fiind calcate le-am asezat pe fotoliu (care are husa rosie)si mi-a placut cum vine rosu pe sub negru... pare interesant... si ma gandesc ca fiind satin ii da si un aspect putin "metalizat" si gata, m-am facut cu fusta pt sarbatori!(asta in caz ca-mi iese). Si de pe la o alta rochie, fosta rochie de-a sora-mii, pe care n-o mai purta... am desfacut ce se putea refolosi si vreau sa-i fac o rochita la pitica. Materialul e rosu, dar rosu aprins si elastic...sa vad ce-o iesi ca vreau sa-l combin cu alb si sa deaun fel de Craciunita, ceva... m-am gandit sa stric ce mai aveam rochii sau fuste "esuate" de altii sau care nu le mai port... ca acum, daca tot m-a apucat "sindromul croitoriei" macar sa ma invat pe materiale refolosite... si daca gresesc, macar n-am dat bani pe ele.Iar daca-mi iese fain...cu-atat mai bine!!!
acum plec si io la culcare ca vad ca atunci cand sunt nerabdatoare sau am emotii vb mult... sper ca nu v-am plictisit!
pupici si noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Vivi, am avut eu masina asta. Tot de la Carrefour luata. E ok sa stii, face butoniere frumoase si e simplu de folosit butoniera in 4 pasi. Coase bine materiale elastice cu acul dublu, e usor de folosit si manualul de utilizare e bine facut. Ce m-a cam nemultumit pe mine e faptul ca nu prea tragea materiale groase, adica se mai bloca la ele. Am vazut-o de curand cu 570 lei la Carrefour din Bucuresti, cred ca atata dai pe ea. Am sa-ti mai spun eu daca ai nelamuriri despre ea si sa stii ca are accesoriile toate. Deci pachetul din magazin e acelasi cu cel de la site-ul oficial.
Ce mai, s-o folosesti cu placere.
Paaa...

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Multumesc mult Alina!Da, atat dau pe ea!
Ne-am razgandit si ne-am decis sa nu mai ne ia cunostinta care pleaca in germania pt ca cu cat m-am gandit mai mult mi-am dat seam ca nu-i asa buna idee sa ia el, care nu stie nici macar cat mine ce ar trebui sa aiba sau cum sa fie o masina de cusut... io macar am mai citit pe-aici ce-ati mai scris voi... m-am mai interesat... dar el...cred ca mi-ar fi luat prima masina care-i aparea in cale! si plus de asta, cineva m-a sfatuit s-o iau din romania ca asa am si garantie la ea... asa, din germania, chiar daca are garantie... la ce ma ajuta?
acum va zic "spor la treaba" la toate, merg sa pregatesc pitica sa plecam sa-mi iau masinuta de cusut!
mai intru diseara sa va povestesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dionisia10 spune:

problema mea este ca pe materialele subtiri le "ingroapa" pur si simplu acul in orificiul din placuta , de asta nu le pot coase, sau mai precis folosi alte cusaturi- surfilat, etc.

Mergi la inceput