Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 4)
Raspunsuri - Pagina 15
dionisia10 spune:
Iulia, am intrebat pe cineva- nu cumva materialul trebuia sa fie elastic?
se pare ca mai trebuie adaugat un clin intre picioare, daca iti convine solutia, si daca adaugi acesta, il cosi mai adanc pe portiunea dintre picioare spre talie!
iulia72 spune:
'Neata,fetele!
Multumesc,Dionisia! E clar ca tiparul nu mi se potriveste,dar nu reusesc sa fac modificarile necesare adaptate la "constructia" mea.Am zis ca nu voi mai face pantaloni niciodata,dar nu ma dau batuta, voi mai experimenta,trebuie sa-i dau de cap pana la urma.
Si ptr.ca mi-am facut de cap vineri,am de cusut perdele ptr.toata saptamana.Ce am primit astazi,dar pana vineri vor mai veni!Asa ca nu voi mai avea timp si ptr.mine,dar va voi urmari.
Spor la treaba!
iulia72 spune:
Dionisia,cred ca am raspuns amandoua in acelasi timp! Sa stii ca m-am gandit si la clin.Cred ca am sa incerc,acum daca tot i-am stricat!(asta cand voi avea timp si rabdare,ca mi se ridica parul in cap numai cand ii vad)
Guguluff spune:
Ce faceti fetele? V-a cazut tuturor net-ul? Eu l-am avut cazut, ca de... a batut vantul... Multumesc Astral(UPC) pe aceasta cale, sunteti varza.
Vroiam ieri sa raspund si pana m-am invartit pana m-am sucit a cazut iar. Sper sa am mai mult noroc azi.
Iulia, eu ma gandeam sa iei din adancimea cracului din spate, ma rog, sa maresti adancimea curbei dintre picioare ca sa-ti vina mai mulati pe fund. Despre palton, ce pot sa spun... As vrea sa ma mut in Hunedoara sa ma inveti ce si cum(ti-as plati meditatii la tica-tica). E superb paltonasul si eu tot caut stofa cu carouri rosii de cateva luni... Ce mai, imi place totul la el. Vezi ca ti-am dat un mail mai demult, dar din cate zici iar ai o saptamana plina. Vroiam sa te intreb, tu la perdele folosesti vreun piciorus special, de arasat bie sau din ala pt tiv rulat, sau piciorusul clasic al masinii?
Fetele care va cautati job-uri(in croitorie), de ce nu va apucati de afacerea voastra? Intai pe la vecini, mai un tiv la pantaloni, mai o perdea, un cearceaf si apoi chestii mai complicate, pe masuta ce invatati.
Dionisia, uite cum coase acul dublu pe spate: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_3258.jpg
Asa si eu, folosesc acul dublu la tricouri din jerse. Am facut o bluza cusuta cu ac simplu si tine cusatura, strange. Cand e cu ac dublu ramane, intr-adevar elastica.
Pantalonii de piele i-am facut din Burda dar sunt un model cu feroarul pe lateral. Elena mi-a zis sa nu fac model asa ca nu o sa pice bine pe corp. Cam asa e dar nu puteam sa fac slitz-ul din fata cosind vreo 4 straturi de piele. M-am chinuit destul la fermoarul lateral. Am cusut cu servetel ca sa nu zgarie pielea si mai bine coseam direct de pe fata ca iesea mai frumos. Oricum i-am facut intr-o zi, deci sunt super simpli.
Elena, sa mai vorbim pe mess. Ce-ti mai face burtica? Ai mai mesterit ceva frumos sau esti prea obosita. Eu i-as bate pe patronii care muncesc peste masura "burticile". Eu am terminat pantalonii pt fica-mea; fata: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_3254.jpg si spate: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_3256.jpg
Peste ruptura aia mare din genunchi le-am pus un abtibild cu un catel ca tragea aia mica de atele alea, intr-una...
Va pup si va doresc o zi frumoasa si productiva.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
midasnu spune:
Buna fetele,
Alina ce ma bucur sa te vad, chiar imi faceam griji de ce nu ai mai intrat!
Burtica e binisor...ieri am fost la medic, si se pare ca este colul putin deschis, acum sa vedem la urmatorul consult daca-l "leaga" in rest, joi ma duc la ecografie in maternitate, mi-a recomandat si un 3D dar pe mine m-ar interesa prin Ploiesti, daca stie careva, ca in Bucuresti, cam greu de ajuns pentru mine, sa vedem ce gasim pana la urma.
Nu am mai reusit sa lucrez nimic, am fost foarte obosita, si patronii inca nu stiu, asa ca .... oricum nu cred ca ar lua vreo masura! de-asta nici nu-i anunt!
Cat despre pantalonii piticei tale, sunt exceptionali! si asa ce mi-e drag de ea ca sta la poze asa de frumos!
Va pupic fetele, sper sa mai pun si eu poze cat de curand!
Elena 16+
tomari spune:
Buna , vad ca ati intrat in productie cu atatea creatii.
Sunt foarte frumoase toate si ceea ce conteaza cel mai mult este satisfactia ca sunt facute de voi.
De musai ca de voie buna trebuie sa stau in pat din cauza durerii de cap care nu cedeaza;asa ca la toate si spor la munca.
iulyp spune:
Salutare
Azi mi-am luat si io Burda si tare imi mai plac chestiile alea cu stiati cum? E super.
dionisia10 spune:
Mai am o intrebare: cum procedati pt. a surfila un material subtire?
care este secretul?
midasnu spune:
Dionisia la ce material subtire te referi? Si secret in ce sens? cum vrei sa-ti iasa?
Eu de ex, mi-am facut o esarfa din voal (matase) si pe margine am facut surfilat la pas mic, cam ca la butoniera si se strange asa un pic, dar asa vroiam sa iasa.
Elena 16+