Mamici de septembrie-octombrie 2007 (96)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Milu spune:

Bina v-am regasit mamicilor....dupa mult timp ..v-am mai scris acum ceva timp dar inca nu m-ati trecut in lista ,,asa ca revin ...am nascut pe 05 septembrie 2007 ora 16.04 scor apgar 10 52 cm si 3650 gr Matei a tinut sa ma tina in travaliu 3 zile..boerie:) sper sa aveti timp sa ma inscrieti in club
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicamaries spune:

Rita draga... eu zic ca ar prinde bine sa stie mai multe mamici sa previna...

Imi pare rau pentru tine si puiuta ta ca treceti prin asa ceva...

Rodica Darius Filip
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Rita...am citit mesajul tau si am intrat si dincolo. Imi pare rau...nici nu am cuvinte. Sper sa fie bine, cat de bine se poate!

Carpatina, vine prietenul din Germania la care am mai mers noi, cel din Munchen. Initial trebuia sa vina cu sotia si fetita, insa au decis sa nu o mai ia pe cea mica pe avion, deja au calatorit mult cu ea. Nu sta mult, decat peste weekend.Este cel la a carui cununie am conceput pe Andrei. Si-au facut nunta acum in septembrie, si ei se amuzau si sperau sa nasc de cununia religioasa, ca deh, l-am conceput la cea civila. Ocazie cu care mi-am amintit ca nu am iesit sa le iau ceva cadou...fir-ar. Dau maine o raita la Carrefour.

Andries, mie nu mi-au dat Macmiror, parca Sabina luase. Eu am folosit numai Gynozol insa am avut candida in trimestrele 1 si 2.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

adimercedes, mi s-a pus un nod in gat citind povestea voastra... Foarte frumos ai scris, si-mi aduc aminte ca si tati de Lisa ne-a scris un mesaj emotionant cand ne-a dat vestea. Va doresc sa va bucurati de multe zile senine alaturi de comoara voastra !
tzuc, esti o fericita cu programul de noapte... eheee...somnoroasa mai e Maria ta , iar tu esti o norocoasa. Sa te iei de mana cu Roxana din punctul asta de vedere. De scos afara... trebuie s--o scoti si tu, daca acum ti se pare rece, atunci la iarna ce faci ? Nu o mai scoti juma' de an ? Si eu am fost mai panicoasa la inceput, daca raceste copilul, sa ma vezi cum ma ingrijoram la fiecare adiere de vant mai serioasa... Si erau peste 30 de grade afara . Ce sa-i faci, asa ma instruise pe mine o prietena, cica sa-i pun pe fata bebelinei o batista in primele zile... In fine... Ideea este ca lor le face bine aerul (era sa zic curat, da' la noi in Bucuresti... canci ! ), chiar daca e mai racoare, o imbraci mai bine si iesiti. Doar pe ploaie sau vant sa eviti sa iesi.
Rox, imi pare rau ca te-am ratat azi. Am vazut tarziu mesajul tau... Se pare ca sunt cam defazata asa, nici aseara n-am fost pe faza... Mai vorbim, oricum. Pupici pentru micii teroristi si mamica lor.
Dantje, pai vrei majorete ? Poate sunt convingatoare si nu mai astepti pana joi... Uite aici:
Sim, va sa zica te-ai apucat de educatie... Frumos tare caruselul, dar e o caruta de bani. Ce carusel aveai inainte de s-a stricat ? Sa stiu sa nu-mi iau , sunt si eu in cautare, ca va tot aud pe voi. Si de fapt a inceput si Maria sa aiba perioade de-astea de "explorare".
picca. bine ai revenit !N-ai mai scris de multa vreme, inteleg ca te tine Matteo sub papuc . Vezi sa nu faci un obicei din adormitul in scoica, cica nu e sanatos sa stea prea mult in ea. Despre sughitz... Si Maria are cate o repriza-doua in fiecare zi. O las in pace, ii trece in cateva minute.
rodica, eu mananc banane. Am mai "ciugulit" cate o boaba de strugure si am mai mancat cate un mar. Cam atat, nici eu nu stiu ce e mai bine pentru stomacelul ei. Cresterea in greutate mi se pare f.buna, media e 750g intr-o luna.
Ah, sa nu uit sa va zic : am vazut ca fac reclama la un documentar numit "La granita vietii" care va fi transmis vineri, la 22.15 ( sau 22.45 ) pe Antena 3, cred ca este ceva despre nastere.

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )
www.flickr.com/photos/11799927@N07/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Fetelor, va pupic, ca am multa treaba. Incerc sa fac ordine prin casa, adica sa ascund pe unde apuc tonele de jucarii si haine aruncate ale Alexandrei si sa disciplinez cele 3 teancuri de dvd aruncate prin living te miri prin ce locuri - carcase separate de dvd-uri. Andrei e putin bulversat cu programul cred ca din pricina vizitei bunicilor, iar dom'soara a fost super rasfatata si a ramas cu figurile cu mine.

Poate dupa ce ii culc sa mai dau o raita. Pentru mosit sau alte necesitati pediatrice, obstretice sau pur si simplu pentru cele sufletesti, ma gasiti pe mobil.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela76 spune:

buna seara si bine v-am gasit
Acum am reusit si eu sa mai intru pe net, mi-era dor de voi, nu prea am citit din urma, dar vreau sa va scriu intai. Am nascut pe 1 oct , prin cezariana o fetita de 3800, la 39 de saptamani, Apgar 10 si 52 cm. Si operatia si recuperarea au fost destul de usoare,statul in spital a fost mai rau, dar a trecut.Bebelina este super cuminte, plange doar cand ii este foame, noapte se trezeste doar odata, colicii nu au aparut, sper sa nu apara, ce mai un copil super.
Singura noastra problema este o posibila displazie de sold pe partea dreapta, nu este o certitudine dar ni s-a recomandat chilotei Beker. Sunt destul de incomozi si nu s-a acomodta inca cu ei. Sper peste trei luni sa scapam de ei. Mai este cineva cu o astfel de problema? as vrea sa ma consult cu cineva care se confrunta cu acest diagnostic. Ma mai documentez si de pe internet.

poze cu noi
[url]

DANA , mama de printesa Alexandra (1 octombrie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Urmy, mai sunt si nopti de-astea, nu dispera. Placerile vietii de mamica Important este sa nu fie o obisnuinta. La noi cand sunt cazuri de-astea de ne freaca de ne ies ochii din cap, ne uitam la ea si ne gandim ce mult o iubim si cat ne-am dorit-o - imediat gasim resursele interioare sa trecem peste oboseala...
mandarinutza, ah, ce ma enervezi, si tu ai carusel din ala... Cand mai pui poze noi cu simpatica ta falcoasa ?
Alice, de unde l-ai luat pe Sasha ? Ca dupa poza ta de lauza, eu nu cred ca a fost la tine in burtica
Urmy, baga somn cand poti, da-le naibii de treburi, mai pot astepta. Ai nevoie de odihna pt laptic si pt psihicul tau. Si nu te mai stressa atat ca sunteti nepriceputi. Uite asa invatati, incet, incet. O sa fii experta la bebe2 !
Danuta, dar de ce nu iesiti ? Imi scapa motivul... ori esti si cu sot prin delegstie, sedusa si abandonata ?
urmy, Maria are si ea bubite de-alea pe fata, pe caput si pe piept cateva. A vazut-o pediatra si a zis ca e un fel de acnee, de la hormonii mei si o sa-i treaca, nu avem tratament.
Sa va priasca muntele, Sabina !

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )
www.flickr.com/photos/11799927@N07/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Gata, am papat iar acum stam cumintei cu tati.
Va spuneam ca ziua este mai rea la noi, bebe papa dupa care adoarme 15 min maxim si se trezeste tipand, nu mai stiu ce sa-i fac, am incercat sa-l las sa tipe dar mi se face mila de el si gata il iau si-l linistesc... se linisteste , adoarme iar dupa 15 min o luam de la capat.Cand stam treaz este ok, vorbim , radem ,fixam diverse lucruri in jur, toate bune si frumoase pana ne ia somnul, mai nou si afara ne apuca plansul, unde pana acum, cum dadeam cu nasul de aer dormeam bustean.Incepe sa ma ingrijoreze, ma gandesc ca nu se satura, mai ales ca in crizele de tipat , il iau in brate si cauta tzati.De papat papa cam 30-40min, lapte se pare ca este, nu o fi suficient de consistent... chiar nu stiu ce sa mai cred. Ziua incerc sa nu-i dau sa pape mai des de 2 ore, noaptea ne trezim de 2 ori sa papam, mai rar de 3 ori.
Am vazut ca si voi va confruntati cu probleme asemanatoare si le dati supliment deja, deci totusi nu ar fi papa cauza.Asta este , sapt viitoare mergem la pediatra sa ne cantareasca, vad atunci cum a luat in greutate, sper sa nu fie inca nevoie de supliment, tzatile mele curg..... Nu am vrut sa iau cantar, acum imi pare rau,sa vad daca rezist sa nu merg sa iau unul.

Stiu ca s-a mai discutat pe aici despre vaccinul de 2 luni, voi ce faceti, mergeti pe cel gratuit sau il cumparati, daca il cumparati pe care il luati, mie mi-a zis pediatra ca sunt 2, nu mai stiu cum se numesc( le am scrise pe undeva).Care sunteti pt cel cumparat, de ce?
Eu chiar nu stiu ce sa fac, e drept, mai am 3 sapt sa ma hotarasc.

Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
http://community.webshots.com/user/cecilialata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Luy, e scumput caruselul, dar merita. Ma saturasem sa fac drumuri sa invart cheita. Asta are telecomanda, o sa stau ca boieroaica in pat si butonez. Plus ca proiecteaza pe tavan luminite.
Rita, am citit si eu mesajul tau de la celalalt topic. Imi pare nespus de rau, sunt alaturi de voi. Sa dea DD sa fie bine pana la urma.
Sabina, drum bun si odihna placuta.

Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze
BB Stefan creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns youngrita200 spune:

Mary, din pacate, stiu prin ce treci... Si povestea noastra este una trista, dar sa speram ca ne ajuta Doamne-Doamne si vom avea parte de un happy end.
Am nascut-o pe Maya pe 14 septembrie, cu apgar 9. M-am bucurat nespus. Imediat dupa nastere mi s-a spus ca are 6 degetele la ambele maini, dar ca se poate rezolva, fara probleme. Nu m-am gandit ca polidactilia poate fi asociata cu altceva. La cateva ore dupa nastere, copila mea a facut primul stop respirator. Au resuscitat-o si a revenit printre noi. Atunci mi s-a spus ca are un suflu cardiac foarte puternic si ca aspectul ei (fata si craniu) denota o afectiune genetica. In a treia zi de viata, puiul meu a facut din nou stop respirator, dar a revenit din nou la viata. Mi-am vazut copilul inert, inconjurat de personalul de pe sectie, incercand sa o readuca la viata. E mai puternica si decat mine, pentru ca lupta continua. La cinci zile de la nastere, am fost trimise la Clinica I Pediatrie din Cluj-Napoca, unde am fost preluate de o doamna doctor care e in primul rand OM. Venea uneori si la 8 seara, de acasa, sa vada ce face Maya. Lucrurile s-au complicat insa si mai tare dupa ce am ajuns acolo. Fetita mea a fost diagnosticata, dintr-o data, cu: insuficienta cardiaca acuta (din cauza persistentei de canal arterial si a unui defect de sept ventricular), insuficienta respiratorie acuta (a facut o bronhopneumonie), insuficienta renala acuta si hepatita neonatala. Aproape o saptamana mi-am facut curaj din trei in trei ore sa o schimb, iar de baita nici nu putea fi vorba. Maya era intepata din doua in doua ore, pentru a se verifica anumiti parametri vitali, iar intr-o saptamana n-a mai ramas nimic din venele si din calcaiele ei. Cu greu se mai gasea vreo vena fragila care sa mai suporte doua-trei ore de perfuzie. In momentul in care s-a pus problema denudarii venoase, am spus NU... Hai sa mai incercam totusi o data cu un cateter. Si exact asistenta de la care ma asteptam mai putin, a reusit sa prinda o vena si sa puna o branula care a rezistat doua zile. Am prins curaj atunci si am inceput sa-mi sterg copilul cu o caciulita si sa o adulmec ca pe o bombonica. Ma bucuram pentru fiecare strop de sampon pe care reuseam sa i-l pun pe trupsor si sa-l miros pe urma. In a treia saptamana de la internarea din Cluj, a venit rezultatul analizei genetice... Cand mi s-a spus ca puiutul meu sufera de Trisomie 13 in mozaic, am crezut ca mi se darama cerul in cap... Iar universul mi s-a parut mult prea mic ca sa cuprinda durerea mea, in momentul in care geneticianul mi-a explicat ca aceasta afectiune este insotita de retard mental foarte pronuntat, ca Maya mea s-a putea sa nu vorbeasca, sa nu invete si ca mai tarziu s-ar putea sa apara probleme si la nivelul organelor interne. Imi venea sa urlu si sa daram tot ce era in jurul meu. Iar vestea traznet a venit imediat: speranta de viata a copiilor trisomie 13 este de pana la un an. Exista evident si exceptii, cea mai longeviva fiind o doamna de 46 de ani din SUA. Incerc sa ma conving pe mine insami ca si noi vom fi o exceptie. Dar stau si ma gandesc la calitatea vietii pe care o va duce copilul meu. Ma rog la Dumnezeu sa simptomatologia bolii sa o atinga doar in trecere, pentru si medicul de la Cluj ne-a spus ca nu e afectata pe deplin.
Mi-e greu sa accept ca mi s-a intamplat asta tocmai mie si copilului meu, pe care l-am dorit amandoi (sotul este alaturi de noi trip si suflet). Dar am ajuns la concluzia ca este inutil sa ma mai intreb DE CE. Este doar un gand in plus, care-mi distrage atentia de la inrijirile si afectiunea pe care le am puse deoparte pentru Maya. La ora actuala, se dezvolta foarte greu, luand in greutate cam 20 de grame la doua zile... asta in cazul in care nu varsa. Imi alimentez copilul pe sonda nazo-gastrica (gavaj), iar sonda se schimba o data la trei-patru zile. Si asta e o problema, pentru ca mucoasa ei si asa fragila e super-inflamata din cauza introducerii si extragerii sondei.
Disperarea isi face loc de multe ori in sufletul meu, dar am o familie extraordinara, in special sotul, care-mi sunt alaturi de fiecare data cand ma aflu pe marginea prapastiei. E dureros si e greu, dar nu putem decat sa mergem inainte cu ceea ce ne-a dat Cel de Sus. Asteptam sa crestem si sa vedem ce vrea Doamne-Doamne de la noi. Suntem in mainile Lui si oricum face ceea ce considera ca e mai bine in primul rand pentru Maya si apoi pentru cei care o inconjuram cu atata dragoste. Asta este povestea noastra si ea continua. Doamne ajuta!
Sfatuiti-va prietenele sa faca toate testele posibile!

Mergi la inceput