Tampoanele si sindromul socului toxic

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

E-mailul ala e un hoax. Banuiesc ca de asta e vorba http://hoaxbusters.ciac.org/HBUrbanMyths.shtml#tampons

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sindromul socului toxic este dat de un anumit stafilococ ce produce toxina SST.este adevarat ca a fost observat pt.prima oara la femei care foloseau tampoane interne,in SUA,pe cand la noi nu se auzise de cuvantul tampon igienic.
teoretic,poate sa fie tamponul steril dar daca este manevrat necorespunzator si daca, mai ales, este tinut in perioada menstruala(deci,in prezenta sangelui)mai mult timp, poate favoriza dezvoltarea bacteriilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna79 spune:

Parerea mea ca n-ar fi bine sa folosim tampoanele interne raman cele externe mai sigure.

"A iubi inseamna a inceta sa traiesti pentru tine, a face ca toate sentimentele omenesti, teama, speranta, durerea, bucuria, placerea sa nu depinda decat de o singura fiinta; inseamna a te cufunda in infinit, a nu gasi nici o limita simtirii, a-ti inchina viata unei fiinte in asa fel incat sa nu traiesti si sa nu gandesti decat pentru a o face fericita; a turna maretie in injosire, a gasi alinare in lacrimi indurerate, placere in suferinta si suferinta in placere; adica a intruni in sine toate contradictiile." BALZAC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

crishtinutza ai spus

quote:
Si am scotocit putin internetul si chiar asa este: si cele interne si cele externe contin printre altele si dioxin (otravitor).

eu am descoperit de curind ca am endometrioza si am citit ca exista o legatura intre endo si dioxin

poti te rog sa-mi spui unde ai citit ca tampoanele contin asa ceva?

multumesc,
uta_ciun

The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Eu n-as putea fara tampoane interne...chiar si dorm cu ele....si dimineata ma trezesc fresh...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

dar nu se fabrica in mediu steril? tampoanele interne ma refer?

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

Vedeti si asta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82964&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremarian spune:

quote:
Originally posted by uta_ciun

crishtinutza ai spus [quote]Si am scotocit putin internetul si chiar asa este: si cele interne si cele externe contin printre altele si dioxin (otravitor).

eu am descoperit de curind ca am endometrioza si am citit ca exista o legatura intre endo si dioxin

poti te rog sa-mi spui unde ai citit ca tampoanele contin asa ceva?

multumesc,
uta_ciun

Draga uta_ciun, in mailul pe care l-am primit scria ca tampoanele interne contin vascoza si dioxin, de fapt scria si ca cele externe contin dioxin, insa daca verifici ambalajul nu apare scris nicaieri ce contin aceste tampoane. Oare de ce?
In acelasi mail scria si despre o posibila legatura intre dioxin si endometrioza, insa nu stiu daca tot ce este scris acolo are si un suport stiintific. Daca este verificata treaba.
Pupici, Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magduta-sv spune:

Ma numar si eu printre fetele care folosesc Ob-uri.Cu invelis silk. Sint foarte practice, comode si folosite in conditii corecte de igiena si schimbate des, nu cred ca dauneaza.Elimina si stresul cu mirosul din timpul menstruatiei.Nu are legatura folosirea tampoanelor cu durerile menstruale.
Exista cu siguranta si pericolul sindromului toxic, dar ce produs nu are si efecte secundare?
Out off topic:
Anamaria- ranile pe col sint determinate de HPV si vei gasi cu siguranta pe forum raspunsuri la problema ta.

Magduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Eu pentru tampoanele interne i-as fi dat celui care le-a inventat premiul Nobel. Eu le folosesc de 2 ani combinat cu cele externe deoarece lucrez intr-un colectiv de barbati si nu-mi permit sa ma scotocesc tot timpul in poseta dupa tampoane si sa ma schimb la servici asa des. Sper ca acest sindrom sa nu existe printre noi cele care le folosim si sa avem incredere in ele ca te scapa de multe situatii neplacute mai ales vara cand este foarte cald si sa mai pui si tampoanele alea din plastic chiar ca mori de cald.

Sa ne fie bine la toate.

Mergi la inceput