Tampoanele si sindromul socului toxic

Tampoanele si sindromul socului toxic | Autor: loremarian

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
De dimineata am primit un mail referitor la sindromul socului toxic.
In mesaj era scris despre pericolul pe care il reprezinta tampoanele pentru organism.
Eu folosesc de vreo sase ani OB si nu am avut probleme pana acum.
Am auzit ca durerile menstruale pot fi provocate de tampoane.
Astept parerea voastra despre aceste tampoane, daca ati avut probleme din cauza lor si ce fel de probleme.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

despre sindromul socului toxic este scris mare si mult pe prospectul din interiorul cutiei de OB (si a altor tampoane interne). daca folosesti absorbantele interne asa cum este scris in prospectul lor si nu le tii mai mult decat trebuie procentajul de aparitie al SST este infim.
durerile menstruale nu au nici o legatura cu tipul de absorbant pe care il folosesti.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Un lucru e sigur, nu e sanatos sa folosim tampoane interne, dar sunt foarte comode.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Si eu am primit un mesaj de informare si am constatat - stupefiata de altfel - ca intr-adevar pe nici o cutie de tampoane nu se specifica CONTINUTUL.
Adica e obligatoriu sa specifici ingredientele pe o gramada de produse de uz extern, dar pe astea, pe care le introduci in interiorul organismului tau !!!, nu.

Si am scotocit putin internetul si chiar asa este: si cele interne si cele externe contin printre altele si dioxin (otravitor).

Evident ca cele externe sunt de preferat, pentru ca nu intra in contact cu o zona atat de sensibila, ca cele interne.
Si eu sunt un mare fan tampoane interne... nu inteleg de ce nu le fac din bumbac si atat. Eu nu le vreau de culoare alba neaparat, asa ca macar sa nu mai le clorureze, ca ne omoara cu zile!

Si cred ca ar trebui sa ne coalizam, si sa trimitem niste scrisori pe la organismele care reglementeaza aceasta activitate, sa impuna tuturor companiilor sa specifice ingredientele.
Pana la urma, daca macar una dintre firmele care le vand ar fi ok, ar fi specificat continutul pe cutie, asta fiind un avantaj de marketing. DAR nici una nu o face, si asta spune totul!!!!

Si in plus, m-am lamurit si de ce au scos O.B. acel model "silk touch"... inseamna ca intr-adevar depunerea de reziduuri, de fibre care se desprind in interiorul vaginului dauneaza...

Si cred ca cine spune ca isi asuma riscul, o face pentru ca inca traieste.... spre diferenta de atatea femei tinere (ca doar nu bunica foloseste tampoane interne), mame, care nu au avut acest noroc.

Sa traim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Nici eu nu cred ca durerile menstruale pot fi provocate de tampoane!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

si eu folosesc de foarte multi ani...si nu am avut nici o problema....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

eu nu inteleg faza cu " nu sunt sanatoase"
SSt este foarte foarte rar, dar poate fi si fatal...
cred ca mai important e igiena care trebuie sa fie desavarsita, schimbatul des.

folosit de ani de zile si nici o schimbare aparte sau imbolnavit de la asta...nici dureri de spate!

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

eu am senzatia ca se face o furtuna intr-un pahar cu apa, ca prin vaginul doamnelor mai ajung si alte chestii, si cu siguranta nu-s tinute in mediu steril ca ob-urile din cutie. si pana acum n-am auzit de soc toxic din cauza de .... sex (nah, ca am gasit un cuvant mai putin urat decat ala pe care-l scrisesem la inceput)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

si eu folosesc OB si nu, nu am avut nici un fe de problema. Si a propos, SST este provocat, cum scrie si pe prospectul tampoanelor de o bacterie care deja traieste in corpul uman. se poate eventual crea mediu propice dezvoltarii ei. Nu cred ca e vreo problea, asta sa fie singura sursa de toxine din viata noastra..ca aerul e curat, apa e pura, mancarea e fara E-uri sau mai stiu eu ce... Daca e sa murim, sunt alte cauze mai imediate si mai la indemana...

iar durerile menstruale apar cand tamponul nu e schimbat la timp si se acumuleaza sange mai mult, care nu mai poate fi absorbit de tamponul deja saturat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu am folosit tampoane interne. mi se par mult mai comode si mai... igienice, sa zic asa. mie cand folosesc de-alea externe mi se pare ca... miroase! poate am eu o probleme/ idee fixa, nu stiu, dar asa mi se pare! cat de des le schimb, tot am senzatia asta...

totusi, ma lupt acum cu tratament (a doua oara) pt o rana pe col. care cica poate avea cauze multiple, printre care si tampoanele interne. ca o fi sau nu adevarat, nu stiu... daca stau sa ma gandesc, cand am avut problema asta prima data (rana pe col) nu foloseam tampoane interne, deci?! ????

totusi, mi-am propus sa incerc s-o raresc cu ob-urile, o sa pun decat la ocazii 'speciale' gen concediu, nunti/botezuri/cununii samd...
in fond, romanu' are o vorba: fara foc, nu iese fum ...

Edit: (uitasem)
nu cred ca exista vreo legatura intre durerile menstruale si felul tampoanelor folosite! pe mine ma durea destul de rau pana am avut primul bebe, dupa aia nu m-a mai durut! si parte din timpul cand ma durea am folosit doar vata, ca nu existau inca tampoane, dupa aia ani de zile doar externe, si doar in ultimii 2-3 ani sa zic OB-uri, ca abia atunci descoperisem minunea.

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

eu sunt devotata tampoanelor interne de vreo 7 ani, n-am avut nici o problema cu ele, atat timp cat le schimbi asa cum trebuie si pastrezi minimum de igiena necesar nu cred ca pot aparea probleme.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput