Tampoanele si sindromul socului toxic

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

[quote]Originally posted by anamaria

eu am folosit tampoane interne. mi se par mult mai comode si mai... igienice, sa zic asa. mie cand folosesc de-alea externe mi se pare ca... miroase! poate am eu o probleme/ idee fixa, nu stiu, dar asa mi se pare! cat de des le schimb, tot am senzatia asta...

totusi, ma lupt acum cu tratament (a doua oara) pt o rana pe col. care cica poate avea cauze multiple, printre care si tampoanele interne. ca o fi sau nu adevarat, nu stiu... daca stau sa ma gandesc, cand am avut problema asta prima data (rana pe col) nu foloseam tampoane interne, deci?! ????

totusi, mi-am propus sa incerc s-o raresc cu ob-urile, o sa pun decat la ocazii 'speciale' gen concediu, nunti/botezuri/cununii samd...
in fond, romanu' are o vorba: fara foc, nu iese fum ...

/quote]

Si eu foloseam tamp interne pana cand m-am trezit cu o rana pe col de toata frumusetea....acum poate nu ob-urile au cauzat-o dar in mod sigur au "ajutat" si ele....ca uneori ma cam jenau cand le introduceam mai adanc....poate ca traumatizam eu intr-un fel cand le introduceam, nu stiu, in orice caz pot fi si ele cauza aparitiei unei leziuni a colului...sau cine stie,poate vreo infectie netratata...

Rana pe col nu e cauzata de HPV neaparat.....ci de multi alti factori....

Am decis si eu sa nu mai folosesc ob-uri, caci e mai importanta sanatatea mea...in fond, cateva zile pe luna n-oi muri daca fol absorbante si nu tamp interne.
Am o "rezerva" de vreo 2 cutii de ob-uri de diverse marimi insa m-am hotarat: la gunoi cu ele!!!!!(cu toate ca tare comod era si la pantaloni nu se vedea aiurea asa cum se vede cand ai absorbante externe....dar, asta este)
Acum fiecare face cum crede ca este mai bine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu folosesc Tampax de 7 ani.OB nu le pot suporta pt ca nu au aplicator(cel putin aici in Germa) si de cate ori le bagam simteam un foarte mare discomfort.Dar Tampax are aplicator si e foarte simplu si comod si nici nu mai trebuie sa imi infing degetele pe acolo...
Despre sindrom stiu de cand am inceput sa le folosesc dar parerea mea e ca daca sunt mereu schimbate si igiena e ok nu aveti de ce sa va ingrijorati.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annnca spune:

Si eu am folosit ob`uri pana de curand,cand am descoperit ca,tampaxul cu aplicator sunt muuuuuuult mai comode.
Niciodata nu fixam ob`ul bine si simteam o durere la introducere.

Acum mi-e muuult mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Exista Ob cu aplicator. Sunt putin mai scumpe dar se merita..Eu dintr-alea folosesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Uta_ciun, ti-am trimis un mesaj privat cu un link, sper sa iti fie de folos.

S-a tot discutat pe 3 pagini despre faptul ca sunt comode si mai igienice. Nimeni nu contesta asta!!!!

Si mie imi plac, DAR eu sunt intrigata tocmai fiindca nu sunt trecute ingredientele pe cutiile de tampoane interne, pentru ca FDA nu obliga companiile in acest sens. Mie asa mi se pare corect. Unii oameni chiar citesc ingredientele, unii sunt alergici la diverse substante... si le introducem in interiorul organismului nostru.

Iar daca astazi se specifica in continut despre SST, este datorita efortului comun al atator persoane care probabil au avut de suferit de pe urma acestui sindrom. Si 0,0000001% e enorm de mult daca esti tocmai tu acel 1.
Pe tampoanele externe nu scrie de SST, deci e doar legat de tampoanele interne, eu asa inteleg.

Acum, nu ca sunt eu Gica-Contra, dar sa inteleg ca toate fetele care ati scris ca folositi tampoane interne va treziti de 1-2 ori noaptea ca sa schimbati tamponul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ce anume se vede la cele externe prin pantalon?

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

quote:
Originally posted by Crishtinutza

Uta_ciun, ti-am trimis un mesaj privat cu un link, sper sa iti fie de folos.

S-a tot discutat pe 3 pagini despre faptul ca sunt comode si mai igienice. Nimeni nu contesta asta!!!!

Si mie imi plac, DAR eu sunt intrigata tocmai fiindca nu sunt trecute ingredientele pe cutiile de tampoane interne, pentru ca FDA nu obliga companiile in acest sens. Mie asa mi se pare corect. Unii oameni chiar citesc ingredientele, unii sunt alergici la diverse substante... si le introducem in interiorul organismului nostru.

Iar daca astazi se specifica in continut despre SST, este datorita efortului comun al atator persoane care probabil au avut de suferit de pe urma acestui sindrom. Si 0,0000001% e enorm de mult daca esti tocmai tu acel 1.
Pe tampoanele externe nu scrie de SST, deci e doar legat de tampoanele interne, eu asa inteleg.

Acum, nu ca sunt eu Gica-Contra, dar sa inteleg ca toate fetele care ati scris ca folositi tampoane interne va treziti de 1-2 ori noaptea ca sa schimbati tamponul?

Uite, ca m-ai facut curioasa si m-am uitat pe cutie. Sunt precizate ingredientele: rayond/or cotton fiber, polyethylene/polypropylene overwrap, cotton cord, cotton/polyster thread. De ce spui ca nu sunt precizate componentele? Mentionez ca este vorba de Tampax Pearl.

Eu folosesc si interne si externe. Am luni in care menstruatia este mai abundenta si atunci folosesc noaptea tampoane externe.
Cand folosesc noaptea tampoane interne ma trezesc o data sa il schimb. Oricum pe cutie scrie ca nu trebuie lasat mai mult de 8 ore, dar il schimb cam la 4 ore. Nu am avut niciodata probleme, nici cu unele, nici cu celelalte, Pap smear a iesit normal intotdeauna, nu am infectii cu candida (cred ca sunt cam 5 ani de la ultima infectie).
Am insa grija sa imi fac analizele de secretie si pap de doua ori pe an.
Tampoanele externe ma deranjeaza intr-adevar, mi se par prea mari si, mai ales pe caldura din Florida, ma jeneaza de-a dreptul.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremarian spune:

Salutare fetelor!
Miereamara pe cutiile de ob-uri nu sunt scrise ingredientele. Nu scrie absolut nimic despre ele ci doar cum se folosesc.
Crishtinutza, eu folosesc ob-uri si noaptea, si da ma trezesc de cate ori este nevoie. Cu toate astea cred ca tampoanele interne sunt cele mai comode.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Si eu folosesc ob-uri de f multi ani. Prima data am folosit tampax dar dupa aceea au disparut de pe piata o perioada si asa am trecut la ob-uri. Cred ca am cam 10-11 ani de cand le folosesc. Acum intrebarea mea este, ce nu este daunator? Fumatul dauneaza grav sanatatii si totusi oamenii fumeaza, mai rau ii afecteaza si pe cei care nu fumeaza si eu ma simt o victima a fumatorilor, pe cand folosind tampoane interne imi asum singura un risc. Nici pe un pachet de biscuiti daca as citi nu as sti sigur daca este daunator ceva de acolo sau nu, atata timp cat sunt acceptate pe piata am considerat ca este ok. Am primit si eu mai-ul in cauza (mi l-a trimis sotul) dar tampoane externe nu am de gand sa folosesc, mai bine vata. Invelisul ala din plastic este de-a dreptul criminal, ma irita si ma deranjeaza de parca sunt arsa cu flacara, asa ca oare ce alternative as avea?
Eu voi folosi in continuare aceste tampoane si poate cat de curand voi achizitiona si un menstrualcup de care am aflat tot aici pe forum. In legatura cu schimbatul tamponului la 8 ore, uneori daca sunt cu copilul ocupata si uit si ca sunt in zilele alea, numai daca trece de tampon imi mai aduc aminte sau seara, si pot sa treaca si 12 ore si uit de el, din fericire pana acum nu am avut nimic, dar nu bag mana in foc ca nu este daunator.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Buna fetelor, am primit si eu acel mail de informare, este infiorator.
Eu am observat ca atunci cand am folosit OB-uri am sangerat mai mult, si mai ales, mai multe zile decat in mod normal, deci tind sa cred ce scrie acolo.
Mai mult, si au am avut o rana pe col, tot de la ele cred, ca alte chestii nu au ajuns pe la mine pe acolo, in afara unei anumite parti a sotului meu , asa ca nu ma inscriu in categoria celor de care vorbea o colega pe pagina I. Inclusiv dr mi-a spus daca pot sa nu le folosesc deloc.
Vad ca foarte putina lume vorbeste de azbestul care e continut de aceste tampoane, cel care ne face sa sangeram mai mult, ei bine, este un material foarte cancerigen, se foloseste anti incendiu, de regula. La ora actuala se tinde spre interzicerea lui, daca nu a fost deja interzis. Inclusiv benzinariile si rafinariile fac investitii foarte mari pentru a renunta la el! Mie faptul ca au azbest mi se pare mai grav decat contratia minima de dioxina!
In concluzie eu nu mai folosesc de cativa ani asemenea absorbante, in caz de super urgenta o sa incerc sa gasesc de acelea de bumbac 100%, fara alte tampenii in ele.
Va doresc sanatate tuturor.

Mergi la inceput