Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (91)
Raspunsuri - Pagina 13
kikineata spune:
Neata pe la pranz cu toate ca-s ttreaza de vreo 3 zile.
Scriu acum ca de 2 sapt juma n-apuc. Greau cu gargarita bolnavioara.
Deci azi fost la dr din nou. Dupa ce acu 2 sapt am luat augmentin ca nu mai putea respira de muci care nu se dadeau dusi din gat acum luam iar antibiotic. DEja nu mai simt nimic. De 3 zile nu doarme noaptea se inneaca cu muci, o aspir de nu mai poate mioca de ea, s-a saturat si de nurofene, ser si alte cele. Nu poate adormi in patut ci doar in carucior. Tre sa stea inclinata ca nu poate respira, am inaltat salteaua la patut degeaba...O adorm iar tipa in 10 min si tot asa, ieri dadea semne ca ar fi mai bine dupa ce cu o noapte inainte eu pregateam bagajul de spital...ma gandeam si-mi venea sa urlu ca nu stii in tara asta incotro sa apuci cu un copil bolnav..te duci in spitalele astea de rahat, cu fete mohorate si rautacioase, nu sunt medicamente...copilul nu va dormi, nu va manca, va fi irascibil, tota lumea sa-l controleze...de fapt sa-l mai chinuie si uite asa distrugi tot ritmul....hai ca bat campii da m-am saturat sa nu ai incotro sa apuci cand copilul e rau. Nu mai vb ca astia dau caldura poijoi si e frig de innebunim, mut caloriferul dintr-o camera-n alta...asta e.
Revin azi am fost la dr. ca pe langa ca nu doarme de muci s-au mai si colorat oarecum si tot apleaca capul spre dreapta si lipeste urechea de umar atat de evident ca m-am speriat. Deci are rinoadenoita, se aude ceva haraiala si pe la plamnani nu tare da' na si are o reactie otica de la muci....e rosie in interior...luam antibiotic din nou. Sper sa fie bine. Macar m-am lamurit ca asa stresata sunt de spitale, aici unde suntem arondati cu serviciile medicale poate veni salvarea acasa si nu tre sa duca bebe direct la spital ci poate sta un medic si 3 ore acasa sa-i faca aerosoli, branule, alte cele, glucoza si ca..whatever..sunt necajita da macar am dat de o dr care era super draguta si mi-a raspuns la toate nelamuririle.
Azi la 5 mergem si la ORL sa vedem ce zice exact de ureche si mi-a intrat in cap cu ceva polipi dar dr azi mi-a zis ca nu se opereaza si ca oricum toti bbei au mai mult sau mai putin dar se inflameaza pe viroze/raceli.
Vb diverse tare as mai fi participat la discutiile de copiii slabuti si finuti da n-are mama timp mai deloc...am vazut cum e sa ai un copil irascibil dar si unul apatic...e groaznic sa nu vezi copilul razand. Credeti-ma ca acum nu-mi doresc sa manance cum vroiam inainte vreau doar sa fie sanatoasa si sa poata respira si odihni bine ..sa le mama lor de kg si de grame...nici nu zic ce-a mai zis de greutate ca nu-mi pasa dar dupa tratamentul cu antibiotic facem jdemii de analize pt. toate...asa ca pt. un an. Mica de ea si chiar manca binisor pt. un bebe in convalescenta dar ba vomita o data de la medicamente ba se inneca cu muci...sa ajungi sa te bucuri ca vomita ca sa dea afara mucii din gat casa nu ajungi sa te aspire in spital.
Vorbeati de bataie...doamne fereste...niciodata nu se va intampla...in schimb tipat la ea da ca atat ma tin pe mine nervii...ramane cu ochii mari asa mirata si ridica din sprancene...nu-ti mai trebuie sa tipi...dar masa e cam nasol psihic.
Ar mai fi de spus ...dar mai tarziu...de fapt cand mai pot.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
desiree spune:
teutz, ALexiei !
sa va spun minunea minunilor: Octavian papa cu lingurita..aseara, dimineata si la pranz a papat cu linguritza....tot ce i-am dat.....pentru noi e o mare realizare..secretul?..rabdarea.....
Laura programul lui Dani mi se pare super ok..si ce daca papa lapte la culcare? nu ar trebui? Octavian suge in fiecare seara si noaptea ....noi papam dimineata pe la 10 mancarica..apoi masa de pranz pe la 3-4 dup-amiaza ca intre timp isi mai umple burta si cu tz...si seara in jur de 7-8...iar dupa aceasta ora..tz la greu !
revin
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;
SUNTEM PENTRU INTOARCEREA AELITEI
kikineata spune:
Laura, dupa programul dinainte de boli manca cam la 4 ore 4 ore si ceva doar 4 mese..ca acu, avem vreo 3...dormea medie 10 ore pe noapte si ziua vreo 3. da nu e relevant cazul nostru. Eu nu vad o problema cu laptele inainte de somn...sa fie o oarece distanta intre mese vreo 2 ore juma sa se digere...da unde n-ar manca garga lapte...si la o ora i-as da...cred. Fii bucuroasa ca e bine si papa cum vrea el.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
dianocica spune:
laura de cand a trecut la 2 somnuri pe zi d doarme cam 11h noaptea si inca 3-4 ziua. din cate imi amintesc el a dormit mereu mai mult decat dani. cica in jud iasi sunt multe cazuri de hepatita la copii + conditiile din scoli = se asteapta la o epidemie. lapte inainte de somn e ok atat timp cat nu adoarme cu el in gura, e risc de carii de biberon. eu nu mai zic, ca la cat adormim noi fara tzi...
intrebare si eu tot cu iz de tema. cat de stricta e treaba cu mancatul la 4h? d mananca la cca 4h, un fel de 'la cerere'. dim sunt 3,5, seara 5h. ca vine alex si uita de mancat... mi am mai amintit de una din parc: fetita de 1an 2luni. maraia. maica-sa imi explica: ii e foame. tre sa manance acum la 12. ma uit la ceas, 11.50. zic, a pai e 12! a...nu...mai stam 5 min si mergem...mananca la fix
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
biabaus spune:
multumesc fetelor asiza,donia, desiree, chiar am nevoie de incurajari
parca de cand cu sarcina mi se pare matei mult mai mare, nu-l mai vad bebelus, bine, mai are putin si o sa intre in categoria copiilor
Bianca si bebe Matei
poze
Laura13 spune:
dianocica mai adoarme cu bibe in gurita (o data nici nu a apucat sa inghita lapticul din gurita, i se scurgea pe la coltul gurii), dar niciodata nu doarme cu el. adica il scot imediat ce a adormit. la fel cu suzi. mancat la 4h....pai la noi e cam asa:9, 13.15, 17.40-50-60, 21.30. apoi intr-o noapte a papat la 2 (de obicei papa la 5-6) si pana s-a trezit, spalat, schimbat, pregatit tot la 9 a papat. nu a zis nimic
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Yagmur spune:
Am mai bagat un ochi pe fuga.....
Bianca, super veste!!! Felicitari!!
Dianocica, ce bine miroase acum in container... floarea de la tine face minuni (macar a disparut mirosul de carnati prajiti de la Cora ); aparentele insala.... mi s-a confirmat si mie asta.... si pe partea buna, dar si pe cea rea
Manuela, ai o familie superba.. iar pozele/locul pur si simplu minunate....
Revin!!
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
slide Luca
varsta Luca
roxanica2006 spune:
Laura, cand mananca , David mananca la 4 ore. Seara bea laptele la 3 ore dupa "cina". Doarme de la 21-22 pana la 7 dimineata, cu 1-2 treziri pt. lapte si alte "n" pt. suzi, dinti, etc. Mai doarme o ora inainte de masa si 2 dupa-masa.
David nu bea lapte inainte de somnicul de peste zi,dar nu cred ca dauneaza, fii bucuroasa ca papa bine Dani al tau.
Chiar azi se mira o mamica in parc ca al meu copil nu mai bea lapte dupa fiecare masa. Ca cica al ei papa bine si mai bea si 150 dupa fiecare masa. Pai asta cu .. completarea de lapte nu era pe la inceputurile diversificarii, cand ciuguleau de doua ori si restul lapte. oricum nu conteaza. Ma bucur cand David papa mancarea solida, ce sa-i mai dau si un bibe cu lapte, cred ca s-ar arata confuz si uimit.
Kikineata, offfffff, imi pare atat de rau pentru Sara cea bolnavioara...Cata dreptate ai, numai sanatosi sa fie, da-o-ncolo de mancare si grame si ml. Multa, multa sanatate!
Asiza, acum l-am vazut pe Denis al tau, mama ce frumooooooos e!!! Si maricel bine!Iar mama ta e o femeie tare frumoasa, o doamna bine. Tu l-ai vazut pe David al meu?
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
Yagmur spune:
A_deju, cam asta cred si eu; merci mult .. oricum vroiam sa merg la ortoped in Buc, si am de gand sa cumpar incaltamiri de la Miniblu..deci scumpe!!!
Bai nene, am treabaaaaaaaaaaa!!! Dar nu ma pot desparti de voi....
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
slide Luca
varsta Luca
roxanica2006 spune:
Kikineata, dar ce analize?? Nu ziceam ca nu ne mai stresam copiii??Acum, serios, faptul ca a racit nu cred ca tine de vreo problema aparte a Sarei, care sa necesite investigatii suplimentare. Pur si simplu a contactat un virus si gata raceala.Eu asa zic.
Intrebare:
E mit sau realitate facptul ca o cura de Ca dauneaza grav poftei de mancare??
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu