Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (91)
Raspunsuri - Pagina 14
a_deju spune:
roxanica, daca tot is in forma, ia de-www.sanatateata.com/de-retinut/totul-despre-minerale.htm" target="_blank">aici. daca o sa citesti cu atentie, o sa vezi ca in ultimul paragraf referitor la calciu ca doar surplusul de calciu (iar hipercalcemia poate "iesi" doar in urma unor analize..) este cel care poate duce la pierderea poftei de mancare, printre altele... prin asta vreau sa zic nu ca nu sunt indicate curele de calciu, ci ca nu sunt indicate curele de calciu facute dupa ureche, nu la sfatul medicului, si nici administrarea de vitamine care contin calciu in compusi fara indiciatia specifica din partea medicului... curele de calciu pe care le fac bebeii in primii doi ani de viata sunt perfect normale, rolul lor este fixare a vitaminei D. in rest, nu e nevoie decat de calciul pe care il "trag" dintr-o alemintatie corecta, suplimente de calciu sunt indicate doar in cazuri de hipocalcemie (care "iese" tot la analize..).
p.s. am tot dat-o cu analizele pt ca sunt relativ putine semne clinice care sa indice o hiper sau hipocalcemie, semne care oricum pot fi asociate si altor "boli"...
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
a_deju spune:
uitati si www.revistafelicia.ro/da_Mama_si_copilul-Lipsa_poftei_de_m%C3%A2ncare,_un_semn_de_ingrijorare_1002761.htm" target="_blank">aici ceva referitor la ce am tot discutat zilele astea... din capitolul culturalizare :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
kikineata spune:
Roxanico, Uite acus le numar...sunt analizele uzuale si altele f necesare. Oricum eu stiu ca la un an copiii sau cel putin cei care au mai avut probleme tb sa faca niste analize.
Noi facem de imunologie, ceva cu tiroida care poate da tahicardie cu toate ca in ultimul timp nu face, urina, fe, ca, hemoleucograma...astea. Am numarat sunt 22 de indicatori sau cum s-or numi.
Yagmur, eram datoare cu un raspuns....ne plimbam cum nu...chiar cu mare mare drag.
quote:
Originally posted by roxanica2006
Kikineata, dar ce analize?? Nu ziceam ca nu ne mai stresam copiii??Acum, serios, faptul ca a racit nu cred ca tine de vreo problema aparte a Sarei, care sa necesite investigatii suplimentare. Pur si simplu a contactat un virus si gata raceala.Eu asa zic.
Intrebare:
E mit sau realitate facptul ca o cura de Ca dauneaza grav poftei de mancare??
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
dayanara spune:
orele de mancare nu sunt batute in cuie, de exemplu daca mananca la 14 masa de pranz in general are zile cand in loc de 14 e 13.30 sau 15.30
si ivan bea lapte dupa masa, de sete cred, i.am dat apa si bea vreo 10 ml lapte in schimb cam 120
http://community.webshots.com/user/dayannara
desiree spune:
roxanica, e mit
si octavian a pe Ca siropel si papa super bine ..."momental"
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;
SUNTEM PENTRU INTOARCEREA AELITEI
Donia spune:
Buna dimineata!
La multi ani si multa sanatate pentru Alexia de Teutz si Matei de Irinabr!
porumbita, felicitari pentru aniversare, la multi ani fericiti inainte!
danutz, daca s-a trezit cu febra atat de mica (daca pot sa-i spun febra...) inseamna ca e bine, e o viroza peste care va trece repejor. A si baut lapticul dimineata, inseamna ca e bine, nu e ceva serios. Sa ai neaparat in casa si Karvol si lasa-i o lista amanuntita soacrei si cred ca poti sa pleci fara probleme.
Wow... ce poveste cu unchiul tau!
acs, vazut pozele, copiii sunt superbi, Victoras chiar pare baiat mare (ma iubeste, nu ma iubeste ), iar peisagiul... mi-a dat palpitatii . Tare frumoase pozele!
Mucii pot sa persiste inca si doua saptamani, Mucosolvan ajuta la fluidificare, teoretic. Serul fiziologic nu merge?
dianocica, puteai sa scrii direct concluzia, e adevarat, dar a avut mai mult farmec sa citesc si demonstratia
E posibil ca maraitul sa fie si dovada unei lipse din partea mea, adica nu e doar vina copilului, ci si faptul ca uneori are toleranta mai mica decat in alte zile, are nevoi mai mari decat in alte zile... probabil ca ieri nici eu nu am raspuns 100% potrivit nevoilor lui. Sa speram ca azi ne intelegem mai bine la capitolul cerere si oferta
Familia de femei de care povestesti ma duce cu gandul la Fran - dadaca Mai sunt oameni destupati, important e sa-i gasesti.
bebinuta, eu nu stiu domnule cum functioneaza oscilo asta, ca e intr-adevar o dilutie imensa de ficat de rata, cum scria carla... deci e ceva miraculos, dar febra nu cred sa dea... dar cine stie?
Hai mai, chiar pana la 1 an ? mai incearca peste vreo luna... daca nu cumva faceti anul, ma duc sa verific. I-ai dat mult iaurt deodata?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Dbunny spune:
Ete ce gasisi si tradusasi de la Homeopati:
Afectiuni ale gatului, anghine:
Inflamatii, rosu in gat, durere:BELLADONA 15 CH: tot la 8 ore
Febra musculara:
Cat mai devreme: ARNICA 30 CH: 10 granule.
La fiecare ora:ARNICA 30 CH 1 granula, lasand intervale tot mai mari dupa cum se imbunatateste starea.
Alterari digestive
Acid, digestie grea (indigestie: NUX VOMICA 7 CH: 3 granule la fiecare ½ ora.
Dentitia copiilor:
Durere, agitatie, insomnie, nervosism, diarrea verde:CHAMOMILLA 30 CH: 3 granule de 4 ori pe zi.
Raceli, inceput de gripa:
La primele simptome: ANAS BARBARIE 200 K o doza la 12 ore.
Cu febra si piele uscata: ACONITUM NAPELLUS 15 C.H. in fiecare ora.
Cu febra si transpiratie: BELLADONA 15 C.H. o data pe ora.
Ca si auxiliar in timpul vindecarii: ANAS BARBARIE 200 K o doza/ 24 ore.
Fracturi:
In toate cazurile: ARNICA MONTANA 15 C.H. de 2 ori pe zi.
Dureri intense din cauza fracturii: SYMPHYTUM 5 C.H.
Pt ajutarea consolidarii: CALCAREA PHOSPHORICA 30 C.H. o data pe zi.
Stranuturi:
Care se imbunatatesc cu aer proaspat: ALLIUM CEPA 7 C.H. in fiecare ora
Care se inrautatesc cu caldura: EUPHRASIA 7 C.H. in fiecare ora
Lovituri:
La cap, politrautisme,etc: ARNICA MONTANA 30 C.H. 3 granule pe ora apoi se raresc dupa cum se imbunatateste situatia.
Rani: Spalaturi de rana :CALENDULA T.M. solutie apoasa 10 %
Luxatii si sucituri: RHUS TOXICODENDRON 15 C.H. 5 granule/8 ore
Mamici care au testat Chamomilla 30 CH au zis ca FACE efect mai mult pt dureri de dinti, pt agitatie, nervosism sau insomnie un prea.
Mentionez ca ceea ce-am tradus nu pune nicaieri ca asta ar fii doza pt adulti sau copii, d'aia trebe mers la medic homeopat sa le prescrie...
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
anateo2004 spune:
dupa o pauza considerabila...apar.de citit am citit,dar scrisul e problema.
noi suntem bine,sanatosi,dar...sa o iau pe rand:am fost cu seba la un alt chirurg-motivul principal a fost ca sp. unde lucra primul era mult prea departe de noi-el ne recomndase sa ne operam imediat dupa ce face anul.ultimul ne-a spus ca operatia va ava loc mai incolo,adica dupa 2 ani chiar la 3 ani.acu eu pe cine sa cred?precizez ca ambii sunt grei in domeniu.in fine o sa mai studiez,eu as opta inainte de implinirea celor doi anisor ca sa nu fiu nevoita sa imi iau iar concediu...
si daca tot am fost i-am spus ca am observat ca seba cand se ridica in picioare laba stg o tine inainte,iar pe cea dr. in lateral,concluzia talus valgus.trebuie sa facem masaj,asa ca acum sunt in cautare de centru de recuperare medicala pe langa casa.stie cineva ceva?eu stau pe langa parcul IOR.
cam astea ar fii noutatile.ii mai iese dintele nr7 si drept urmare se scoala noaptea urland,nu il calmeaza decat tinutul in brate,dar sustinatorul trebuie sa fie musai in pozitie bipedadupa cateva ture prin casa adoarme.
sanatate fulguletilor bolnaviori!
laura in casa seba adoarme numai la san,mai nou de cand cu dintele asta nou il apuca crizele si pe afara si doar asa se calmeza.
roxana e prima data cand aud asa.sa stii ca nici seba nu mananca de buna voie.daca nu ii arat carti,fructe,jucarii nu deschide gurita.daca ar fii dupa el ar manca numai tztzpt mine monentul mesei e un pic dificil pt ca mereu trebuie sa am un as in maneca ca sa il conving sa deschida guraseba de la 6 luni nu a mai luat in greutate decat 50g dar s-a lungit mult.nu pot spune ca sunt stresata,dar incerc sa il determin sa manance in fiecare zi,fructe,legume si carnita/ou.
acs ai o famile reusita! mi-au placut tare mult pozele. unde ati stat?imi poti da detalii pe pm,te tog!
bianca felicitari!
dayanara spune:
dbunny - uite si aici daca esti interesata :
http://www.dhu.es/pediatrica/productos.html
http://community.webshots.com/user/dayannara
Donia spune:
Atentie mamici de fulguleti!!!
Avem o urgenta, azi nu am avut revista presei. Ce ati facut cu marani cat am dormit eu? Ca m-am trezit sa-mi beau cafeaua pe forum (doar tot ea a scris ca e buna) si nici urma de marani, de bubamara, de cei trei copii ai vecinilor sau de tatal alpinist.
Marani!!!
miraco, La multi ani pentru Alessia!
Noi mancam foarte rar doua feluri de mancare, deci nu le-am dat nici copiilor prea des, asa ca nu ma calific sa raspund la intrebarea ta
Yagmur, azi nu te-am auzit, ne-am trezit tarziu, era sa intarzie Roxana la scoala! Mai cu viata, mai cu viata te-au asuprit prea tare imperialistii americani?
Pe bune ca primul gand a fost la tine cand ne-am trezit
Platfus... eu am mare experienta in platfus. Nu se poate pune un diagnostic corect pana la 3-4 ani si apoi e nevoie de talonet facut la comanda, dupa model luat dupa talpa copilului. Orice altceva nu face decat sa iti dea tie personal, ca parinte, un confort ca ai facut ceva... cand de fapt nu faci nimic. Ba da, te agiti degeaba in loc sa astepti frumos pana la varsta potrivita.
Si da, de acord cu linkul lui a_deju, platfusul e ereditar si nu se vindeca, dar talonetele (cele personalizate)) pot sa corecteze sau sa previna anumite pozitii vicioase ale piciorului, si aici nu ma refer doar la talpa, ci la toate articulatiile, de la glezna pana la sold.
Lavinia, sanatate lui Mihaita, sa isi revina repede! Cu Karvol ai incercat pentru muci?
kikineata, imi pare rau de toate frmanatarile voastre cu boala lui Sara. Sper sa vina cat mai repede vindecarea, pana atunci fii tare, imi dau seama ca iti e tare greu.
roxanica, pe asta cu cura () de calciu n-am mai auzit-o. Deci habar n-am, dar nu vad de ce ar dauna poftei de mancare.
a_deju despre curele de calciu "rolul lor este fixare a vitaminei D." si mai ales (si numai) vitzeversa
anateo, bine ai mai revenit! M-ai pierdut, despre ce operatie e vorba?
La teme raspund putin mai tarziu, copilu e in forma, ma duc sa mi-o gasesc si eu (forma )
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.