Revoltator! 34 de copii in grupa!
Sunt extrem de suparata in ciuda faptului ca mi-am inscris copilul din februarie 2006 pentru a fi sigura ca vom prinde un loc. Este vorba de gradinita Waldorf de pe Popa Nan. Inca o data se confrima vorba din popor: La pomul laudat sa nu te duci cu sacul!
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, deoarece sunt pro Waldorf si mi-as fi dorit sa-mi educ copilul in cadrul acestui sistem, dar ce se petrece acolo numai Waldorf nu se poate numi. SUNT 34 DE COPII IN GRUPA!!!! Intr-o sala nu cu mult mai mare decat sufrageria de la noi acasa. Asa ceva este inacceptabil iar cand am intrebat-o pe directoare (care este si educatoare la grupa baiatului meu), mi-a replicat ca nu a avut cum sa refuze atatia parinti care isi crescusera primii copii la ea si veneau cu al doilea sau al treilea...
Colac peste pupaza mai are si o pustoaica de 2 ani pe cap, pe care o tine in permanenta in brate (ca nu a a putut sa o refuze pe maica-sa), asa ca nu acorda deloc atentie celorlalti copii. Nu va spun ce infern este acolo, mai ales ca o grupa Waldorf presupune copii de toate varstele in cadrul aceleiasi grupe.
Iar ca sa fie r...mai cu mot, astazi la ora 1 cand o parte din copii plecau, poarta era larg deschisa, copii fugeau spre poarta sa vada daca vin parintii, iar masinile treceau la 1m de poarta (atata este latimea trotuarului)!!!!!!!!!!!!!!
Nu am cuvinte sa imi descriu dezamagirea. Gradinita Waldorf particulara, care ar fi fost o optiune excelenta este prea departe si prea scumpa, asa ca ne vom reorienta din pacate, catre alta gradinita particulara (inclin spre Little Friends, ce parere aveti?).
Sincer, ar trebui facuta o reclamatie dar nu stiu catre cine sa ma indrept. 
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
Raspunsuri
Adilushu1 spune:
dar de 43 ce spui? atatia au inscris la gradinita unde a fost fetita mea - am auzit ca intre timp au mai renuntat.
Presiunea pe ei e foarte mare, sunt atat de putine locuri fata de cerere.
albinutza spune:
La fiica mea, in grupa mica, au fost inscrisi 47 de copii.
Eu consider ca directoare e vinovata de numarul mare de copii inscrisi.Clasa era asa cum spune crisiacob, nu mai mare de o sufragerie.
Dezamagire totala.
katik spune:
la noi sunt inscrisi 35 si pina mai acum citeva zile erau toti prezenti, intre timp au inceput virozele si mai lipsesc. clasa e destul de mare, asta n-ar fi problema.om vedea cum mai merg lucrurile, inca se aseaza![]()
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi
ligeea spune:
E numai vina conducerii . Nu poti sa pretinzi 300 E /luna - ca in Austria la particulare si ai in grupa mai mult de 14-18 copii. Pe ce dai banii ?
Nu va fie cu suparare dar in pretul pe care-l platesti ai oaresce asteptari .Eu am fost de fata cand directoarea gradinitei celui mic a refuzat 2 copii deoarece nu a acceptat mai mult de 18 in grupa in conditiile in care sunt si 2 educatoare . Precizez ca , copiii erau erau inscrisi pe o lista de asteptare .
Deci , repat e numai vina conducerii si a sistemului ,,dai o spaga , capeti un loc
LoraG76 spune:
Cu siguranta e doar vina conducerii, pentru ca inscrierile se fac doar la director. In cazul asta, eu trebuie sa fiu fericita ca la mandra mea in grupa au fost inscrisi 29 si au ramas 28...
...mi se par faze de rasu'-plansu' astea....cum poti sa stapanesti 40 de pitici de grupa mica....mai ales daca platesti la o gradinita particulara, mi se pare absurd...anormal...
Lora, mami de IUSTINA
ligeea spune:
Ar fi interesant daca nu exista o regula instituita prin legea invatamantului privind nr. de copii . Ar trebui sa fie altfel-cel putin teoretci ar putea tinde spre 100
LoraG76 spune:
Nu am studiat legislatia in domeniu, dar stiu de la o educatoare ca la gradinitele de stat ar trebui sa fie maxim 25 de copii, iar la una particulara - ce mi-a spus directoarea unei gradinite particulare - sunt acceptati 15 + 2 peste, deci 17.
Lora, mami de IUSTINA
anemona spune:
Cred ca singura solutie ar fi admiterea in gradinite pe baza unei inscrieri gen inscrierea la licee, cu formular pe care sa pui in ordine prioritatile si, in functie de un punctaj gen apropierea de casa, frate/sora in gradinita, sa se faca repartitia la Ministerul Educatiei. Cred ca in Romania este singura solutie ca sa se elimine magariile de la inscrirea in gradinitele de stat.
Stinu spune:
Te miri ca sunt 34 de copii in grupa ?Eu am o prietena , educatoare si anul trecut a avut 38 in grupa .E adevarat ca la sfarsit au "absolvit "numai "34 ,toti copii de pregatitoare .Anul asta e norocoasa ,are numai 30
.Si la grupa mica sunt 44 inscrisi asa ca...
Gradinita e de stat ,in Titan .
anca_vlad spune:
nu cred ca la gradi particulare sunt 40 de copii intr-o grupa noi suntem la o gradi particulaar si sunt max 12 copii in grupa!
la stat stiu ca asa este de aceea l-am retras pe vladut de la o astfel de gradi!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca