Revoltator! 34 de copii in grupa!
Raspunsuri - Pagina 2
ingridnen spune:
inseamna ca noi santem fericiti... la Cristi (gradi de stat) sant inscrisi 23 de copii in grupa mijlocie !
Iar in grupa mica sant 20 de copii. Eu stiu ca locurile sant distribuite de Inspectorat, si depind si de marimea salilor...
Ingrid si Cristi 4 ani si 7 luni
dinedana spune:
Inspectoratul scolar obliga sa fie clase cu doar 20 de copii, dar, cu cat gradinita are mai multi copii cu atit mai multe fonduri intra in gradinita, salariile educatoarelor au parte de sporuri mai maricele iar directorul gradinitei are niste avantaje profesionale pe care numai cei ce muncesc in bransa le stiu.
Doar nu va inchipuiti ca-si bat creierii cu copii nostri cate 34 in clasa de pomana!
La fetita mea in clasa sunt 34 de copii inscrisi si educatoarea se plingea de treaba asta la inceputul sedintei; cand a aparut directoarea a schimbat subiectul si cu asta s-a incheiat discutia.
Oricum mare lucru nu vor invata in stilul asta!
cris1iana spune:
dinedana, te contrazic
salariile educatoarelor nu au legatura cu numarul de copii!!
"Doar nu va inchipuiti ca-si bat creierii cu copii nostri cate 34 in clasa de pomana" ...ba exact de pomana!!
legea prevede 20 de copii la gradi de stat.
nu este f usor nici cu 20 de copii la grupa mica...dar cu 35 ![]()
nicio educatoare nu isi doreste atat de multi copii ..pt ca munca psihica este mult mai mare..dar si munca fizica (de ex: una e sa faci materiale pt 20 de copii, alta pt 35), calitatea activitatilor didactice scade, riscul accidentarii unui copil creste , riscul imbolnavirilor....si multe altele..
sunt foarte curioasa cum dorm acei copii ...au 35 de patuturi in clasa sau cate 2 in pat
trista esti, Romanie...![]()
crisiacob spune:
Ba exista o motivatie! Mai multe cadouri si mai multe atentii din partea parintilor! Iar in cazul meu, cu gradinita Waldorf, directoarea tocmai si-a deschis anul acesta o gradinita particulara...Nu-i asa ca e o tactica f. inteligenta? Hai sa-i inghesui ca pe vite in staul si vor ceda psihic (exact cum am facut eu care am cautat urgent o particulara).
Raspunderi si responsabilitati pentru munca la stat?! Cand au raspuns pentru greselile lor functionarii publici, profesorii si invatatorii? Niciodata! La stat nu se stie de frica nimanui, pe cand la particular este alta mancare de peste (doar esti la patron, nu? Si te poate zbura oricand)
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
Caprioara spune:
La noi au foast inscrisi la pregatitoare 39 de copii. Azi dimineata am vazut ca au ramas pe lista 36.
Puteti va rog frumos, sa-mi spuneti si mie exact in ce lege si ce articol sau in ce document oficial de la inspectorat spune ca nu trebuie sa fie mai mult de 20 de copii in grupa la gradinitele de stat?
Multumesc anticipat.
Caprioara &
Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
alinutza_80 spune:
Aveti idee cati copiii sunt in general in grupa la gradinitele particulare? Eu auzisem ceva de 9.
Stinu spune:
quote:Aici sunt de acord cu tine.Nu e alegerea educatoarelor nr de copii si in niciun caz nu au vreun avantaj la salariu .
Originally posted by cris1iana
dinedana, te contrazic
salariile educatoarelor nu au legatura cu numarul de copii!!
"Doar nu va inchipuiti ca-si bat creierii cu copii nostri cate 34 in clasa de pomana" ...ba exact de pomana!!
legea prevede 20 de copii la gradi de stat.
nu este f usor nici cu 20 de copii la grupa mica...dar cu 35
nicio educatoare nu isi doreste atat de multi copii ..pt ca munca psihica este mult mai mare..dar si munca fizica (de ex: una e sa faci materiale pt 20 de copii, alta pt 35), calitatea activitatilor didactice scade, riscul accidentarii unui copil creste , riscul imbolnavirilor....si multe altele..
sunt foarte curioasa cum dorm acei copii ...au 35 de patuturi in clasa sau cate 2 in pat
trista esti, Romanie...
"cine inceteaza a fi copil, acela a murit deja "
Aveti idee cum arata prima luna pentru o educatoare care are grupa noua ?
Si eu ziceam la inceput :ce mare scofala!4 ore si apoi pleaca acasa !Nu e chiar asa .Eu am stat cateva zile cu prietena mea la pregatitoare si la 12 eram cu creierii prastie .Numai de cate ori pe minut o strigau :"D-na !!"
Nu toate educatoarele stau la cafele si vrajeala prin gradinita si copiii stau la televizor sau se omoara intre ei .Prietenei mele chiar ii pasa ce se intampla cu copiii si ce iese din mana ei .In primul rand din respect fata de ea si apoi de dragul copiiilor care o vor tine minte toata viata .
Iustina
onitza spune:
La Paul, grupa mica, sunt 50 de copii inscrisi!

Oana
si
Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL
Madachan spune:
quote:
Originally posted by alinutza_80
Aveti idee cati copiii sunt in general in grupa la gradinitele particulare? Eu auzisem ceva de 9.
La Edy la gradinita sunt doar 10 copii.
EDWARD 29.11.2004
poze->

ligeea spune:
La Bambi step by step sunt cam multicei -16 dar au 2 educatoare , nu se inscriu mai multi de atat indiferent de interventii si parainterventii