@ construit CASA! (11)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

quote:
Originally posted by olympia

Eu stiu ca se ia pana la 10 euro/mp.Oricum si dosarul pt.certificatul de urbanism il face tot arhitectul si dupa ce ai CU, pana expira trebuie sa obtii autorizatia deci sa ai si proiectul si sa obtii toate avizele.

Da, e clar, trebuie sa iau legatura cu arhitect, am chiar o prietena arhitect, dar stiu ca ma va costa nu gluma, asta e..
Deocamdata trebuie sa rezolv cu actele. Trebuie rectfificat actul de v-c, nu mi-a trecut vecinatatile, doar parcela si apoi cred ca trebuie sa fac in instanta actiune de constatare a dr. de propr., cu tot cu zona de protectie ies cam 400-500 mp in plus, deci mai am..
Oricum voi lua legatura cu arhitecta cat de curand. Asta e, fara arhirect vad ca nu se poate, dar Cu cred ca pot sa-l scot si singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

E vorba de mp construit nu de teren.Cred ca ai inteles gresit de aceea ti se pare exorbitant.Eu stiu ca e musai arhitectul la CU, pentru ca in functie de caracteristicile constructiei ti se cer diverse avize si studii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Idoina, e destul de dificil sa apreciezi pretul pe metrul patrat construit. Depinde foarte mult de caracteristicile constructiei - amprenta la sol, daca are sau nu subsol, felul zidariei (portanta sau pe cadre), tipul de caramida, cantitatea si tipul de beton, necesarul de fier si manopera, bineinteles.
Sunt foarte multe cheltuieli neprevazute - cuie, sarma, lemn pentru cofrare, nisip, pietris etc. Toate astea pentru constructia "la rosu". Casa mea e abia in stadiul asta, asa ca experienta mea se limiteaza la faza asta.
Eu iti recomand sa angajezi o echipa buna, testata de altii eventual si sa faci tu sau o persoana de incredere aprovizionarea cu materiale. Trebuie si un diriginte de santier care sa-i controleze pe muncitori si cineva din familie care sa mearga macar la doua zile pe santier si sa verifice. Eu nu as lucra cu o firma, in general sunt SRL-uri cu 2 milioane capital social si raspundere in limita acestuia, bineinteles. Firmele iau in general multe lucrari si intra repede in impas, ca muncitorii ii lasa balta foarte usor si nu prea se gasesc muncitori calificati, mesteri buni in constructii.

Succes! E o senzatie foarte frumoasa sa-ti vezi casa "crescand".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

pt.cine mai este interesat de informatii legate de Autorizatia de Constructie si altele, am gasit un site
http://www.proiecte-constructii.ro/autorizatia%20de%20construire.htm#Autorizare

eu si sotul meu vrem sa luam decizia de a construi o casa
avem un apartament de 2 camere in Bucuresti sectorul 3 si un teren de 500 mp tot in sectorul 3, langa Policolor. Din pacate acolo nu prea sunt case/constructii in apropierea terenului nostru ci la 3-400 m de noi (2 firme si un cartier de blocuri in constructie) iar la 1 km, blocuri si case... si din aceasta cauza ne este frica sa incepem constructia.

pana una alta, vreau sa-mi fac un dosar cu ce acte ne trebuie pt.a incepe constructia si m-ar ajuta o lista completa cu tot ce este necesar. am mai gasit prin acest subiect cate ceva si am notat, dar m-ar ajuta si mai multe info, daca le puteti furniza

va multumesc anticipat si va doresc succes in constructia/finisarea casutelor voastre

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut bebe, site-ul lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doreldorel spune:

Casa la pret de apartament!
Buna,
Cititi acum informatii despre cum va puteti construi
O Casa La Pret De Apartament!!! Plus multe alte sfaturi,
ghiduri, noutati in constructii, instalatii incalzire, echipe
constructori, materiale etc.

pe: www.BunLaCasa.ro

O zi buna,
Admin. of www.bunlacasa.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by doreldorel

Casa la pret de apartament!
Buna,
Cititi acum informatii despre cum va puteti construi
O Casa La Pret De Apartament!!! Plus multe alte sfaturi,
ghiduri, noutati in constructii, instalatii incalzire, echipe
constructori, materiale etc.

pe: www.BunLaCasa.ro

O zi buna,
Admin. of www.bunlacasa.ro

Doreleeeee....te mananca pielea????

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

Pretul casei la rosu, am gasit o firma cu 199 E fara TVA, iar la cheie in functie de finisaje, cca 400-450 E fara TVA, daaaaar eu inca nu am proiectul findca arhitectul plimbaretul vrea acum si PUZ-ul care evident se afla la supraocupata primarie...ooooffff....nu-mi taie nimeni venele???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Daca ai deja certificatul de urbanism, nu inteleg de ce arhitectul are nevoie de PUZ. Pentru proiect arhitectul are nevoie de CU. Nu e cumva "abureala" din partea arhitectului?

Mergi la inceput

eld, din pacate are dreptate saracu', findca CU al meu are foooarte multe referiri la PUZ, si nu este explicit nici macar in privinta distantelor dintre vecinatati pe care primaria avand autonomie o stabileste "cum vrea" dar doar... in PUZ , nu si in CU la fiecare lot in parte, un fel de mi-e lene sa mai scriu o data veniti toti si luati PUZ-ul si lasati-ne in pace!
Nu inteleg la ce mai e bun CU?
Si nu stie arhitectul nici cum sa puna casa, mai nou aflu ca s-a schimbat schimbarea...s-a aprobat acum cu alegerile si PUG, ce anuleaza PUZ-ul meu cred?
Si acolo avem alte distractii! Eu vreau sa pun mana pe PUZ sa dau ceva acolo...
Bine macar ca se vor face mici imbunatatiri in sat, poate vedem si noi iluminat pe strazi, poate o sa cedam si drumul nostru de servitute, findca vecinii sunt f stransi la punga si nu cred ca avem sanse sa-l intretinem!

Mergi la inceput

Arhitectul chiar ma stresi cu tel. fiindca vrea banii, si eu ii dau in transe pana la predare proiect cu structura cu tot, si are niste inginerii care lucreaza ptr el, si care vor si ei banuti.
E f grabit cred ca s-ar duce el sa ia PUZ daca s-ar putea!

Mergi la inceput