@ construit CASA! (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Sa stii ca terenul meu are tot 12m.Nu e asa grav.La extindere chiar m-am retras 3m de ambele parti si sunt multumita de plan. Nu stiu cum e cu avizele in cazul tau,eu cred ca depind si de proiect.Tu ai un CU general adica referitor la regimul de inaltime ,nu?Ce avize ti-au cerut prin acest CU?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Aaa, da, corect, e cel general, asa e, nu stiu, maine ma uit pe acte. Noi il avem scos la vanzare terenul asta, dar intre timp ne-am hotarat sa ne facem noi casa acolo, deci nu m-am uitat pe acte, maine ma uit exact, mai ales ca trebuie sa ma dumiresc ce e cu zona de protectie, asa e la terenurile la lac) si pe acte e mai putin in mp, iar cu zona de protectie iese cu vreo 400 mp in plus. Si trebuie neaparat sa vad exact care e regimul; juridic al acestei zone de protectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Martie, eu am avut certificat de urbanism la cumparare iar ulterior ne-a trebuit altul pentru construire, dar poate depinde de sector, terenul meu e in sectorul 5 si aia de la primarie sunt chiar nebuni. Oricum, trebuie sa iei legatura cu un arhitect pentru amprenta casei. Prin certificatul de urbanism sunt prevazute avizele necesare, se obtin foarte usor, nu cred ca e cazul sa platesti pentru asta. Cel mai mult dureaza la Electrica si Distrigaz - 30 de zile - dar ii suni si intrebi daca e gata.

Mergi la inceput

Da, va multumesc, acum mi-e clar, deci eu il am pe cel general, asa e. Dar amprenta nu inseamna sa am implicit si proiectl casei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Nu, amprenta nu inseamna neaparat sa ai proiectul casei, ci sa stii, aproximativ, ce suprafata construita la sol iti doresti si unde este locul unde vei amplasa casa. Totul e oarecum general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Rufus, e posibil sa fie depuse si ambele dosare pt CU atat pt demolare cat si pt construire.
Eu am pt fiecare in parte cate un CU.
Arhitecta mi-a facut un memoriu tehnic de arhitectura (de o pagina) in care a scris cateva date despre teren, zona in care se afla, suprafata casei demolabile, motivul demolarii (este intr-o stare avansata de degradare atasand si poze exemplificatoare ale casei), date despre structura casei ("este o constructie din paianta cu tavan din lemn, tamplarie lemn, invelitoare carton asfaltat") si recomandari de demolare (in cazul meu, demolare manuala).
A mai atasat cateva schite cu plan situatie existenta, planul casei, plan invelitoare, sectiune A-A, fatada principala, posterioara, laterala.
Asta e tot. De poze uitasem sa-ti spun data trecuta.
Memoriu de rezistenta mi-a facut doar pt construire.
Expertiza nu mi s-a cerut prin CU asa ca n-am facut. Vezi exact ce-ti cere prin CU si asa iti dai seama dc arhitecta cere mai mult sau nu. Dc ai nelamuriri, mergi la primarie si intreaba-l pe cel care ti-a emis CU ce anume vrea sa depui la dosar.
Dc ma crezi, nici nu stiu cat platesc pt proiectul de demolare pt ca am mers impreuna si cu cel de construire. Inca n-am facuta nota de plata de la arhitecta. Pt construire ne intelesesem la 8 euro/mp (incluzand tot).
Cei 42 mil reprezinta doar manopera pt demolare/curatare teren. Molozul inca nu stiu sigur cu cine il voi cara. Am contract cu Rosal pt cantitatea minima iar zilele astea voi da cateva tel sa vedem dc gasesc o varianta mai ieftina de a-l cara.
Taxa de demolare se stabileste ca procent (0.1% din valoarea de impozitare a cladirii trecuta in certificatul de rol fiscal). Mai se achita inca o taxa de timbru de 0.05% din valoarea lucrarii de demolare.

Mihaela ,Robert Andrei20.01.2007 si Alexia- Maria26.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Multumesc, fetelor. M-am mai lamurit.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eld

Nu, amprenta nu inseamna neaparat sa ai proiectul casei, ci sa stii, aproximativ, ce suprafata construita la sol iti doresti si unde este locul unde vei amplasa casa. Totul e oarecum general.

Oau, o veste buna! Ca ma ingrozea ideaa de a plati de pe acum proiectul casei, am vazut ca cel mai simplu proiect ajunge pe la 2000 euro.
Multumesc ELD!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu stiu ca se ia pana la 10 euro/mp.Oricum si dosarul pt.certificatul de urbanism il face tot arhitectul si dupa ce ai CU, pana expira trebuie sa obtii autorizatia deci sa ai si proiectul si sa obtii toate avizele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns idoina spune:

Buna!Sunt noua pe topicul asta,dar in cateva saptamani incep si eu constructia!Sper,adica.Azi am primit proiectul si toate documentele de construire,nu ma intrebati inca ce,ca dosarul e in masina.Dar am o nedumerire:stie cineva cat mai costa un metru patrat construit?Aud fel si fel de variante si nu mai stiu ce sa cred...Voi construi cu caramida si din cauza panzei freatice foarte inalte vom face casa pe piloti(asa se spune?)Ma rog,niste morcovi din beton pe care sta fundatia.Incepand cu proiectantul,firmele de constructii locale si pana la dirigintele de santier,toata lumea imi spune o alta valoare pe mp construit.Voi ce mai stiti?
Multumesc mult!Si spor celor care deja lucreaza!

idoina

Mergi la inceput