@ construit CASA! (11)
Raspunsuri - Pagina 7
roandre spune:
Offf, ca grea mai e treaba asta cu construitul casei. Cred ca in perioada asta imi fac norma la dureri de cap, stres si nervi.
Inca n-am reusit sa depun dosarul pt autorizatia de construire caci mai era de verificat si stampilat proiectul si de nea Gigel.
Sunt nemultumita cum a iesit fata casei (ca estetica) si acum sa vedem ce mai putem face.
Taxa de autorizare m-a cam dat pe spate. Statul asta scump si drag nu vrea nici mai mult nici mai putin de 27 mil pt taxa de autorizatie de construire si taxa OAR.
Asta in conditiile in care am mers pe sumele minime pe care le puteam achita (cica minim este 702 ron/mp * 2,6 care e coeficient de zona si habar n-am ce treaba are asta in toata ecuatia asta inmultit apoi cu suprafata desfasurata a casei si cu procentul lor de 05%).
Luni sper sa depun dosarul si sa incep sa caut oferte de pret de la diverse firme.
Cu pomii n-am mai facut nimic. Cred ca ar fi timpul sa sun iar pe la Primarie si sa intreb cum sta treaba cu cererea mea.
Mihaela ,Robert Andrei – 20.01.2007 si Alexia- Maria – 26.08.2004
otilica74 spune:
roandre, la ce suprafata ai platit 27 mil?
Fatada o schimba mult si tencuiala exterioara, faci niste artifici pe la geamuri si eu cred ca se v-a rezolva!
roandre spune:
Otilica74, suprafata desfasurata este de 250.80 mp.
Am fost la arhitecta si am decis sa mai schimbam cate ceva, vom face si o terasa pe partea din fata casei care va fi mai mult ornamental (la dormitorul matrimonial). Voi mai schimba cateva geamuri adauga/reduce in unele locuri si vom vedea ce iese. oricum varianta pe care mi-o prezentase nu ma multumea deloc.
Cand vorbesc de suprafata desfasurata mi se pare imensa casa dar sincera sa fiu nu stiu unde as fi putut sa mai reduc si sa fie camerele cat de cat incapatoare.
otilica74 spune:
Asa stau preturile la autorizatii, deci eu la casuta mea de 155 mp+terasa si 2 balcoane cca 25m voi da 2000 ron, usor nu?
Avea dreptate cine imi spunea ca nu ridicatul casei e greul!!!
roandre spune:
Pana la urma am mai schimbat putin planurile casei si acum am 283 mp desfasurati.
Am depus dosarul pt autorizatia de construire saptamana aceasta la primarie iar de luni ma apuc de demolare.
Mi s-a cerut 42 mil pt demolare o casa de paianta+caramida, taiat pomi, curatat complet terenul. Va fi o echipa de 4 muncitori si ei zic ca in 10 zile va fi gata.
Bataie mare de cap si cu Electrica pe care ii astept pt bransare provizorie pt organizarea de santier.
otilica74, ai aflat ceva preturi pt manopera construit la rosu?
Are cineva o recomandare pt un diriginte de santier bun?
Rufus spune:
quote:
Originally posted by roandre
Rufus, pt demolare mi-au cerut de la primarie prin certificatul de urbanism pt demolare sa anexez un aviz de la muzeul de Istorie.
Dc ai demolare, mai intai trebuie sa depui un dosar pt un certificat de urbanism pt demolare. Pt construire depui alt dosar pt alt certificat de urbanism de construire.
Pt obtinerea avizelor iti va face arhitectul dosarul cu ce acte ai nevoie. Avizul se ia de la Muzeul de Istorie de la Universitate si dureaza 2 sapt (cost 60 ron) sau la urgenta (5 zile si costa 80 ron).
Pt demolare am avut nevoie de aviz de la Muzeul de istorie, contract cu o firma de salubritate, certificat rol fiscal, memoriu tehnic de arhitectura (facut de arhitect, impreuna cu schitele casei ce urmeaza a fi demolate) si dovada de luare in evidenta da le OAR.
Am recitit ce ai scris, plus ca am ajuns si in faza depunerilor de acte. Imi cer scuze ca insist, am sa scriu ce mi-a spus mie arhitecta, pentru ca vad ca sunt ceva diferente.
Deci, dosarele pentru urbanism pentru demolare si constructie le-a depus simultan. Pentru demolare, spune ca se face un proiect, inclusiv de rezistenta, nu un memoriu cu schite de cladire...De asemenea, avizul de la Muzeu e una, dar cica trebuie sa platesc o expertiza care sa constate ce cladire demolez eu...Mi se pare mie, sau umfla putin nota? Partea cu demolarea (ce a facut arhitecta) cat te-a costat pe tine?
Si inca ceva: in pretul de 42 mil. intra numai manopera? Cine si cu cat iti ia molozul?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
martie spune:
Buna Luna75 si celorlalti aspiranti la casuta de vis!
Si eu sunt ca Luna, adica terenul si atat, adica si CU, pe care-l avem de la cumpararea terenului.
Urmatorul pas este proiectul propriu zis, pe baza lui se dau avize
le sau nu?
Daca scot singura avizele fac vreo afacere sau mai mult ma costa pe mine benzina incercand sa gasesc ghiseul cu pricina decat daca dau o suma de bani cuiva sa se ocupe?
Eu sunt asa de entuziasmata (ca terenul e la lac), de nu pot sa mai dorm noaptea, dar cand citesc ce scrieti pe aici ma ia o frica de mor. Frica pt. neuronii mei, ca si asa sunt putini..
olympia spune:
Rufus din cate stiu eu, expertiza cladirii ce urmeaza a fi demolata ti-o cere primaria chiar prin certificatul cu pricina.Deci acest certificat de urbanism este un document prin care ei iti comunica in ce conditii(ce avize,acte ai nevoie) pt,. a obtine autorizatia de constructie sau de demolare.Sunt de fapt niste documente care-i protejeaza pe cei din primarie de raspundere.Ai de la Muzeu ca nu e monument, expertiza care spune ce veche si terminata e cladirea si in functie de expertiza iti calculeaza taxa de demolare.Unele primarii sunt mai scrupuloase, altele...Depinde si de interese.Nu cred ca e ceva ce hotaraste arhitecta ta.
olympia spune:
Martie, primul pas e sa gasesti arhitect si sa stabiliti dimensiunile si amprenta casei.Apoi depui pentru certificatul de urbanism si faci proiectul propriu zis.Cu el si cu ce iti mai cer ei prin certificatul de urbanism( de ex. studiu geotehnic sau altceva)depui la biroul de acord unic si de obicei iti scot ei avizele celelalte.
martie spune:
Pai eu am deja CU, e regula sa se scoata la vanzarea-cumpararea terenului, ca sa stii din start ce regim de construire ai in zona. Si ma gandeam sa obtin intai avizele, sa mai las partea cu proiectul casei ca oricum nu stiu ce vreau exact, mai ales ca terenul are deschiderea mica - 12 m, si in fata e lacul, deci trebuie sa am vedere, dar cu 12 m cam greu.