@ construit CASA! (11)
Raspunsuri - Pagina 6
roandre spune:
olympia, nu pot sa-i tai de una singura pt ca nu am niste vecini tocmai draguti (sau nu ma pot baza pe intelegerea tuturor), in fata curtii am bloc de 10 etaje si imposibil sa nu se gaseasca binevoitori sa dea un simplu telefon si sa reclame ca tai copacii si apoi voi avea controale cat cuprinde. Vecinul de langa mine a demolat casa acum cativa ani si la fel a avut reclamatii la Politie, pe motiv ca face galagie si ridica praf (logic ca dc demolezi mai iese si ceva praf, mai faci si ceva zgomot).
Din cauza aceasta am preferat sa fac totul legal de la bun inceput. Oamenii sunt inselatori, azi te saluta iar maine te reclama.
otilica74, 4 copaci in locul la unul taiat. O sa vad la momentul potrivit mai exact ce anume vor ei sa fac.
Voi ati vorbit deja cu o firma de constructii? Cat va costa mp?
Mihaela ,Robert Andrei – 20.01.2007 si Alexia- Maria – 26.08.2004
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by roandre
DAR pt fiecare pom taiat te obliga sa plantezi alti 4 pomi in curte!!!!
multumesc pt.informatii
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
olympia spune:
De fapt,odata ce vei obtine autorizatia de constructie daca nu ti se pun im mod clar niste conditii, e de la sine inteles ca poti sa -i tai.Si cu autorizatia scoasa(afisata in loc vizibil) ma intreb cine se mai gandeste ca n-ai avea voie sa tai copacii.
Bee spune:
Buna dimineata
Noi nu reusim sa turnam placa peste primul etaj nicicum. Ne-a omorat iarna asta cu totul!
Roandre, noi suntem relativ multumiti de cei cu care lucram. Baieti seriosi, au lucrat ok, ce a tinut de ei. Dar am avut oarece probleme la turnari, cu firmele de betoane (lucrau cu o firma de betoane care a dat si faliment intre timp si care ne-a intarziat destul de mult). Acum sa vedem la ce mai urmeaza: acoperisul si finisajele.
Ash vrea si eu sa intreb fetele cu centrale pe lemne? La ce suprafata a casei, ce putere a centralei aveti? Ca noi am ajuns la concluzia ca avem nevoie de o centrala de 67 kw, la o suprafata de 270mp (+ mansarda de 70mp, initial neamenajata).
Spor la construit!
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
cristinacsa spune:
Bee, eu nu am centrala pe lemne, dar mi se pare f mult 67 kw. Vecinii mei au P+2e+m si au una de 40 kw( la parter au alimentara). Eu am pe gaz si am una de 30 kw(am vreo 270 m)si e suficient. Discutam cu cineva care si-a pus o centrala pe lemne f mare si acu vrea s-o schimbe (cica o roaba plina baga o data).
Spor la treaba!
Cristina
--
http://www.crisella.ro/
otilica74 spune:
Nu am nimic decat terenul,putul si drumul facut, a durat o vesnicie CU, arhitectul a stat dupa el...si acum negociem balcoane, lucarne, terase etc, cred ca voi apela la metoda buy-back, findca nu vreau sa ma mut ca tiganul cu cortul, cu baiatul mic, nici banca nu imi acorda creditul necesar sa termin constructia, fiindca mami sta acasa la funduletul baietului, si nu avem veniturile necesare, in principiu voi lucra cu firma asta e clar, nu la negru, findca nu am timp sa stau langa ei, voi angaja un diriginte de santier care sa imi faca cartea constructiei, findca e o casa nu un pluover, si cred ca in max. 1 luna trei sa am mai multe sa va scriu...sper din tot sufletul ca am albit
otilica74 spune:
Preturi:
-595E/mp la firma prin buy-back
-5ooE/mp la firma cu bani jos(credit)
Dar am gasit o superfirma de asfaltat...
Bee spune:
Otilica pai la diferenta de bani, mai bine stati cu chirie (zic eu). La o casa de 100 mp (sa zicem) iese o diferenta de 9500 E. Dai atata pe chirie? Nu cred! Noi asa am facut. Ne-am mutat in chirie cu copil de un an si eu gravida fiind. Mai avem putin si in vara am scapat. Preturile pe care le-ai primit nu-s tocmai rele, ba chiar sun aproape de realitate. SUnt preturi "la cheie" presupun. cat despre asfaltat, vorbeai serios? Ce aveti de asfaltat? Intreb, pentru ca pe noi drumul nenorocit ne-a tinut taaare mult in loc. SI vom avea in continuare probleme cu el (cati bani am ingropat in piatra pentru drum.....).
Uffff, maine cica toarna ultima placa. Doamne ajuta, ca de mult trebuia turnata.
Spor la construit!
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
otilica74 spune:
Bee, nu te-ai simti prost daca toata lumea ar fii curajoasa ca tine? , cred si in povestea asta, ne gandeam chiar sa luam un credit mai mic si sa luam o garsoniera, suntem in tratative cu banca, daca nu ii vrajim sa ne dea de-o casa macar de-o garsoniera, de asfaltat am asfaltat drumul, findca in Corbeanca sunt supercase, dar primaria este la pamant cu banii, nu au nici macar ptr trotuare, asa ca in viitorul cartier, findca sunt vreo 35 loturi, trebuie sa asfaltam noi proprietari chiar si drumurile primariei pe langa drumurile noastre de servitute, dar nu e f mult cca 17 mil ROL de familie, doar decopertat stratul moale si pus piatra mai mare, dupa care compactat, nu stiu cat o sa tina dar spre vara ne-om mai revenii si poate trecem iar din poarta-n poarta cu stransul fonduri, ptr 600*5m ne-au cerut 340 mil ROL(eu dau mai mult ca am drum si in fata si in spate), asta e si cu asfalt pe la noi prin Bucuresti si se repara anual, acolo vrei sa fie altceva?
Dar eu zic ca merita efortul, e o priveliste super suntem incadrati de paduri, si un aer...as da oricat, chiar si un rinichi sa ma vad si eu la ultima placa...norocoaso