@ construit CASA! (11)
Raspunsuri - Pagina 10
Bee spune:
De-ale arhitectilor si structuristilor: de bine ce ne-au facut proiectele si de bine ce le-am dat bani, acum 2 nopti calculam cu sotul acoperisul, dupa indicatiile dirigintelui de santier.
Cand ne-o pica acoperisul in cap, ne vom bate unul pe altul nu? Ca unde facem noi casa, bate un vaaant de te ia pe sus! La bani se inghesuie toti, dar daca nu esti foarte atent, te trezesti cu surprize.
Otilica, faine preturi, zic eu.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
martie spune:
Mai, toata lumea construieste numai cu caramida? Noi vrem casa de lemn, nu construieste nimeni asa? E mai ieftin, mai rapid, material ecologic, bun izolant, gen casele din tarile nordice. Plus ca as vrea termopan cu trei straturi, nu doua. Exact ca in Suedia. Insa la temperaturile noastre (nu asa scazute ca in Suedia), am inteles ca practic nici nu ai mai avea nevoie de incalzire iarna.
Am vazut si o emisiune pe Discovery, afland astfel ca in UK chiar nu se comercializeaza astfel de geam termopan, toata lumea le aduce direct din Suedia. Inteleg ca nici aici nu s-ar gasi asa ceva.
Bee spune:
Martie, hai sa-ti spun eu parerea mea persnala legata de lemn sau alte materiale de constructie. In Suedia exista o lunga traditie de a construi case din lemn. Au atata padure, incat asa au construit mereu. Deci au tehnologie si experienta. La noi casele vechi normale, sunt din chirpici sau paianta, anexele sunt din lemn. Evident casele oamenilor bogati erau din piatra sau caramida. Acum daca vrei ca cineva sa-ti construiasca in Romania o casa de lemn ca la carte, care sa aiba performantele pe care tu le astepti (cat mai mici pierderi de caldura), te costa la fel de mult ca o constructie pe caramida sau BCA. Multi constructori promit mare cu sarea si realizeaza mult mai putin.
Geamuri cu 3 straturi exista si in Romania. Noi asa ceva vom pune in casa.
Pe de alta parte, noi nu am vrut casa de lemn, fiindca avem o suprafata construita mare. CAsa de lemn cu etaj nu prea ash fi vrut( Lemnul e elastic, vibreaza, auzi altfel zgomotele). Da, pentru o casa de vacanta sau pentru o casa cu un singur nivel (parterul), ar fi o solutie.
martie spune:
Bee
, este incredibil, te rog foarte mult sa-mi spui si mie pe PM de unde iei termopanele cu 3 straturi, chiar eram convinsa ca trebuiesc aduse din Suedia.
Cat priveste dimensiunea unei case de lemn, uite, eu am o publicatie din Germania, specializata pe case de lemn, vreau sa-ti spun ca este un capitol cu imobile de birouri, locuinte, pe 6 nivele plus mansarda. Din exterior ai impresia ca este o cldire moderna (finisaje cu sticla si otel), insa este construita din lemn. Nici mie nu mi-a venit sa cred.
Cat priveste costurile fata de cea din caramida, sotul meu zice ca nu are cum sa fie la fel de scumpa, acum, vom vedea. Iar tehnologia (nu ca m-as pricepe, dar din ce am mai citit), e relativ simpla si nu depinde constructia de capriciile vremii etc. Na, ramane si de vazut..
Bee spune:
Martie, ti-am spus eu, in teorie e una, in practica alta, cand e vorba de construit! Sper sa gasiti ce va doriti. CAt despre geamuri, inca nu le-am luat, mai prospectam piata. Cum banuiesc ca nu va grabiti, cand gasesc ceva o sa-ti dau PM. Dar avem un prieten care si le-a pus (cu 3 panze de geam)la un pret incredibil de bun (pentru ce stiu eu)
martie spune:
Bee, iti multumesc, chiar te rog sa nu ma uiti, eu sunt in faza de acte, asa ca pana la termopane am cale lunga.
otilica74 spune:
Mertie, ma bag si eu
, am stat multa vreme pe ganduri, in privinta materialului din care o sa construiesc, vecinica mea tocmai ridica o casa de lemn, diferentele intre casele de lemn din alte tari cu traditii in astfel de constructii, si Romania, sunt ca, cei de acolo pun ceea ce trebuie, findca ii ard legile daca nu construiesc ca lumea, la noi...
Si eu as fi vrut lemn findca ca bio, e termoizolant bun, are un impact bun asupra sanatatii, si sunt satula de stat la bloc intre betoane, nu mai zic de pret care este poate cu 20-30% mai mic(vecinei mele ii construieste cu 400E/mp la cheie), dar imi este frica de incendii de vietatile care ar putea sa deterioreze, ei spun ca trateaza lemnul dar poti stii?
As fi vrut macar o casa combinata(parter zidarie si etaj lemn)stii...aproape ca sunt nervoasa ca nu pot sa imi realizez visul, pe banii mei, dar sincer iti spun imi este teama de tehnologiile noi cu oameni de la noi, daca ar fi fost vorba de o haina ceva...poate ma riscam dar asa imi este teama, mai ales ca nefacuta cum trebuie scartaie toata, podeaua, scarile, in plus cand calci mai apasat tremura lustra, nu mai zic cand trec masini de tonaj mare prin apropiere(am niste prieteni care asa au patit)
Nu vreau sa te influentez,sau sa te descurajez, iti urez succes si sa dea Domnu' sa fie fff bine, sa alegi firma care construieste cel mai bine, eventual ia niste referinte de la cineva care are o astfel de casa un pic mai demulticel. 
otilica74 spune:
fetele!!!
Care aveti casute prin Ilfov, dati-mi si mie adresele si actele necesare, depunerii dosarelor ptr avizele de la curent, gaze, REBU, si mediu.
Please, please, please!!!

Findca eu d-abia acum aflu ca la unele nu trebuia sa astept proiectul, le puteam depune de mult timp 
Asa ca alta piedere de timp!
Va rog mult ajutati un om pe cale de disperare!!!!
chitinuca spune:
BUNA TUTUROR EU SUNT NOUA PE AICI CERT ESTE CA AS VREA SA IMI VAND CELE 2 APARTAMENTE PENTRU A IMI CONSTRUI O CASA CU 2 ET + M IDEEA ESTE CA NU STIU DACA ACESTI BANI MI-AR FI SUFICIENTI ATI PUTEA SA MA AJUTATI CU NISTE AMANUNTE.VA MULTUMESC!