@ construit CASA! (11)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

rufus,georgeta,
ce am inteles eu de pe sofpedia, de pe forum, e ca centrala cu gazeificare e mai rentabila, nu bagi asa multe lemne.o sa vad ce facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

quote:
Originally posted by mathilda

rufus,georgeta,
ce am inteles eu de pe sofpedia, de pe forum, e ca centrala cu gazeificare e mai rentabila, nu bagi asa multe lemne.o sa vad ce facem.

si noi vom opta pt o astfel de centrala pt ca in final ajungi la costuri mult mai mici decat cu cele pe gaz (butelie sau racordata la coducta). intra pe linkul de mai jos si ai sa vezi ca nu e chiar asa de complicat http://www.cazanepelemne.ro/cazane/centrale%20pe%20lemne%20final.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

PASTE FERICIT TUTUROR!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

quote:
Originally posted by maggda

PASTE FERICIT TUTUROR!!!

Magda si Bianca 9 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

www.akitainu.ro - canisa Kiryoku Go

multumesc magda si tie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinag spune:

Buna,

Sunt in faza de proiect, azi am fost la o prima disc cu arhitectul si am cateva intrebari:
- ptr a-mi face o idee: mie arh mi-a cerut 12 Eur ptr un pr complet, dar suprafata de la sol prin simpla insumare a fost 84 mp iar el a mai adaugat 25% pereti i ajuns la 103 mp. La voi s-a intamplat la fel?
- ati avut vreo discutie si cu ing de structura?
- ati optat pentr a doua placa ptr etaj din considerente :izolare, evitare infiltratii, zgomot, trepidatii si efectele acestora asupra rigipsului?
- beciul ptr o supraf acceptabila 20 mp care ar substitui unele spatii de depozitare gen camara debara este o alegere buna, tinand cont de costuri suplimentare de finisaj+manopera aferente?

Cand aveti timp sau mai bine zis daca, imi puteti spune pe scurt cativa furnizori de mat (caramida, tabla, lemn..) si pretul istoric sa-i zic asa caci se modifica de la o zi la alta.
Eu m-am hotart la caramida de 30 de urziceni in defavoarea porotherm care cica nu e portanta, iar la interior arh mi-a zis de caramida de 25 care sincer mie mi se pare cam mult. eu ma andeam la 15.
nu prea imi place mie rigipsul (in apartament mi-am izolat niste pereti si s-a cam crapat la imbinari si imi da o senzatie de artificial.........

va multumesc mult de tot!si ....sa ne mearga bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kalid spune:

Eu nu mai stiu care sunt preturile actuale. Noi am dat 6 euro/mp in sept.2006. Din cate tin minte, dat fiind ca sotul arhitectei este structurist (adica inginer de rezistenta), am avut all inclusive la banii astia. Dar da, plata se face pentru suprafata totala, nu pentru cea utila (intelegi ce vreau sa zic).

Nu am inteles f.bine a doua intrebare: adica daca am pus tot placa de beton peste etaj sau dusumea? Daca asta era, da, am pus tot placa de beton.

20 mp pt. pivnita sunt suficienti.

In exterior noi am pus caramida de 35 (parca), iar in interior de 15 (sigur). In afara de parter, scara si bai, noi am pus rigips (in dormitoare si pe holurile de la etaj).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Gata fetele am obtinut ACORDUL unic de la Consiliul Ilfov dar spre surpriza mea in el scrie: TEREN AFLAT IN ZONA RESTRICTIONATA DE CONSTRUCTIE. Am fost cu el la primarie dar se pare ca pana vineri o sa avem autorizatie de constructie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by corinag

Buna,

Sunt in faza de proiect, azi am fost la o prima disc cu arhitectul si am cateva intrebari:
- ptr a-mi face o idee: mie arh mi-a cerut 12 Eur ptr un pr complet, dar suprafata de la sol prin simpla insumare a fost 84 mp iar el a mai adaugat 25% pereti i ajuns la 103 mp. La voi s-a intamplat la fel?
- ati avut vreo discutie si cu ing de structura?
- ati optat pentr a doua placa ptr etaj din considerente :izolare, evitare infiltratii, zgomot, trepidatii si efectele acestora asupra rigipsului?
- beciul ptr o supraf acceptabila 20 mp care ar substitui unele spatii de depozitare gen camara debara este o alegere buna, tinand cont de costuri suplimentare de finisaj+manopera aferente?

Cand aveti timp sau mai bine zis daca, imi puteti spune pe scurt cativa furnizori de mat (caramida, tabla, lemn..) si pretul istoric sa-i zic asa caci se modifica de la o zi la alta.
Eu m-am hotart la caramida de 30 de urziceni in defavoarea porotherm care cica nu e portanta, iar la interior arh mi-a zis de caramida de 25 care sincer mie mi se pare cam mult. eu ma andeam la 15.
nu prea imi place mie rigipsul (in apartament mi-am izolat niste pereti si s-a cam crapat la imbinari si imi da o senzatie de artificial.........

Si eu platesc 12 euro pentru proiect. Suprafata insa se calculeaza cea de la sol (inmultita, eventual, cu numarul de etaje). In nici un caz nu si suprafata peretilor. Proiectul cuprinde si partea de rezistenta, integral, nu numai fundatia (care este suficienta pentru autorizare). Daca nu voiam decat calculul fundatiei, plateam 10 euro/mp.
Acuma vezi si tu...daca vrei musai cu asta, nu ai ce face, dar daca nu, cauta altul, asa ceva nu prea se face...am mai spus aici si de constructori care spun ca fac o casa cu un pret bomba/mp. dar cand se apuca sa socoteasca cati metrii sunt...pun si peretii. Este o marlanie. Trebuie sa retineti ca in constructii vorbim de mp construiti, fara pereti, balcoane, adica perimetrul exterior al cladirii. Cu tot cu grosimea peretilor. Care nu poate fi 25%...
Cu inginerul de structura vorbesti doar daca ai ceva sa-i spui; de pilda, vad ca optezi pentru zidarie portanta cu samburi de beton. Exista si varianta pe stalpi/grinzi (cadre) din beton. Trebuie, pe langa ce crede el, sa-i spui ceea ce vrei tu. Daca ti-e indiferent, nu prea aveti ce discuta...
Pentru o casa doar parter (eventual pod), merge foarte bine planseu de lemn, deci nu trebuie sa torni placa peste parter. Este mai ieftin. Daca te gandesti ca vei face vreodata ceva in pod, se mai schimba treaba, dar chiar si atunci merge pe lemn.
Beciul este o discutie aparte. Daca mergi pe economic, nu se justifica. Acolo se toarna pereti din beton armat, se pune hidroizolatie, necesita aerisire...Ca utilitate, este evidenta.
Pereti de 30 la exterior sunt ok, merg si de 15 la interior foarte bine, dar cam auzi dintr-o camera in alta. Despartitori de 10-15 cm merg placati cu gips-carton cu izolatie (vata de sticla).

Astazi am fost sa vad o casa in Mogosoaia (la care fac dirigentia, impreuna cu un coleg). Pe case mici nu prea am lucrat, adica nu prea stiam standardele. Este in faza fundatiei (s-a turnat betonul). Nu am fost de loc incantat de ce am vazut, asa ca va spun si voua:
-am dus lupte grele cu fierarii, nu am dat drumul la turnare pana cand nu au facut ca in proiect, inclusiv incadrarea in cofrag;
-betonul (adus, e drept, de la statie), nu a fost vibrat de loc, are aspect afanat.
-constructorul voia sa toarne stalpi, in continuare, cu beton facut la fata locului ( cu malaxor); sa nu fiti niciodata de acord cu asa ceva si sa cereti factura de beton, sa nu fie prin intermediari (firma Gica SRL).
-pentru cei care nu faceti subsol (sau doar subsol partial), pamantul de umplutura trebuie compactat, in straturi, cu utilaj mecanic (mai, broasca), nu cu o rigla de lemn cu o talpa de TEGO in varf, cum am vazut astazi.
Tot azi am vazut doua case in Otopeni, ceva mai bine construite (sunt tot la fundatii). Sincer sa fiu, sunt cam dezamagit, la blocuri se lucreaza cu mai multa raspundere (acolo sunt si controale dure). Ma gandesc cu groaza pe cand o sa ma apuc si eu.

Spor la construit!

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

noi avem centrala pe lemne.e un buderus mare (logano nu stiu cat) imi scapa.are camera de ardere imensa (sa putem arde si butuci) si merge cu lemne si carbuni.

am injurat vreo luna...pana am prins smecheria...am injurat pe cel care a aprovizionat cu lemne...ca erau mici, proaste si ude.
apoi am cumparat frumusel lemne muuuult mai bune si m-am enervat si am luat si carbuni.(eu am bagat si butuci mari si erau la fel de buni in loc de carbuni...numai ca ii manevram greu pana introduceam in centrala)

la o casa p+1+M, incalzit doar p + 1 (100 mp fiecare) si un calorifer la soacramea, am consumat vreo 7-8 tone de lemne (mai e vreo tona si ceva) si pe 18 ianuarie am luat tona de carbune si din 29 de saci mai am 2-3...
si acum mai fac putintica caldura.o data la 2 zile.
din de cand am luat carbuni....super bine...
aprindeam focul pe la 2-3 dupaamiaza...si pe la 10 aruncam 2 sacose de carbuni si cam atat...dimineata erau 22-23 de grade in casa.seara cald de cald....

partea proasta e curentul...cand se intrerupe se opresc pompele si se ridica temperatura in centrala si sarim sa scoatem jarul si lemnele din soba...dar acu am luat un UPS de calculator care bineinteles nu merge dar sigur la toamna ma duc si iau generator...
m-am cam afumat...dar mai trebuie inaltat cosul...si banuiesc ca de aia.

in ansamblu am fost multumita ....pentru caldura care am avut-o a fost din punctul meu de vedere super!a meritat si afumatul si agitatia.
mai e un mare DAR....sa fie cineva acasa care sa apuce sa faca focul pana vii de la serviciu...

salutari!

jo si alexandra
recomandari,
home sweet home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Mai spuneti si voi preturi la constructii, cit de cit actuale? Eu aflindu-ma la distanta, singura sursa de informare este internetul..iar preturile variaza teribil de mult? Deci cit ar fi un pret realist?
Care este diferenta de pret intre o casa facuta in regie proprie(dar angajind echipe pe etape) si una "la cheie"?

multumesc

Mergi la inceput