@ construit CASA! (11)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

"Cristinacsa" din ce e construita casa? Noi facem casa din OSB iar stratificatia peretilor este urmatoarea:
- placa OSB
- 10cm vata bazaltica
- 5cm vata minerala
- folie anticondens (sau cam asa ceva)
- placa OSB
- rigips
La tine pun rigipsul direct pe vata minerala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

rufus, merci mult
vroiam sa va mai intreb ceva va rog- eu nu am gaze si vroiam sa cumpar centrala pe lemne cu gazeificare,insa fratele meu mi-a zis ca exista la statii de benzina o butelie mare mare si care se incarca de ei(noi doar o inchiriem) si astfel iau centrala pe gaz. voi ce ziceti?cunoasteti pe cineva care are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

quote:
Originally posted by madairina

"Cristinacsa" din ce e construita casa? Noi facem casa din OSB iar stratificatia peretilor este urmatoarea:
- placa OSB
- 10cm vata bazaltica
- 5cm vata minerala
- folie anticondens (sau cam asa ceva)
- placa OSB
- rigips
La tine pun rigipsul direct pe vata minerala?

Casa e din caramida si intradevar am si folie anticondens...
Spre surprinderea mea nu am avut deloc condens pe geamuri iarna asta(la bloc erau tot timpul ude geamurile si am mai citit pe aici ca efectiv ii curgea apa pe parchet). Cred ca v-am mai zis ca geamurile mele au 3 foi de sticla...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

quote:
Originally posted by eld

Maggda, super! Cum ai izolat casa, ca vreau si eu facturi mici la gaze.

Eld, mami de printesa si (38s)

Am izolat-o la greu pana am ajuns sa avem pereti exteriori de 60cm adica:caramida de exterior porotherm de 38cm,tencuiala la interior-2cm(aprox),rigips si vata minerala pe interior(8cm) si polistiren de 8cm la exterior(cu adeziv dedesubt si deasupra 10cm).Initial am vrut sa-l punem de 5 dar adeziv tot atata se consuma asa ca am optat pt 8cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Da, asta da izolatie, Maggda. Noi o izolam la exterior cu polistiren de 8 (a fost tencuita in prealabil aprox 1 cm) iar pe interior o vom tencui doar, vata si rigips doar in mansarda, la acoperis.

Eld, mami de printesa si (38s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Madairina multumesc tare mult. Terenul este intravilan.

Va urez spor la construit.

Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

quote:
Originally posted by mathilda

rufus, merci mult
vroiam sa va mai intreb ceva va rog- eu nu am gaze si vroiam sa cumpar centrala pe lemne cu gazeificare,insa fratele meu mi-a zis ca exista la statii de benzina o butelie mare mare si care se incarca de ei(noi doar o inchiriem) si astfel iau centrala pe gaz. voi ce ziceti?cunoasteti pe cineva care are?

Eu am un rezervor din asta in curte. Nu e inchiriat, ti-l dau in custodie, am platit ceva pentru el doar la inceput, instalarea cred. Noi suntem multumiti de varianta asta deocamdata desi gazul din rezervor e mai scump decat cel de la retea. Incalzim un duplex de vreo 5 sute si ceva de metri patrati cam cu 8 mil. pe luna in timpul iernii. Asta in conditiile in care locuim cam in camp, in bataia vantului tot timpul. Dar casa e din lemn si e foarte calduroasa.Nu am optat pentru centrala pe lemne sau motorina pt. ca mi se pare aiurea ideea ca tot timpul trebuie alimentata, daca uit se opreste caldura + depozitarea combustibilului. Ca si minusuri: ocupa spatiu in curte (esti obligat sa ingradesti un spatiu de vreo 5m x 2m si sa fie la anumite distante de casa si de sursa de curent din curte).Alt minus ar fi ca te costa destul de mult odata. Masina vine la alimentare pentru minim 500l, asta inseamna aproape 15 mil. Dar, pe de alta parte, eu spre exemplu chiar am sa comand zilele astea 500l si nu mai am treaba pana prin septembrie dup-aia.Sa fii foarte tenta ca prin contract te obligi (cel putin asa e la mine)sa alimentezi de un mimim pe an pe care daca nu-l comanzi platesti nu stiu ce penalizari. La mine nu e cazul noi depasim suma pe an dar avem duplex.Si o alta clauza din contract spune ca timp de 10 ani esti obligat sa comanzi gaz iar daca renunti intre timp platesti nu stiu cat pe an. Si inca ceva: nu poti comanda gaz decat de la cei de la care ai rezervorul pentru ca ti-l sigileaza la fiecare incarcare.
Am intrat di ntamplare pe subiectul asta, noi am terminat casa acum doi ani, dar daca mai ai nelamuriri intreaba-ma si iti raspund cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

georgeta merci mult de informatii. ce pot sa zic clauzele sunt grele, sa zic asa ca daca baga gaz pe strada parca n-as sta 10 ani cu butelia in curte. si casa mea e mica- cam 130-150 m2 .of nu stiu ce o sa fac. exista in romania mai multe firme de gen ca sa-mi fac macar o parere de fiecare.?
merci inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mathilda, vezi ca sunt mai multe firme, iar dimensiunile rezervoarelor sunt diferite. Gazul este de tipul celui din butelie, de aia e mai scump, dar daca nu ai nevoie de prea mult, nici clauzele nu sunt identice.
Pe de alta parte, centrala pe lemne este mai ieftina la exploatare, (nu stiu ce-i aia cu gazeificare...te rog, poti sa-mi spui?) si nu e chiar asa, sa stai toata ziua sa bagi lemne...de fapt nici nu prea mai merge cu lemne, sunt acuma tot felul de baghete din rumegus, ma rog, ideea e ca sunt automatizate, prin opturarea oxigenului se opreste arderea, cand e cald, apoi se reia arderea...cam de doua ori pe zi se alimenteaza. Da, nu-i ca si cu gazul la conducta, dar e ok.
Pana la urma tot la bani ajungi.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Exact cum a spus Rufus exista rezervoare de mai multe dimensiuni si sunt mai multe firme distribuitoare si probabil fiecare are clauzele ei in contract. Eu ti-am spus doar la ce sa fii atenta si sa nu treci prea usor cu vederea. Pe de alta parte, celputin din punctul meu de vedere, daca vin gazele pe strada mea tot nu ma intereseaza pentru ca diferenta de pret intre propan si gazul de la teava incepe sa nu mai fie asa de mare si inteleg ca va ajunge nesemnificativa, pe cand la Distrigaz ar trebui sa platesc un proiect si sa-mi modific centrala si nu stiu daca ar ma fi rentabil.

Mergi la inceput