@ construit CASA! (11)
Raspunsuri - Pagina 18
madairina spune:
Pe mine ma costa 105000 euro la cheie 238mp P+M. In pret este inclus si gardul, fosa septica, putul, cam tot ce e necesar.
Mentionez ca este pe structura de OSB.
b.nica spune:
jone, te rog sa-mi spui cum asiguri lemnele pt. centrala;sotul meu imi spune ca trebuie "sa angajam pe cineva" care sa asigure alimentarea cu lemne;adica se pun lemne pe timpul zilei in continuu sau la anumite intervale?
kim222 spune:
Multumesc pentru raspuns Madairina! OSB adica structura de lemn nu?
Eu intentionez una din caramida sau BCA de aproximativ 160 mp (plus garaj din lemn)P+ etaj mansardat.Arhitecta sustine un pret de aproximativ 112 000 euro..
Voua cum vi se pare?
GeorgetaR spune:
quote:
Originally posted by kim222
Eu intentionez una din caramida sau BCA de aproximativ 160 mp (plus garaj din lemn)P+ etaj mansardat.Arhitecta sustine un pret de aproximativ 112 000 euro..
Voua cum vi se pare?
Depinde ce a socotit ea in banii astia (proiect, autorizatii, bransamente etc.)
Constructia efectiva, la cheie, din caramida, ar fi cam 500EUR/mp cu finisaje medii. Adica la 160mp ar fi cam 80000. Separat garajul, depinde cat e de mare.
Si 700Eur/mp cum a zis ea e realist, dar cu finisaje mai scumpe.
jone spune:
cum sta treaba cu centrala:
o cureti un pic cu peria de sarma din dotare (eu am mereu manusi din piele)
apoi pun hartie si un pic de cenusa amestecata cu motorina. si apoi fac "cort" de lemnisoare.
dau foc (la mine aprinsul dureaza 5 minute la socrumeu vreo juma de ora si juma de kil de motorina :D)
apoi dupa ce s-au aprins incep sa pun lemne deasupra (noi le cumparam gata crapate)
si ma duc in casa.
si cam dupa vreo juma de ora ma uit sa vad care e stadiul.
daca a ajuns la 50 de grade (sau 60) reglez termostatul, inchid si clapeta de aer.de obicei il tinem la 60.(e supradimensionata centrala momentan si mai trebuiesc puse calorifere)
si cum valvataia e mare incarc centrala cu lemne la refuz.pana sus.
si din cand in cand ma duc sa verific ca e totul ok ( la iarna imi pun webcam acolo sa nu mai bat drumul)
eu am fost cam tipicara si imi placeau lemnele aliniate (eu sunt zuzu!)
cam la 3 ore mai trebuie pus lemne.
seara pe la 8-9 bagam butuci mari ca sa tina pana tarziu.
apoi cand am luat carbuni a fost alta poveste
o varianta ar fi ca aprinzi focul faci jar pe toata suprafata centralei si pui carbuni.cam o galeata (sau 2 sacose din alea de un leu) si mai verificam din cand in cand.
alta varianta.bagam lemne pana seara si seara puneam carbunii si gata.
alta varianta: faceam strat de lemne carbuni lemne si dadeam foc de sus.
depinde de la caz la caz.
repet:din punctul meu de vedere a meritat efortul depus.(a se citi putina conditie fizica) ca sa am asha caldura in casa.
acu depinde si de utilizator, daca e genul comod, sau rustic.etc
pupici.
jo
si alexandra
recomandari,
home sweet home!
madairina spune:
In cei 105000euro nu intra proiectul, autorizatiile si nici bransamentele. Acestia cuprind doar constructia casei, gard, fosa si put.
kim222 spune:
Asta este ceea ce am primit eu prin email de la arhitecta:
La aceasta data, pretul unei constructii este de cca. 700euro/mp la cheie (cu finisaje uzuale) si cca 350euro/mp la rosu (fara finiaje interioare/exterioare, tamplarie, invelitoare -tigla/tabla, termoizolatie, centrala termica, instalatii). Deci constructia v-ar costa cca.112 000euro la cheie.
Nu este inclus nici proiectul si nici aprobarile.
GeorgetaR spune:
quote:
Originally posted by kim222
Asta este ceea ce am primit eu prin email de la arhitecta:
La aceasta data, pretul unei constructii este de cca. 700euro/mp la cheie (cu finisaje uzuale) si cca 350euro/mp la rosu (fara finiaje interioare/exterioare, tamplarie, invelitoare -tigla/tabla, termoizolatie, centrala termica, instalatii). Deci constructia v-ar costa cca.112 000euro la cheie.
Nu este inclus nici proiectul si nici aprobarile.
Cere cotatii de la mai multe firme de constructie. Iti spun din sursa sigura ca o poti scoate la 500eur/mp la cheie cu finisaje din oferta obisnuita a hipermarketurilor.
Bee spune:
Kim, din ce stiu eu si din ce am vazut/auzit in ultima perioada pretul mi se pare corect. Poate daca ai cum sa te ocupi tu de multe lucruri, ai putea s-o scoti mai jos.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia