@ construit CASA! (11)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

Offf am o mare durere, sper din tot sufletul ca luna asta, mai multe ghinioane decat mine nu cred ca a avut nimeni, acum stau dupa credit, am depus aproape tot ptr avize AC, dar dureaza la banca mai mult decat credeam si asta din vina noastra.
Avem proiectul, constructorul(care desi am batut palma nu am mai auzit nimic de el, dar nici nu l-am sunat findca nu avem inca banii), totul se scumpeste, timpul trece, imbatranesc!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Hmmm, noi am obtinut autorizatia in 6 luni, tot asa si certificatul de urbanism, iar eu credeam ca ghinion mai mare nu e.
Ce fel de credit iei, pentru constructie sau nevoi personale cu ipoteca? O vecina a luat credit pentru constructie si banca ii da banii foarte greu, i-au plecat muncitorii din cauza asta.

Eld, mami de printesa si (35s)

Mergi la inceput

Si noua CU ni l-a dat in 5 luni, dar dupa autorizatie nu o sa stau!!
Credit nevoi personale cu ipoteca, de unde bani de avans?

Mergi la inceput

Otilica, unde ai terenul, in ce sector? Eu in 5.

Eld, mami de printesa si (35s)

Mergi la inceput

Sectorul agricol Ilfov, in nord unde e aerul curat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Dupa doua luni si jumatate, arhitecta care imi proiecta casa m-a anuntat ca nu mai poate lucra cu mine, pentru ca o zoresc prea tare. I-am dat doua telefoane intr-o luna de zile, dar m-am prins ca nu lucra nimic, dupa atata timp nu mi-a facut nici documentatia pentru demolare, la casa nici nu a ajuns.
Ma oftic, dar nici nu stiu cum s-o iau: sa ma supar, sau sa ma bucur ca nu ma apuca toamna cu proiectul...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Anul trecut noua arhitecta reusit sa ne faca proiectul in aproximativ 3 luni, dar total diferit de ce voiam noi. Nu ne-am inteles la multe detalii, dar ne grabeam. Si apoi a mai trecut un an si tot nu a terminat proiectul in detalii. Zilele trecute ne-a sunat sa ne spuna de acoperish, iar acoperishul a fost bine multumesc ridicat dupa ideile noastre (bune/ proaste) si la indicatiile dirigintelui de santier.
BAietii nostri (vorba vine ai nostri- sunt doar cei cu care construim) lucreaza cu viteza melcului turbat. Au trecut la tencuit interior (cred ca le va lua o vesnicie), mai au putin si termina de pus scandura pe acoperish, mai au de facut si anexa. IAr noi trebuie sa ne hotaram pentru ce nu avem banii. CA e clar ca nu ne ajung banii sa finisam lucrurile. Dilema noastra e: termosistem sau centrala? Cred ca centrala o luam, ca termosistemul ala nu face caldura. Apoi cum sta caramida aia neacoperita iarna care vine? Cred ca solutia e tot pe la banca, inca un credit mai mic. Sau sa vindem din teren, dar inca nu l-am parcelat. Una peste alta facem anexa, tencuim interioarele, zugravim, instalatii electrice si sanitare avem cu ce, tabla de acoperis e luata, tocaria nu putem sa nu o facem, luam centrala, cumparam faianta, gresia si parchetul. SI apoi vin intrebarile: manopera la finisatul definitiv interior? termosistemul? fosa (noi voiam sa ne luam 2 fose din acelea de 600 l/zi de la Valrom, cu epurare). CA de exterior (terase, balcoane, pergole, gard) o sa ne ocupam noi in timp.
SI acum o intrebare care ma doare rau. Cine a mai pus termopane in ultima perioada, cum e pretul de 7000 E profile(PVC alb)+ manopera, la o suprafata de 55mp geam. Mie mi se pare mult. Ash fi vrut tare mult sa ne punem PVC sau aluminiu culoarea lemnului, dar am ametit cand am vazut pretul. Ce am spus eu mai sus e pretul pe care ni-l cere o cunostinta apropiata. Lucreaza bine cu profile bune, dar.....
Spor la construit

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

De arhitecti nu stiu ce sa mai zic, parca au toti aceeasi mama. La noi a fost cat de cat ok, dar tot dupa vreo 6 luni ne-a facut proiectul. In final suntem multumiti. Insa pentru PUZ a trebuit sa lucram cu un alt arhitect pe care daca nu il terorizam zilnic cu telefoane si mesaje, cred ca nici in doi ani nu ne depunea documentatia, desi banii i-a luat in avans pentru lucrare.

Bee, cred ca trebuie izolata casa, pentru ca altfel o sa platesti la iarna in doua luni factura la gaz cat tot termosistemul. Noi suntem acum la faza de termosistem si geamuri. Eu nu stiu cati mp de geam am, cred ca nu e corect calculul pe mp, pentru ca o fereastra fara deschidere are un pret iar una cu dubla deschidere are un alt pret. Pe noi ne costa jumatate din cat ai spus tu, avem 12 ferestre (din care 2 mici, de baie) si 4 usi de sticla. Asta fara glafuri interioare si exterioare, fara plase de tantari. E adevarat, pretul ni l-a facut un prieten (cu 5 camere, pvc alb, re..u).

Am si eu o intrebare: cu ce materiale lucrati instalatia sanitara: cupru, pexal, ppr sa? Noi nu stim pentru ce sa optam, fiecare instalator are alta idee.

Eld, mami de printesa si (37s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Rufus cred ca ar trebui sa gasesti pe altcineva pentru proiectare.Pacat ca nu esti la Cluj ca ti-as fi recomandat eu arhitectul meu care s-a misca si bine si repede.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Eld, am priceput cu termopanele. Noi avem considerabil mai multe geamuri. Cred ca ma voi convinge ca pretul pe care l-am primit e corect. Cat despre sanitare, noi pe cupru. Cat despre termosistem si centrale, noi o sa avem centrala pe lemne, asa ca macar de factura la gaz am scapat (nu ca lemnele ar fi ieftine). Mai vedem.

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput