@ construit CASA! (11)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

E musai sa va spun, celor care inca nu s-au apucat,ce mai fac unii constructori. Se stie obiceiul unora de a incepe mai multe lucrari, ca sa-i tina agatati pe oameni, nu? Ei bine, am auzit una tare: niste meseriasi au turnat placa la parter si le-au spus proprietarilor ca acum betonul trebuie sa stea 28 de zile, pana sa continue. Si au plecat o luna. Iar oamenii, cuminti, asteptau...
Betonul ajunge la maturitate in 28 de zile, nu se decofreaza placa in acest interval, dar se poate intra pe ea de a doua zi...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Eld am facut contract cu o firma de paza de la noi si vine si-mi pune sistemul de supraveghere si platesc la ei un abonament lunar.

Rufus si noi am turnat una dintre placu cand era mai frig afara si am tinut-o cofrata 3 saptamani si nu s-a intrat pe ea 7 zile.Dupa 7 zile au inceput sa zideasca dar nu au decofrat placa decat dupa 3 saptamani.Daca te iei dupa meseriasi , mai ales din aia care fac 3-4 case deodata....

Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Fetelor care construiti,asteptam poze in diferitele stadii ale santierului.Spor la lucru!!!

Magda si Bianca 9 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

Si mie la fel mi-au spus costructorii, sta o saptamana placa, nu intri pe ea, sincer, nu stiu cand se decofreaza, dar au zis ca dupa ce o toarna o lasa cateva zile pana la o saptamana.
O sa le zic ce am citit de la Rufus , sa nu creada ca doar ei vorbesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Nu mai stiu exact 21 sau 30 de zile pana se scot popii.

Magda si Bianca 9 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

otilica, la temperatura asta, o torni azi si a doua zi intri linistita. Asta iarna se turna si la -15 grade (cu masuri de protectie, evident) si statea doua zile, ba uneori si numai o zi si se si urcau topometristii si muncitorii care pregateau fierul pentru verticale. Decofratul peste o luna (ma rog, trei saptamani), dar si dupa aia raman popi, mai rari, dar raman.
Poate au si ei chef sa se odihneasca...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Si eu stiam ca se poate lucra pe placa imediat. Popii raman minim 3 saptamani si decofratul se face tot dupa 3 saptamani. Noi suntem unii cu constructor cu 4 lucrari. Are 18 oameni pe care i-a impartit momentan in 3 (si in curand in 4). Dar la ce pretz scoatem noi casa (cu chiu cu vai), nu prea ne vine sa comentam. Plus ca nu lucreaza prost si ne-am inteles ok (deocamdata). Casa e in sfarsit la rosu (mai e de turnat scara spre mansarda), au inceput tencuiala interioara, am inceput si insatlatia electrica. Zilele astea or sa inceapa si anexa. Am vb cu firme pentru geamuri si acoperish. Inca la termopane nu avem estimari de pretz, insa la acoperish ne grabim, ca se scumpeste toata tabla cu 20%, de saptamana viitoare. Si la calculele noastre 20% e muuult. Stiu ca vorbeam eu (si nu numai eu de termopane in 3 foi). Tocmai asteptam ofertele de pretz. Cred ca vom cadea secerati de groaza. Parca vad ca tot la PVC alb ajungem. De fapt nu stiu ce ma tot plang, ca suntem intr-un grafic de cca 500 E/mp, la gata (daca mai pun la socoteala si anexa cu subsol, ajung la un pret si mai bun) . Ceea ce ar fi minunat.
DAca ash avea si eu putin timp, ash pune si eu poze. Poate fac poze si cu acoperisul (structura) maine daca ajung la locul faptei. Sotul meu era tare incantat de ce a iesit. Pana la urma din toata treaba, noi am avut belele cu arhitectul si structuristul. Primul a avut idei fixe, care nu se potriveau cu ideile noastre si pana la urma am modificat singuri ce si cum pe ici pe colo prin punctele esentiale (nici chiar asa), deci ne vom bate singuri daca nu a iesit ok. Al doilea, a facut o treaba de maaare mantuiala si a bagat niste greseli urate.
Spor la construit!

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Si la noi s-a lucrat pe placa a doua zi de la turnare. Au fixat stalpii, au ridicat caramida (dar nu cate un palet intreg intr-un loc, ci imprastiata pe placa). Se decofreaza dupa 21-28 de zile.

Eld, mami de printesa si (35s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

Sunt contrariata!!??? eu stiam ca betonului ii trebuiesc cel putin 5 grade sa poata fi turnat, si nu stiam de la ai mei constructori, in fine, oricum eu sper sa nu fie nevoie sa ma lovesc de temperaturile astea cand ma voi apuca eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Otilica, ai dreptate, asa spun inginerii, temperatura in primele 72 de ore dupa turnarea betonului trebuie sa fie de minim 5 grade. Intr-adevar, foarte multi toarna si la sub 5 grade, se folosesc aditivi pentru priza rapida si anti-inghet. Oricum, daca torni la temperaturi negative trebuie sa protejezi placa - de exemplu cu tunuri de aer cald.
Noua nu ne-a dat voie inginerul sa turnam in decembrie (in jur de 18 dec. era si erau temperaturi negative dimineata, seara si noaptea) si nici cei de la statiile de betoane nu au vrut sa vina, au zis ca daca e casa pentru noi, sa nu turnam.
Tu cand vrei sa incepi santierul?

Eld, mami de printesa si (35s)

Mergi la inceput