@ construit CASA! (11)
Raspunsuri - Pagina 11
ingerasu spune:
Otilica, te pot ajuta cu cateva adrese de unde se pot lua avizele.
ELECTRICA Muntenia Sud Suc. Ilfov - Bd. Lacul Tei 1-3 Tf. 021.204.59.99
GAZE - depinde in ce localitate iti faci casa, spre ex, la mine in Otopeni exista Ottogaz, deci trebuie intrebat.
Pt. avizul sanitar in str. Av. Popisteanu nr. 46 Tf. 021.224.45.96
Pt. mediu, la Agentia pentru protectia mediului Ilfov - Aleea Lacul Morii nr. 1 Tf. 021.430.15.77 sau 430.15.23 sau 430.14.02 Mobil 0746248440
REBU/URBAN - in localitatea unde construiesti casa.
Pentru a obtine aceste avize nu iti trebuie proiectul casei ci doar schitele de la teren, 1:500 si 1:2000, si un act de proprietate in copie insotite de cerere de eliberare aviz. Spun in cazul meu, poate depinde insa de la localitate la localitate.
Mai greu este la Elctrica unde dureaza, restul se pot obtine foarte repede. Oricum sper ca te-am ajutat cat de cat.
Bafta la construit!
Gabriela, mama unui ingeras Bianca Maria (21.12.2004 ora 16:42)
madairina spune:
Noi am inceput o constructie P+M din OSB cu contract la cheie.Asteptam sa vedem cum o fi in final. Pana acum suntem multumiti.
Noi am depus toate documentatiile pentru obtinerea avizelor la Consiliul Judetean Ilfov pentru acordul unic. Ei obtin toate avizele.
otilica74 spune:
ingerasu, mercic, asa e si la mine cu gazele trebuie sa merg acolo la societatea care furnizeaza gazele in sat (Vital Gaz la noi), dar ma surprinde REBU 1100 RON fara TVA?????!!!!!
Ca avizul e gratuit dar te obliga sa faci contract ptr ridicarea gunoiului dupa constructie?????
Pei eu fac contract cu firma care imi construieste si normal ca v-a face curat dupa ce termina doar asta am discutat deja!
Eu nu l-am incheiat inca mi se pare aberant are dreptate Vanghelie muuulllte interese!
Primaria ma obliga prin CU sa fac cu REBU, defapt sa declar ca imi bag singura toate utilitatile, atunci frate dau banii cui vreau eu, nu?
La Electrica ai avut si aici dreptate
, dureaza 30 zile lucratoare...dupa care pot suna sa verific daca e GATA!!!!
madairina stiu de asta sau cel putin pe mine ma costa inca 300 E pe langa taxe, obtinerea avizelor, nu stiu cum e la tine...dar eu le-am depus ptr gaze in 10 min si la electrica cca 1 ora, la REBU imi dadea si avizul pe loc, iar la mediu (atatea sunt la mine), imi mai trebuia un formular complectat de arhitect dar nici acolo nu dureaza mult am inteles...oricum nu drumurile ma deranjeaza ci taxa de la REBU,..frate, macar de ar trece pe acolo masina lor dar am inteles, de la vecini, ca le dai mocca, nici tomberoane nu pupi![]()
madairina spune:
Eu am facut contract cu REBU si am de plata 2.5RON persoana/luna fara TVA (am contractul in fata mea). Cand am depus la Consiliul Ilfov pentru acordul unic mi-au cerut contract cu REBU. Eu am depus pentru mediu, gaze si electrica consiliul le-a obtinut (am platit doar taxele aferente) iar acum astept acordul unic din partea lor ca sa pot ridica autorizatia de constructie de la primarie.
LiliaToma spune:
Si ptr judetul Giurgiu stie cineva ce acte sunt necesare pentru avize? si unde?
Mercik
otilica74 spune:
madairina, da-mi si mie adresa la care ai fost ptr REBU, si ce anume ai cerut, eu am cerut aviz ptr amplasament in vederea obtinerii AC, si mi s-a spus ca trebuie sa fac obligatoriu contract cu ei ptr ridicarea gunoiului rezultat in urma constructiei, si anume 65 RON/mp+TVA.
Eu am terenul tot in Ilfov deci ar trebui sa imi fi obtinut si mie acelasi lucru, dar sincer,de asta te intreb, esti prima pe care o aud ca procedeaza asa, chiar am mai cautat pe forumuri inclusiv aici si nu am auzit pe nimeni de procedeul asta.
Probabil ca la tine exista utilitatii aproape, pe mine ma pun sa dau declaratie ca nu am pretentii sa imi bage ei utilitati, deci ma indoiesc ca ar fii fost ei aceeia care sa-mi obtina actele.
La tine cat a durat pana le-ai obtinut?
otilica74 spune:
Dar, exista mai multe tipuri de contract, in CU se stipuleaza "Contract cu REBU in vederea colectarii deseurilor rezultate in urma constructiei".
Tu probabil, ai incheiat un contract de colectare a gunoiului menajer pe persoana fizica care este intr-adevar cum spui tu , pe 1-12 luni in avans,scrie si pe site-ul lor, dar mie nu imi primeste actele ptr AC cu un astfel de contract, la tine daca construiesti cu OSB poate nici nu se face atata deseu ca la mine cu porotherm, nu stiu ca ma ia capul deja sunt abia la inceput 
Bee spune:
Lilia Toma, cam ce scriau fetele mai sus, am luat si noi (la avize ma refer). In Giurgiu evident, noroc ca e orashul mic. Din pacate nu te pot indruma exact, fiindca tatal meu a alergat dupa avize, eu fiind prea insarcinata. Oricum, ai putea incepe ce la primarie si trebuie sa gasesti ceva indrumare. Oricum parerea mea despre functionarii giurgiuveni e.......Mai lenti, neatenti (ca mi-e greu sa le zic tocmai rauvoitori), spagari, mai raaaar! Din asta traiesc, asa ca (NU) sunt de inteles. Ne-au cam papat zilele. Poate o fi si acolo vreun ghiseu unic, sa scapi de alergatura? Nu stiu ce sa zic. Cele mai mari spagi, timp pierdut si probleme sunt cu electrica.
Legat de construit. Ai nostri n-au terminat (inceput) acoperisul ca se apucara de tencuieli. Nu spun cat ne-au cerut pentru tencuieli, ca am intepenit de groaza. A negociat ceva sotul cu ei (ceva mai mult) si s-a dat la pace. dar acum constructorul nostru nu mai pare nici interesat, nici grabit, ca doar tocmai a pus mana pe o casa ca a noastra la 200 mii E (330m la cheie). Si noi o sa o scoatem pana in 120 mii (ce reusim sa terminam din ea). Oricum sper sa terminam in mare totul, mai putin amenajarile exterioare (terasele, curtea, gardul). Evident mansarda, alta data (doar izolata, tencuita, sapa). Dar tot vom avea 260 m construiti, + anexa. Sper in vara sa ne mutam si sa o mai terminam pana-n iarna(parca vad ca raman fara parchet laminat pus in dormitoare sus, sau alte lucrari "usoare" de care nu vom avea bani).
Spor la construit!
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
Rufus spune:
quote:
Originally posted by chitinuca
BUNA TUTUROR EU SUNT NOUA PE AICI CERT ESTE CA AS VREA SA IMI VAND CELE 2 APARTAMENTE PENTRU A IMI CONSTRUI O CASA CU 2 ET + M IDEEA ESTE CA NU STIU DACA ACESTI BANI MI-AR FI SUFICIENTI ATI PUTEA SA MA AJUTATI CU NISTE AMANUNTE.VA MULTUMESC!
Trebuie sa dai ceva detalii, de pilda cat speri sa iei pe apartamente. Teren ai?
La ce am citit de la voi, vreau sa precizez ca, dupa trecerea celor 30 de zile de la depunerea cererii de avizare, daca nu primiti raspuns, puteti sa va apucati de treaba, pentru ca se considera acceptul tacit al celui care trebuie sa dea avizul. Asa zice legea si chiar asa se intampla.
De asemenea, ma surprinde nominalizarea unei firme de salubritate pe CU, este dreptul meu sa aleg cine imi duce gunoiul de la constructie la groapa. Cine imi va duce gunoiul menajer e alta poveste. De aceea eu cred ca poti face contract si cu alta firma. De asemenea, la incheierea contractului, trebuie precizat clar de ce servicii beneficiezi platind 1100 lei (de ex. numar de containere). Pe mine m-a costat un contract 200 lei, un minim de containere, daca mai imi trebuie, voi plati cand le solicit. Nu am cum sa anticipez cat moloz o sa produca constructia mea.
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
2006
2007
otilica74 spune:
Rufus, e f logic ce scrii tu, si nu imi permit sa te impovarez cu problemele mele, ca ti-as trimite CU scanat sa vezi cum scrie cu litere mari bolduit, expres cu REBU, si platesti la mp construit daca proiectul are 155 mp, in cazul meu, iti calculeaza 65 RON la SC+TVA/mp, ptr ca imi cer si extras din PAC.Doar nu crezi ca am innebunit sa scriu aiurea, primaria pretinde ca are autonomie si decide in interiorul ei ce trebuie, sau nu in CU, si nu imi da containere, vin ei anuntati de mine cu masini si ridica tot, ei o numesc organizare de santier, si spun ca molozul si zidaria in general nu intra la un loc cu gunoiul menajer si d-aia,apoi faci contract de ridicare gunoi menajer, dupa receptia casei si pe noua adresa(nr, casa, strada etc).
Ma deranjeaza ca imi impun monopolul, findca eu poate aveam un pret mai bun in conditii de concurenta, pe banii mei, ma repet!!!
Se poate sa fie ceva recent, dar pe acolo nu existe nici trotuare si le e frica ca arunc eu molozul...!!!
Zici ca scrie la lege cum ca putem demara treaba dupa 30 zile?
E super nu am rasfoit inca legea!