Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (40)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
virgo spune:
quote:
Originally posted by honey79
Virgo scumpa , mie prima data cand am mers la Spital si mi s-a confirmat sarcina si pus DPN-ul...mi s-a dat si o foaie-tip, completata cu datele mele, in care scrie ca am voie sa zbor pana in saptamana 34, adica 8 Ianuiarie 2008.
Mi-a prins bine , mai ales acum cand am fost in Romania si, la check-in cand am cerut loc in fata deoarece-s gravida m-a intrebat de asa ceva.
Si iarasi, imi va prinde bine cand vom fi nevoiti sa zburam 8-10 ore cu avionul,in SUA.
Daca vrei, poti cere de la cabinetul unde mergi acum... le poti spune ca vrei sa pleci in concediu;nu trebuie sa stie ei ce planuri ai tu.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey21+
Multam fain ! Asa auzisem si eu , ca pana la 34 de saptamani se mai poate .
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
emiliapop spune:
Si de mamicile care sunt deja in CIC ptr. primul copil si trec in CIC 2 ptr. bb2 a zis ceva madam Sandru referitor la valoarea indemnizatiei?
Stie cineva?
emilia cu
si Alexandru Paul(16.08.2006)
poze cu noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellenuta/Ellenuta.jpg)
Ellenuta spune:
Iulia
daca te intorci mai devreme de 2 ani, primesti 1 mil de la stat (bonus ca te-ai intors in campul muncii), 2 mil ptr copil (pana in 2 ani) si salariul intreg!
pupici 27
quote:
Originally posted by iulia82
Va salut fetelor.Vad ca se dezbate un subiect fierbinte pe aici..ar fi chiar interesant sa se aprobe legea asta,desi m-as mira sa se-ntample anu asta,poate pe la anu,asa spre sfarsit; ca ma gandesc ca e un 'sacrificiu financiar' destul de mare pt statu roman...
Va intreb si eu ceva: daca ma intorc la munca inainte de cei 2 ani cat primesc? 1 mil de la stat plus alocatia si salar intreg? sau milionu,alocatia si 85% din salar? ca m-ati bagat un pic in ceata...
si sa nu uit de SHOBO la multi ani,sa fi sanatoasa,sarcina si nastere usoara,un bebe sanatos si frumos si tot ce iti doresti.Distractie placuta deseara!
FELICIA felicitari si tie pentru fetita,sa fie sanatoasa ,frumusica si harnicutza.
GUGU sunt deacord cu tine in ceea ce priveste medicii...din cate-am citit cei din bucuresti mi s-au parut ce-i mai ok,ca macar ei fac masuratori,morfologii trimestriale,verifica artere...in schimb eu merg la 2 dr. dar n-a zis nici unu nica de vreo morfologie,sau de masurat colu...unu dintre ei ma consulta pe masa lunar da si asta numa pt ca l-am batut eu la cap...off...numai DD poate avea grija de noi si de bb-ii nostri
Iulia26+
IRIS
ne pregatim...pt bb Iris
uite cum crestem
http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png
viezurila spune:
iulia daca te intorci acasa dupa 6 luni primesti salariu intreg plus un stimulent plus ca poti sa ceri timp pentru alaptat care de cele mai multe ori se aranjeaza cu angajatorul sa stai doar 6 ore la servici (nu mai stiu pana la ce varsta- parca un an)
ellenuta ai dreptate ca ar trebui sa primim functie de ce contribuim.. dar tot cred ca doar prin intro unei legi care sa mareasca indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului ar creste natalitatea.. ca banii sunt un one-off si cum vin asa se si duc..
honey si tu ai dreptate.. sunt situatii si situatii din pacate SUA si stiu si Australia stau f prost in ceea ce priveste ajutorul dupa nastere.. dar noi nu suntem o tara cu sustenabilitatea economica a SUA unde poate daca ambii parinti lucreaza venitul e net superior oricarori venituri din Romania (vorbesc ca medie) noi suntem o tara unde exista protectie sociala si daca faci comparatia cu alte tari unde exista protectie sociala.. stam mult mai prost.. sotul meu s-a documentat ca ma tot prostea sa ne mutam din Ro inca inainte sa raman gravi.. dar uite ca am ramas in tara pe toate
+21
Tweety
Ellenuta spune:
honey,
stiu .. la americani e tare nashpa in aceasta privinta! nici bani si post-natalul e de maxim 2 luni! dupa aia, pot sa te zboare ...
deh .. america e america 27
quote:
Originally posted by honey79
Ufff...cu legile referitoare la alocatii si drepturi... nu stiu ce sa zic.Parerea mea ca, in Romania e mai bine ca in afara.
Aici nu-ti da nimeni nimic, nici un ban.
Vorbesc in cazul americanilor...ma rog, cazul meu si-al sotului, unde eu nu lucrez, desi timp de un an de zile a lucrat si-am platit taxe si tot.Insa, cand voi naste, sotul da, va avea dreptul sa stea 3 luni acasa, pentru ingrijire copil...dar fara sa fie platit. Si atunci...ce facem? Eu fara job, el acasa..fain...dar fara salariu???
Nu ni se da nici ajutor de crestere, absolut nimic.
Pupicei.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey21+
Ellenuta spune:
viezurila,
nu cred ca se va intampla vreodata in ro sa primim in functie de cat contribuim .. asta e .. dar o lege avantajoasa ptr mamici, cred, totusi, ca ar spori natalitatea. multe se tem si ca nu vor mai fi primite la locul de munca (desi aici legea e clara). altele se tem ca banii nu vor fi de ajuns ptr intretinerea lui bb si a mamei. dar in acest caz, se poate lua o bona (asta inseamna minim 8 mil), iar mama se poate intoarce la munca. sunt multe solutii.
oricum, eu nu ma bazez pe banii de la stat, iti dai seama.
pupici 27
iulia82 spune:
Multumesc de raspunsuri fetelor,dar mai lamuriti-ma cu ceva..e obligatoriu sa stau acasa primele 6 luni,sau sunt de-ajuns cele 42(oare bine tin minte?) de zile de concediu postnatal dupa care ma pot intoarce la munca cu salar full?
Iulia 26+
IRIS
ne pregatim...pt bb Iris
uite cum crestem
viezurila spune:
iulia minim de zile pe care trebuie sa il petreci in postnatal sunt 42 zile.. cic nu e obligatoriu sa il iei
emiliapop mi-e greu sa cred ca ar reusi sa introduca in lege ca atunci cand intri din CIC in CIC sa primesti in continuare 85% din indemnizatie daca asa ai opta initial.. depinde care e logica legii.. daca logica este ca baza este contributia.. atunci considerand ca in primul CIC ai contribuit(pt ca e considerat vechime de ex pt baza de calcul la pensie) atunci ar trebui sa mergi in continuare pe aceeasi indemnizatie si in al doilea CIC
ellenuta partea cu nesiguranat locului de munca tine de atitudinea fata de lege.. ca ce e scris e scris si daca o companie te-ar da afara in CIC orice instanta ti-ar da dreptate.. dar cine se complica cu astea in Romania, nu?
+21
Tweety
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by darene
Irlandeza.Cum te mai simti?Mai ai acea durere ?
E putin mai estompata, dar tot ma deranjeaza. In special cand se freaca hainele de piele, parca as avea o rana in acel loc, asa de dureros e. Si multe intepaturi.
![](bang.gif)
www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei
Cum creste motanica nostra
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)