Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (40)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Pentru gravidutele care considerati ca suma de 800 RON este o prostie, eu zic sa fim multumite ca ne dau si banii astia! Nu m-ar mira ca intr-un an-doi sa se renunte la acest ajutor!!! Inainte nu primeau nimic mamicile care nasteau, asa ca totusi este ceva bun... Eu mereu ma multumesc cu putin, asa ca nu va luati de mine

Ioana
20+David

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

multumesc frumos de urari!!! si eu imi doresc o nastere usoara ca prima, nu cer mai mult de la DD si un copil la fel de sanatos ca si Codrin!!
va doresc asemenea si voua!

fug ac caci azi ma sarbatoresc in fam si sambata cu prietenii

ps. Codrin a inceput gradi de la 1 oct si deocamdata pare f ok, sper sa-l tina, Doamne ajuta!
dc iese legea aceea pana nasc dau party mAREEEE, brusc mi-a crescut admir pt acea madam, desi nu ma omoram dupa ea pana acum!!!

va puuuup
papaaaa

Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in sapt 21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elisa_25 spune:

Buna,
Sunt si eu o incepatoare pe acest forum.
De fapt, eram o viitoare mamica fara prea mult timp liber (cu un program la servici de la 8 la 17, si de la 17 la 20 - 21 la alt job)dar de 2 saptamani, mica mea printesa, s-a hotarat sa ma tina la orizontala (asa a zis d-na doctor), mai pe indelete la 22+4 zile, mi-a facut cerclaj. Asa ca de atunci suntem in arest la domiciliu, si in incercarea de a nu ne urca pe pereti cautam noi prietene, care sa ne mai invete si pe noi cate ceva.
De cand stau acasa, singura consolare este ca este mult mai activa, ii vorbesc si imi raspunde cu cate un , ii raspunde lui tati cand o si o intreba ce mai face, sau ne da seara spectacole amuzante.
Multumim ca ne-ati ascultat si speram ca nu v-am plictisit prea tare.

Pupici

Mami24+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Ioana, nu am spus ca este prostie suma de 8oo ron este o prostie... ci ca legea este o prostie !
Nu vreau sa te supar... dar eu nu ma pot multumi cu putin !!! Lucrez de 11 ani si in tot acest timp (din fericire pentru mine si multumesc lui Dumnezeu pentru asta!!!) am avut norocul sa am un salariu peste medie. So, darile mele pentru stat au fost substantiale... Deja, dau banii degeaba la CAS pentru ca nu merg aproape niciodata la medicul de familie pe care-l platesc... Pe cuvant daca in 4 ani i-am luat lui dimitris de 3 ori retete gratuite... Ca nu stiu cum face ca numai la sfarsitul lunii se imbolnaveste si, oricum, cei de la policlinicile particulare nu dau retete gratuite/compensate...Etc.
So, de ce sa nu mi se intoarca intr-o oarecare masura banii mei inapoi..???
Nu vreau nici eu sa stau 2 ani acasa... Dar, sincer as vrea sa stau mai mult de cele 4 luni in care statul imi da 85% din salariul meu actual.
Daca nu... sincera sa fiu nu-mi permit sa stau acasa pe 800 RON !!!!

Laura 22+ beba Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viezurila spune:

fetele, nu e vorba ca o sa creasca natalitatea daca fac neaparat legi care sporesc ajutorul financiar.. adica sincer nu de-asta m-am hotarat eu sa am copii ca imi da statul sau ca imi da firma.. bine ar fi sa ne incurajeze si alfel.. sa ne asigure ca gasim locuri la gradinite de stat, la crese, sa ne ofere suport dupa nastere.. asistenta medicala pentru nou- nascuti sa fie garantata si de calitate, nu stiu sa simti ca ai de ce sa aduci pe lume un copil in tara asta.. sa vezi ca toate initiativele astea continua, ca o sa ai si apoi posibilitatea sa il dai la niste scoli unde chiar se invata, unde sunt in siguranta, ca poti sa ii duci la cluburi de sport, la muzica.. la orice.. ca daca il trimiti cu autobuzul, cu metroul la scoala nu se storceste in aglomeratie.. muuulte muuulte prea multe.. atunci ai incuraja natalitatea.. pentru ca sincer eu nu pt bani fac eu copii

+21

Tweety

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

ma enerveaza povestea asta cu 8 milioane de nu mai pot. inevitabil, mi se suie sangele la cap cand discut sau citesc discutii despre asta dar niciodata nu ma pot abtine si ma bag si eu...ultima data era s-o supar pe angelique, sunt curioasa ce o sa reusesc de data asta.
:-)

laura, si eu castig mult peste 8 milioane si platesc in draci la stat, din ambele tipuri de contract pe care le am cu firma. ma calca pe nervi ca statul face ca pt mine a avea un copil sa fie un dezavantaj financiar cand pt altele este un avantaj (sau macar ies la aceiasi bani, ceea ce tot e f bine).

cred ca se poate si mai ales ca TREBUIE sa se gaseasca o solutie echitabila pt toata lumea, indiferent de venituri. nu stiu. sa treaca o lege in stilul celei propuse de madam sandru sau sa se stabileasca, la fel ca la pensie, niste plafoane. adica sa ramana cele 6 milioane indemnizatie pt mamele care au venit de la x la y lei iar pt cele care castiga mai mult sa se calculeze procent din salariu.

o inteleg si pe numeioana cand spune ca se poate si mai rau, vezi exemplele de care povesteau fetele de "afara", ca irlandeza, virgo sau miri, dar de ce sa ne gandim la asta si nu la "se poate si mai bine"?

pupam

irina 26+
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

http://bd.lilypie.com/APump3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

fetelor,

nu este vorba ca am facut copii sau facem pentru ca statul sa-i creasca. ci vorbesc doar de drepturile noastre ca mamici ... cotizez din plin in fiecare luna la serviciile sociale si am pretentia ca un an sa primesc acceasi bani pe care i-as fi luat si daca m-as fi dus la munca. consider ca un bb trebuie sa fie crescut de mama pana la cel putin un an, mai ales ca este bine sa-l alaptezi cat mai mult.

daca se poate, de ce sa renuntam la unul dintre drepturile noastre?? as vrea sa gandim european si sa ne uitam si in alte state cum e cu alocatiile ptr mama si copil.

nici eu nu vreau sa stau doi ani acasa .. e exagerat .. dar un an (s-o pun pe picioare, cum se spune) mi-ar fi placut sa stau cu pitica. intentionez cam 6 luni sa stau acasa dupa care o pasez la soacra-mea (pe care am mutat-o vis-a-vis de noi special ptr a avea grija de bb).

pupici

27

http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Virgo scumpa , mie prima data cand am mers la Spital si mi s-a confirmat sarcina si pus DPN-ul...mi s-a dat si o foaie-tip, completata cu datele mele, in care scrie ca am voie sa zbor pana in saptamana 34, adica 8 Ianuiarie 2008.
Mi-a prins bine , mai ales acum cand am fost in Romania si, la check-in cand am cerut loc in fata deoarece-s gravida m-a intrebat de asa ceva.
Si iarasi, imi va prinde bine cand vom fi nevoiti sa zburam 8-10 ore cu avionul,in SUA.
Daca vrei, poti cere de la cabinetul unde mergi acum... le poti spune ca vrei sa pleci in concediu;nu trebuie sa stie ei ce planuri ai tu.

www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Ufff...cu legile referitoare la alocatii si drepturi... nu stiu ce sa zic.Parerea mea ca, in Romania e mai bine ca in afara.
Aici nu-ti da nimeni nimic, nici un ban.
Vorbesc in cazul americanilor...ma rog, cazul meu si-al sotului, unde eu nu lucrez, desi timp de un an de zile a lucrat si-am platit taxe si tot.Insa, cand voi naste, sotul da, va avea dreptul sa stea 3 luni acasa, pentru ingrijire copil...dar fara sa fie platit. Si atunci...ce facem? Eu fara job, el acasa..fain...dar fara salariu???
Nu ni se da nici ajutor de crestere, absolut nimic.

Pupicei.

www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

Va salut fetelor.Vad ca se dezbate un subiect fierbinte pe aici..ar fi chiar interesant sa se aprobe legea asta,desi m-as mira sa se-ntample anu asta,poate pe la anu,asa spre sfarsit; ca ma gandesc ca e un 'sacrificiu financiar' destul de mare pt statu roman...
Va intreb si eu ceva: daca ma intorc la munca inainte de cei 2 ani cat primesc? 1 mil de la stat plus alocatia si salar intreg? sau milionu,alocatia si 85% din salar? ca m-ati bagat un pic in ceata...

si sa nu uit de SHOBO la multi ani,sa fi sanatoasa,sarcina si nastere usoara,un bebe sanatos si frumos si tot ce iti doresti.Distractie placuta deseara!

FELICIA felicitari si tie pentru fetita,sa fie sanatoasa ,frumusica si harnicutza.

GUGU sunt deacord cu tine in ceea ce priveste medicii...din cate-am citit cei din bucuresti mi s-au parut ce-i mai ok,ca macar ei fac masuratori,morfologii trimestriale,verifica artere...in schimb eu merg la 2 dr. dar n-a zis nici unu nica de vreo morfologie,sau de masurat colu...unu dintre ei ma consulta pe masa lunar da si asta numa pt ca l-am batut eu la cap...off...numai DD poate avea grija de noi si de bb-ii nostri

Iulia 26+ IRIS

ne pregatim...pt bb Iris

uite cum crestem

Mergi la inceput