Gravidute prin FIV (7)
Raspunsuri - Pagina 6
diana_d spune:
Aurel_cris,
schimba doctorul, pt ce se fac multe greseli.
Iti dau exemplul meu.
In februarie am ramas insarcinata pe cale naturala
iar la 7 sapt si 1/2 la eco am primit 4 diagnostice diferite.
1. sarcina jos inserata in uter
si mi s-a recomandat sa revin peste o saptamana la control!
2. sarcina gemelara (in uter si trompa dreapta)
3. sarcina unica (extrauterina)in trompa dreapta
4. cu 10 minute inainte de operatie - extrauterina stanga
Era sa mor pt ca de la primul diagnostic cand am avut dureri si hemoragie
pana la cel de extrauterina au trecut 3 zile
in care puteam face o hemoragie cataclismica si sa ma duc.
Sincer, nu mi-am imaginat ca voi constata atata incompetenta
in clinica universitara la nivel de profesori si conferentiari,
dar asta e realitatea.
Asa ca daca doctorii nu sunt in stare sa masoare exact
dimensiunea colului tau, crede-ma e floare la ureche
(ma refer la incompetenta)
comparativ cu nestabilirea locatiei unei sarcini la 7 sapt si 1/2.
denisa73 spune:
Diana,deci era sarcina normala?
Eu inca sangerez,ieri chiar m-am speriat mi-a curs mult si negru inchegat,m-am dus la clinica unde am facut et si mi-a zis ca imi trebuia si estradiol insa acum e tarziu si nu mai poate sa-mi dea,dar sa nu-mi fac griji ca sarcina e bine si scrurgerea se datoreaza hemoragiei dinaine si ca ar trebui in 5-6 zile sa se opreasca.Eu mi-am dat seama de atunci ca-mi trebuie estradiol mai mult,mai ales ca sunt fumatoare si am bagat cate 2 pastile in loc de una.La farmacia clinicii se face estradiol+progesteron intr-o singura capsula si se introduc vaginal.Acum am inceput sa le reduc ajungand aproape de normal.Mi-a mai dat sa iau 2 sapt. de pastile si injectii cu progesteron.A zis ca din sapt.a 12.a gata.
Liliana tin pumnii sa fie bine!
Pup toate fetele!
9+ si Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
sisly spune:
Dragele mele,
Sper sa fiu fericita posesoare a unei sarcini de 5 sapt - obtinuta cu greu - dupa 4 fivuri- unul in Ro la Medsana si 3 in Germania. Si spun sper ptr ca ieri au inceput niste sangerari - intai de culoare rosie- foarte lichid iar astazi mai putin - ca un spotting .
Doc mi-a recomandatrepaus la pat ptr 2-3 zile si in rest mi-a spus ca nu am ce sa fac.posibil ca sageraile sa fie provocate de ecografia trasnvag .Din cand in cand am mici dureri-ca la ciclu
Tratamentul meu este de 8 utrogestan/zi + proluton ( progest injectabil) la ficare 3 zile.
Incerc sa fiu cat mai calma posibildar probabil stiti si voi cat de greu este . Mi-a fost aproape imposibil sa cred ca am ramas insarcinta si acum e si mai greu sa accept o pierdere.
As vrea sa pot face ceva...sa ma asigur ca totul e OK. O ecografie sa niste analize..orice.
A mai trecut cineva prin asa ceva?
Stiu ca sangerarile pot surveni in timpul sarcinii dar motivele si consecintele pot fi diferite de la o pers la alta si asta ma inebuneste. Ca nu prea stiu la ce profil sa ma incadrez.
Cam atat despre mine. Sper sa vin cu vesti mai bune.
Va pup,
sisley
aurel_cris spune:
SISLY bine ai venit la noi sa dea DD sa fie totul bine stai cumintica in pat si eu am avut niste pete maronii on and off cam 3 saptamanii.Dr meu a zis sa fac cate un gravibinon pe saptamana dar eu nu faceam progesteron injectabil.Daca ai citit si Denisa mai are probleme de genul asta.Multa bafta
DENISA incearca sa te linistesti,totul va fi bine vei vedea stai in patut
20+
delfi spune:
Buna dimineata fetelor
Sisly bine ai venit, si eu am avut dureri dupa primele 2 eco transvaginale (la o luna si la doua luni de la ET) dupa care nu i-am mai lasat sa-mi faca decat abdominala.
Aurel Cris si eu zic sa schimbi doctorul, noi oricum suntem stresate mai mult decat ar trebui daca nici din partea doctorilor nu primim un sprijin atunci de la cine ? Si eu dormeam pe burta si acum imi este f greu pe o parte iar despre gyprinal mie nu mi-a placut deloc ce scrie in prospect asa ca sper sa nu fiu nevoita sa iau, doctorul meu mi-a izs sa-l am in casa si daca am contractii dureroase sa iau o jumatate de pastila si sa il sun imediat.
Diana mai stai 2 saptamani si repeta eco, nu se vede din prima tot timpul.
Pussi cum te mai simti?
mona 27 + Alexandru si Cristian
http://bd.lilypie.com/gPGLp3.png
DOAMNE AJUTA INCA 10 SAPTAMANI IN BURTICA
lilianaFi spune:
Pussi
...fetelor......vesti bune despre Ginger,datorita Pussicii,care a facut rost de nr.ei de tel...deci am vorbit cu Ginger care a fost internata de urgenta in sp.pt iminenta de nastere prematura:contractii dese,dureroase,col:1,17...in prezent este bine,luni s-ar putea chiar externa:col:2cm,rare contractii,amandoi bb bine,chiar daca LA al unui bb e putin mai putin...oricum amandoi bb si mamica sint bine si va saluta voiosi...
..despre mine,mai multe luni dupa echo...
Numai bine tuturor....
cellu spune:
ADHNANA, FELICITARI PENTRU FECIOR! SA VA TRAIASCA!
GINGER, ne bucuram ca sunteti bine! Asteptam un semn de la tine cand veniti acasa.
SISLY, bine ai venit! Sper sa nu fie nimic ingrijorator cu sangerarile si sa ne dai vesti bune!
DELFI, felicitari pt BB-ii grasuni! cred ca te-ai topit la eco.
MEDA, multe luni inainte! Abia astept sa schimb si eu prefixul.
AUREL CRIS, sigur au gresit masuratorile, dar diferenta e uriasa....nici nu stii ce sa mai crezi...
Eu iau Gynipral-ul fractionat 1/2 pastila de 2xzi. Am un tremurici usor, asa in corp, suportabil. Sper sa ma tina si sa nu tb sa ma internez pt perfuzii.
LILI, multumim pt vestile despre GINGER.
Toate bune si multa bafta luni la eco!
Nu stiu sa imi dau cu parerea de Gravibinon.
PUSSI, eu abia astept sa intreb de ce nu-mi da si mie in continuare Utrogestan si Gravibinon!!
DIANA D, impresionanta experienta ta!
Eu am facut eco endovaginale in intervalul: 13 zile de la ET si sapt 11. Dar nu stiam daca am Ureaplasma pozitiv. Am aflat ca a revenit in sapt. 11, atunci am repetat analiza (a revenit dupa tratamentul luat cu cateva zile inainte de ET).
Cellu 26+ George
http://bd.lilypie.com/uMPhp3.png
medamaya1 spune:
Buna fetelor.
Diana , de acum se vor vedea inimioarele batind.
Liliana, tot raul spre bine, asteptam vesti bune de la echo luni
Aurel cris
Denisa, tu sa stai linistita , ca o sa treaca si singerarile si restul, o sa vezi.
SISLY, bine ai venit, sarcina cit mai usoara si bebe sanatos.Sintem multe care am avut singerari la inceputuil sarcinii si cu trat de sustinere si repaus la pat , au trecut . Te asteptam cu vesti bune.
Delfii,
Cellu, nu mai ai mult pina il schimbii si tu
Ginger, ma bucur ca sinteti bine toti 3.
Pussi, ce mai faci, pe unde umblii?
Eu sint bine , astept sa vina vineri sa merg la control si iau si hirtia cu mine sa nu cumva sa uit iar sa intreb ceva ( cum mii se intimpla de obicei)Bebeii se misca f des, noaptea nu-i simt, in schimb ma trezesc de fiecare data cind trebuie sa ma intorc de pe o parte pe alta.
Pup fetele
Meda 20+
diana_d spune:
Delfi, Cellu, Medamaya,
sa dea D-zeu sa vad macar o inimioara batand la eco.
mi-e ingrozitor de frica ca poate nu voi vedea nimic,
am auzit de atatea sarcini oprite in evolutie...
in special in jur de 5-6 sapt... Uff.
Cellu, imi spui te rog cate cure de antibiotic ai facut
pe durata sarcinii pana acum si cu ce schema?
Summamed cumva?
Denisa,,
nicotina este poate prima care cauzeaza moarte subita la fat,
nu mai vorbesc de alte consecinte asupra embrionului...,
intreaba-ti medicul.
Recent, o prietena de-a mea - fumatoare
a nascut o fetita cu malformatii cardiace congenitale.
Nu te supara pe mine,
insa daca tot te-ai straduit atat sa ramai insarcinata,
ar merita sa te stradui si sa nu mai fumezi.
Eu am reusit, cu greu, dar am reusit
si am constiinta mai impacata, stiu ca daca cumva bebelusul meu
nu va ajunge la capat, cel putin m-am straduit sa-i ofer toate sansele. Sarcina usoara si mult succes!
Medamaya, ai toata admiratia mea
pentru sarcina ta cu tripleti.
Cu siguranta este f greu pentru tine,
dar ai o tarie si un optimism admirabile.
Liliana, astept vesti bune de la eco!
Fetelor dragi, viitoare mamici,
va pupup si va urez din suflet numai bine.
denisa73 spune:
Ginger ma bucur din suflet ca sunteti bine si Doamne ajuta sa fiti bine pana la capat!
Multumesc Diana pt. sfat,insa eu cum m-am lasat de tigari am avut hemoragie si la Cristian am patit la fel(am incercat de 2 ori sa nu fumez si de 2 ori hemoragie,una chiar in sapt 17+3),insa cum am luat tigarile s-a diminuat stresul si cantitatea de sange.Din pacate acum nici nu vreau sa mai incerc sa ma las de tot,insa voi incerca sa le reduc dupa ce se va opri de tot sangerare.Am vorbit cu mai multi medici si mi-au spus ca am facut greseala ca m-am lasat dintr-o data de tigari,mai ales ca sunt fumatoare inraita si ca daca nu pot decat sa ma stresez e mai bine sa fumez.Acum cum o vrea Dumnezeu si cu Cristian am fumat si multumesc lui Dumnezeu este sanatos.
Liliana pup fata si fii tare!
Sisli bine ai venit si sarcina usoara!Se poate tine sarcina chiar cu hemoragie uitatea la mine,e a doua oara care o patesc la fel.Asa ca Domne Doamne nu ne lasa!
Pup dulce dulce fetele!
9+ si Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"