Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (90)
Raspunsuri - Pagina 11
danutz spune:
Fierul combinat cu fructele-singura forma sub care-l vrea. Adica pus cateva picaturi in lingurita cu fructe...
quote:
Originally posted by Mironaquote:
Originally posted by ruxandra_sb
Mirona, ca sa vezi daca o strategie are sau nu succes tb sa ai putina rabdare. Adica nu poti spune dupa numai 1 zi ca mesele la interval de 4-5 ore nu merg si Kara papa tot prea putin. Incearca asa cel putin o saptamana si apoi tragi o concluzie. Plus ca incet-incet va incepe sa-si faca si fierul efectul. Tinem pumnii!
gand la gand cu bucurie - chiar asta am si hotarat - sa raman o perioada pe aceasta strategie - infometarea. Cand nu mai vrea si se stramba - ii pun castronul in fata si gata joaca ...
Fier inca nu-i dau - avem de luat alte picaturi si pastilute ... mai fierul lipseste.
Cand incheiem tratamentul asta ... incepem cu fier. Apropo - parca intreba si Flore cum dati fierul? In lingurita, cu seringa de la nurofen? In papa? In lapte?
shineva sa repete si pentru o baba surda/oarba/ignoranta.
Miro
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
roxanica2006 spune:
Flore, pai cam asa papa David in zilele lui buuune, cand ma laudam pe-aici si bateam toba. Foarte bine mananca Alessia, foarte bine!
Dimineatza i-am facut orez in lapte puiului, am zis sa diversificam ca s-o fi plictisit. M-am pregatit imbujorata, plina de speranta sa i-l servesc. Vreau sa va spun ca fiul meu a zis pentru prima data un " NU" clar si raspicat si vehement si barbatesc. Mi-era ca ma ia la palme si nu mai tre' sa-mi dau singura. Si s-a mai si scuturat asa de sila, si din maini si din picioare, cum sa va explic eu mai bine?? Cum facea Kara cand era mica , in filmuletul ala break dance.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
flore26 spune:
quote:Pai asta va urma, sa/ti traga vreo doua cand il stresezi, ca deja ai baiat mare.
Originally posted by roxanica2006
Flore, pai cam asa papa David in zilele lui buuune, cand ma laudam pe-aici si bateam toba. Foarte bine mananca Alessia, foarte bine!
Dimineatza i-am facut orez in lapte puiului, am zis sa diversificam ca s-o fi plictisit. M-am pregatit imbujorata, plina de speranta sa i-l servesc. Vreau sa va spun ca fiul meu a zis pentru prima data un " NU" clar si raspicat si vehement si barbatesc. Mi-era ca ma ia la palme si nu mai tre' sa-mi dau singura. Si s-a mai si scuturat asa de sila, si din maini si din picioare, cum sa va explic eu mai bine?? Cum facea Kara cand era mica , in filmuletul ala break dance.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
FLORE ALESSIA LIANE (16-12-2006)
LUNA 10
IMPOTRIVA BANNARII AELITEI
dayanara spune:
gastroenterita acuta:
ce este ?
- o inflamare a stomacului si a intestinului, principala caracteristica fiind diareea dar care poate fi acompaniata de greturi, voma, febra, dureri de burta
- e un proces acut autolimitat, durata este variabila, in special la cei mici poate dura o saptamana sau chiar doua
-in mediul nostru principala cauza a diareei acute infantile este virica, dar agentii bacterieni pot fi predominanti intr.o anumita perioada a anului
Cum se trateaza?
- principala problema fiind diareea si deshidratarea, tratamentul are 2 baze: mentinand o hidratare adecvata si pastrand stadiul nutritional
1. mentinerea copilul hidratat
-DACA VOMITA - hidratarea se face putin cate putin (o lingurita la 5 minute) ca sa se evite reflexul vomei si cu lichide zaharoase.
cu voma se pierde zahar si asta duce la producerea unor substante cetonice(cetonicos) care stimuleaza voma. cu lichide zaharoase se impiedica formarea acestor substante
- pe masura ce copilul tolereaza lichidele se mareste cantitatea si timpul de administrare, daca vomita se opreste hidratarea pt 10-15 minute , incepand din nou cu cantitati mici, cand toleranta lichidelor este acceptabila incepe introducerea semisolidelor ( iaurt, piureuri de cereale si de legume)acestea in cantitati mici si dese
-DACA APARE DIAREE :
hidratarea se face cu lichide speciale cunoscute ca solutii de rehidratare orala (SRO), care in afara de apa si zahar aporteaza electrolitos (substante ca sodiu, potasiu, bicarbonat - se pierd prin diaree)
unii pacienti refuza solutiile di trebuie sa insistam.
aportul de SRO trebuie dat dupa fiecare scaun si la cerere (cate putin daca exista voma) si in cantitati necesare pentru a substitui pierderile: 10 cc pt fiecare kg si pentru fiecare scaun diareic
la copii cu peste 20 kg doza este de 200 cc pt fiecare scaun
exemplu: copil de 14 kg: 10*14 = 140cc SRO
http://community.webshots.com/user/dayannara
dayanara spune:
acu sa scriu si partea a doua ca am apasat pe trimite din greseala
2. realimentarea
-trebuie facuta fara fortare (exceptie cazurile de deshidratare unde trebuie mai intai hidratat)
-multe studii recente au demonstrar inutilitatea regimului dietetic aplicat de.a lungul anilor si s.a pus in evidenta mentinerea unei alimentari calorice normale pe durata procesului
administrarea de alimente pe durata procesului sau dupa, mentine si chiar imbunatateste stadiul nutritional si micsoreaza durata si gravitatea bolii
in cazul lactantilor nu este necesara nici.o modificare a dietei:
cei alimentati la piept trebuie s.o fac in continuare, cei cu formula la fel fara modificari,pot manca piureuri de legume fructe peste carne
(fara adaos de zahar)
doare in cazuri rare - diaree abundanta si care dureaza mult timp se banuie intoleranta la lactoza sau copii subnutriti care au suferit deshidratari grave - atunci trebuie exclusa lactoza
La copiii mai mari la fel ca la adulti, limitarile in alimentare se limiteaza la evitarea mancarurilor grasesi cu continut mare de zahar
(grasime ingrauneaza golirea stomacului si dificulteaza absorbtia altor substante in intestin , iar zaharul simplu si in cantitate mareste diareea prin mecanismul numit osmotic)
Daca alimentarea precoce accelereaza vindecarea gastroenteritei , la inceput poate parea ca o agraveaza, provocand scaun imediat dupa inghitirea alimentelor . Acest lucru nu trebuie sa va preocupe este doar reflexul intestinal care este foarte activ in aceasta situatie, si cea mai mare parte o digera cu normalitate contribuind la vindecare.In orice caz si ca in toate circumstantele daca copilul refuza mancarea nu trebuie insistat
Tratamentul eficace consta in evitarea deshidratarii ci nu in oprireea diareei
Alt punct important este evitarea medicamentelor
- in afara de antitermice si alte medicamente recomandate strict de medic,antibioticele nerecomandate, pot prelungi diareea si perioada de transmitere a bolii altor persoane
- medicamentele contra vomei ajuta doar la imbunatatirea simptomei, dar nu vindeca si pot produce efecte secundare destul de deranjante
dayanara spune:
roxanica pai sa vezi : eram in salon cu copilul in brate pe la 3 noaptea, avea vreo 4 luni si nu vroia sa.si bea laptele, si tocmai trecea sotul pe langa mine si eu : nu mai pot nu mai pot si jap jap mi.a tras 2 in cap peste fata , nici nu mai stiu, el mi.a zis sa nu.mi mai dau in cap ca e periculos sa.mi trag suturi daca simt nevoia
Dia1609 spune:
diana, noi avem un soi de batista bblusului fara aspirator, are motorasul lui, functioneaza la priza si in deplasare luam baterii ca are si optiunea asta ... sunt f multumita, e destul de silerntios, oricum nu face zgomot ca un aspirator si targe super bine... de departe cea mai buna invbestitie( pe langa umidificator) ... si-a luat o prietena din ala care functioneaza pe baterii cu melodii si nu treage nika... imi dadeam cu el in cap dc dadeam o caruta de bani si nu tragea mucii ... si al nostru dc merge pe varianta cu baterii nu are asa putere, dar macar trage mucii... oricum, cand e conectat la priza trage super bine
fetelor, fara suparare, vedeti ca cele care nu masurati cantitatile de papa ale copiilor sunteti exact cele care aveti bebei cu 4-5 kg mai mari ca ai nostri? sincer, nici eu n-as fi stresata cat papa Oana daca ar avea 10 kg ... dar cum e sub greutatea medie de la varsta ei, chiar simt nevoia sa controlez ce si cat si cum mananca ... asa ca io zic sa nu-i mai ziceti lui miro sa nu mai masoare, pt ca miro are dreptate, kara mananca intradevar f putin si are o greutate mica pt varsta ei ... ganditi-va ca noi, cele cateva cu copii slabuti (nu ma apuc sa enumar) incercam sa ne ingrasam copii, si atunci e normal sa masuram tot... eu nu mai vreau sa cad in extrema cealalta, sa ma relaxez, ca asta vara, si sa o las sa pape ce vrea si cat vrea si sa las in voia ei, ca Oana daca asa sta treaba, nu manca nici 500 g pe zi... si ar ajunge iar ca asta vara slaba rau, la limita/sau sub limita normala la varsta ei... eu una nu mai vreau asa ceva ... asa ca voi continua sa masor gramele si sa calculez calorii pana vom ajunge (acusica sper eu ) la greutatea medie pt varsta ei
ruxandra, am sunat pe la help net in tm si nu au niciunde bfree ... daca gasesti undeva pliiiz da-mi de stire si mie
Dia de Oana 29.11.06
Impotriva bannarii aelitei
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez
dolores spune:
dianocica, multumita de raspunsuri? nu ai gasit gata preparat? eu asa l-am cumparat, gata de pus in nas,sanatate
dolores si David Cristian -22.11.2006-
Lavinia_P spune:
Cica Sarbatorile Iasului...bleah..inainte erau 3 zile de Sf.Parascheva si acum le-au intins pe durata a 2 saptamani,timp in care ocupa centrul orasului cu sute de tonete unde se vand kitch-uri.
Orasul e super aglomerat...mai plimba-te daca ai pe unde!
Roxanica,
exact la asta ma gandeam..cum o sa mai bea el in viitor lapte de vaca daca se obisnuieste cu gustul asta dulce..?
Dianarus,
Of Doamne, iar?
Sa va dea Domnul sanatate multa ca parca nu mai scapati de raceli..
Si acuma daca bea seara si dimineata pe la 6 un bibe de Milumil din asta sa-i mai dau cereale?
minunea mea