Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (90)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

am culcat copilu -> somnu nr. 2 => pi frum, breee.

a_deju asa ne-a sfatuit si pediatra - sa facem acum tratamentul indicat din spital si abia apoi sa ne apucam de fier - ca nu e jale daca amanam o saptamana. Tratamentul il avem de urmat 5 zile - dar totusi aman fierul pentru o saptamana jumate - si la ce citesc la voi - sigur i-l voi da o zi da una ba.
Dolores multumim de info. Diana un gand bun si o pentru tine si micutii tai.
si eu am de gand sa introduc usturoiul - mai ales acum in perioada mai rece - intai la cuptor fara sa-l mixez - apoi in carne (impanata si fara mixaj) - apoi la blender cu el.
dayanara nu-l tii o vreme pe regim?

Nici eu nu compar copiii - si zau nu stiu de ce va par asa o persoana incordata si ne-calma si ne-relaxata (deh - lumea virtuala - asta e daca nu ma cunoasteti ) - dar daca asa se vorbeste pe aici - doar in ml, in g si etc ... am vrut si eu sa fiu ON TOPIC si sa discut aceeasi limba cu voi. Dar zau frate ca nu merge.

dianocica preparat colargolul? Administrat lui d? Vezi vre-o diferenta?

deh - mai vroiam sa zic ceva - dar iar mi-ati sarii in cap - asa ca "mai bine ma duc in padure".

Miro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Off, imi pare atat de rau ca baieteii Dianeirus sunt bolnaviori! Multa, multa sanatate copilasilor si tie, mamico, putere si rabdare!
Dianocica, mi se rupe sufletul si pentru durerea lui d mic, si da, ai mare dreptate, nu ar mai trebui sa ne plangem pentru dureri din astea "mici", dar vezi tu, mie mi se pare enorm si grav orice necaz al micutzului meu. Off...
Asiza, nu am introdus usturoiul, am mai auzit mamici care preparau spanacul cu putin usturoi, dar cum noi nu servim spanac...
Lavinia, noi bem Topfer 3 si tot gust de banane, portocale si mar are, e dulce rau. Chiar mi se pare o mare aberatie, in loc sa-l apropie ca gust, de laptele de vaca, pt. ca in viitor asta ne asteapta. Dr. nostru ne-a recomandat cu caldura sa folosim la fiecare etapa de varsta laptele adecvat pt. ca nu hranim mai bine copilul si nici nu-si ia mai multe vitamine,etc, din laptele nr. 2 sau 1.
Dar desteptutz foc Mihaita al tau, auzi dom'le sa ascunda el jucariile si apoi sa le verifice??Pai i-a luat pe toti cei care fac ham-ham, cip-cip sau alte onomatopee.
Multa sanatate Conului si Sarei !!!

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

mirona - la spital mi.au dat doar un bioral ser cu gust de fruce care sa i.l dau dupa fiecare scaun sa.l hidrateze si pe care nu l.a baut decat f putin, mi.au dat o foaie pe care scrie ce sa fac in caz de diaree sau voma si nu e nici.un regim, singurul e zaharul care trebuie evitat, i.am dat iaurt, fructe fara zahar, piureul de legume cu mai multi morcovi si lapte cu cereale de orez, oricum iaurtul are zahar cred , vad ca e bine deci nu are rost sa.l tin pe regim
mai mi-au zis sa nu ii dau lapte special fara lactosa deoarece in felul asta stomacul nu va mai produce enzima care digera lactosa si e posibil sa faca o intoleranta secundara, chiar si asa in cazuri grave de diaree se poate produce intoleranta si atunci ei imi vor recomanda laptele special

http://community.webshots.com/user/dayannara

Mergi la inceput

Miro, la noi fierul da constipatie crunta. Hai, fata draga, nu te supara, si eu masor mereu ml, gr si alte cele... iar daca tu esti relaxata si neincordata, eu am recunoscut si recunosc pe fatza ca sunt posedata...posedata de duhul "indoparii copilului". Ufff, si cate bice pe spinare mi-am luat eu pentru asta...si oi mai lua. Da-mi prind bine, sincer, ca-s ca un dus rece. Dar daca nu pot sa scap de obsesia asta???Il vad pe David vioi, energic, nu pare deloc infometat, dar daca sta cate 8 ore cu 5 lingurite de mancare, cum sa nu-mi fac griji?? Si dupa astea 8 ore imi impinge tacticos lingurita ce i-o ofer sau o redirectioneaza spre gura mea, in sensul ca: "mananca tu, draga!"
Ieri, dupa ce am mancat, noi, astia mari, la masa de duminica, mii de bunatati, ma plangeam ca nu mai pooooot si sotul meu imi tot falfaia o lingura plina de mancare pe sub nas, zicand ca asa-i fac si eu lui David. Am realizat ca e super aiurea sa te forteze cineva, dar asta numai dupa ce ai burta plina.Daca n-ai mancat decat vreo 2-3 lingurite se accepta.

David al meu

Mergi la inceput

Miro, fierul i-l picur direct in guritza.
dayanara, cand ai vreme nu ne spui si noua ce scrie pe foile alea ale tale despre masuri de luat in caz de voma si diaree? S-a tot vorbit despre asta, stiu, dar o informatie in plus nu strica. Multa sanatate lui Ivan!
Flore, Alessia cum mai papa??
Oanacat, Aura !!!!
Shoshonica, l-am admirat pe Tudor, foarte fruuuumos! sa creasca mare si sanatos! Tot am vrut sa-ti spun ca mi-au placut foarte mult pasajele alea pe care le-ai redat din carte.
Laura, sanatate surioarei tale! alapteaza? Acum tratamentul nu o va impiedica sa alapteze?
Asiza, sora ta cum se mai simte, cum decurge sarcina?? E fetitza sau baietel?

David al meu

Mergi la inceput

si eu il indop, recunosc, incerc sa remediez asta, nu.mi place ce fac, el manca 300 de piure dar de buna voie vreo 200 restul ii aratam ceva la tv sau pe afara sau ii dateam cate o jucarie si asa manca si restul
oricum mi.am mai revenit de acum cateva luni cand de draci si nesomn ca nu bea lapte ca lumea mi.am tras 2 palme :)))acum cand sunt nervoasa si mi.aduc aminte ma ia rasul si mai imi trece

Mergi la inceput

roxanica, da cum am timp ma apuc si traduc, oricum recomandarile sunt doar pentru gastroenterita , cred ca daca diareea e provocata de altceva nu sunt bune recomandarile, revin cum am putin timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Asiza, Ruxandra_sb, Bebinuta multumesc! Poze cat de curand.
Usturoi inca nu am incercat, dar cred ca nu le-ar face rau bebeilor (eventual fiert, in mancare).

Apropo de mancare: am observat ca Victoras mananca cu pofta cand ii pun in piureul de legume si carne putin oregano si patrunjel. Bea chiar si zeama, ceea ce nu facea pana acum.

Dianocica, Colargol am luat (dar mai de mult) de la Sensiblue de langa Medicover Victoriei. Am gasit si la o farmacie aproape de Piata Domenii (Maria parca se numeste).

Marani, ciuperci inca nu. Sunt greu digerabile.

Si mezinii mei (Ioana si Victor) sunt raciti. De fapt mai mult de atat: iau antibiotic :(. Sper sa le treaca repede. Deja nu mai tusesc asa de tare si Victorila nu se mai ineaca cu mucisorii. Ma tem insa de vechea poveste cu haraiala / wizing. Asa ca suntem din nou cu aerosoli si baby-haler. Ioana ia si Erdomed. Macar Maria a scapat de data asta (sper sa nu ma bucur prea devreme).

Victoras a inceput sa mearga de-a buselea. Se si ridica in picioare si merge sustinut (nu are insa stabilitate). E foarte curios si-i place sa impinga la carucioare (mai ales daca i se da voie, si i se da :), sa puna mana pe roti). E veselie mare la noi cand se joaca toti trei.

Sanatate tuturor bolnaviorilor,

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

ROXANICA multumesc de intrebare Mai, ce sa mai zic si eu, uneori papa, alteori mai putin, alteori deloc. Oricum, nu cantaresc, ca as lua/o razna, dar ca sa/ti faci o idee: dimineata,la 10, 125 gr fructe borcanas + branza din 250ml lapte sau 4 biscuiti petit beure; la pranz, un cartof, un smoc de conopida, unul de broccoli, carne de pui, o ling unt, cateodata papa tot, cateodata jumate; la 18 rade un iaurt campina cu 4 biscuiti; la 20.30 9 masuri de cereale; aproape dupa fiecare masa mai papa si tzitzi. Deci...eu sunt multumita, nu/i mult, dar nici putin...Si sincer m/am obisnuit si nu ma mai stresez, dar o indop si eu, cateodata . te pup
Editez, ca am uitat sa precizez: atat mananca de obicei, dar sunt zile cand nu vrea nici jumatate din ce pregatesc
FLORE ALESSIA LIANE (16-12-2006)
LUNA 10

IMPOTRIVA BANNARII AELITEI

Mergi la inceput

Dayanara
faza asta cu doua palme merge numa' vizualizata. da sa stii ca la asta nu m-am gandit, data viitoare cand nu papa David, jap jap imi trosnesc vreo doua peste ceafa
si niste pt. tine. uffff, ce bine e sa trimiti si altora, ca deja spinarea ma usturaaaaaaaa!! Eu fac chef cand David papa 200 si tu il mai fortezi!!!??? sau era pentru recordul fulguletilor?? Asa se accepta!

David al meu

Mergi la inceput