Viata in Germania (47)
Raspunsuri - Pagina 21
helbi spune:
Alina si Dana, inteleg ca voi de pe amazon.com (u preturile in dolari, si marfa din SUA) si nu de pe amazon.de ati comandat si nu ati platit taxe vamale, da?
Ca de pe amazon.de stiu cum functioneaza, am mai comandat, si intr-adevar, la mai mult de 20 Euro nu se plateste Porto. Insa, din SUA nu am comandat decat carti pina acum........
Daconst spune:
Helbi,scuze,eu iti spuneam de amazo.de.
Nu m-am gindit ca vrei sa comanzi in SUA.
Alina,pina la urma luam fertighaus,ca putem face noi singuri tot inauntru si asta se pune ca si eigenkapital.
Vroiam sa te intreb daca la sondertilgung de 5% inseamna ca tu in fiecare an poti sa mai dai pe linga rata lunara si 5% din valoarea creditului?Asta din mana si doar o data?
La actele de cetatenie se primeste certificatul de nastere international cu apostila facut in tara sau trebuie sa-l traduc in germana aici inca o data?Ca el e scris doar in engleza si franceza ,parca.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
osolita spune:
quote:
Originally posted by Daconst
La actele de cetatenie se primeste certificatul de nastere international cu apostila facut in tara sau trebuie sa-l traduc in germana aici inca o data?Ca el e scris doar in engleza si franceza ,parca.
Mie mi-au cerut sa-l traduc in germana dar eu nu am certificat international. In cazul tau mi s-ar parea normal sa nu-ti ceara sa-l traduci.
Alina spune:
Andreia,
Sotul meu a comandat caseta video si dvd-uri din SUA dar prin 2004 si nu-si mai aminteste daca a platit vama doar ca au venit destul de greu,dar desigur,nu-i regula.
Dana,
Hai ca-ti spun pe mail cum e contractul nostru cu Sondertilgung.
Seara frumoasa!
Alina
Amonar spune:
Noi am ales caldura de podea. Am mai avut si in Olanda si eu sant f. multumita de ea. Ceea ce mi-a placut f. mult este c a nu mai am radiatoarele pe pereti si nu ma incurca la mobilat casa. Oricum nu-mi place sa vad calorifere in casa...la mine e si chestie de efect vizual..Iar noi ne punem parchet si nu gresie. Exista parchet special pt fusheizung. Probabil ca e mai scump dar sunt si oferte.
Apropo stie cineva o firma in Romania care vinde parchet sau lemn d epodele? As cauta ceva direct de la sursa/fabrica. Daca cunoasteti, va rog..sant interesata.
mamica dulce spune:
Buna fetele,n-am mai intrat demult pe aici,am numai necazuri in ultimul timp. Scoala mea privata a declarat insolvenz saptamana trecuta,fara sa plateasca nimanui salariul din octombrie si jumatate de noiembrie,asa ca sunt cam pleite la ora asta.Probbabilitatea sa primesc rückgängig e mica ,mai ales ca eu nici nu am avut contract cu ei,am lucrat pe honorarbasis si in caz ca se dau totusi niste bani mai intai sunt profesorii angajati.
Noroc de orele de la Barbarossa (scoala de Nachhilfe).
Suntem in doliu,a murit pe neasteptate sora sotzului meu,din sanatoasa tun...in concediu in GranCanaren la restaurant,a mancat ,dansat,discutat,s-a pus la masa si dusa a fost,acolo,pe loc. Acum dureaza vreo 10 zile pana o aduc acasa si apoi mergem la Bodensee la inmormantare.Soacra mea e in spital de o luna cu atac cerebral...ieri a aflat de moartea fiicei,ma mir ca inca nu a clacat.
La noi e soare,nici nu ploua,nici nu ninge,dar un frig de nu-mi vine sa ies din casa.
In legatura cu actele pt cetatenie,da,si mie imi trebuie lebenslauf si act de identitate valabil.Dupa cum stiti pasaportul meu e expirat si ar fi trebuit sa ma duc la Bonn sa-l schimb,exact costuri pe care voiam sa le evit. Insa am gasit intr-un folder buletinul meu din Romania,e inca valabil pana in 2009,e format vechi si arata ca vai de viata lui...dar sper ca il accepta. Trebuie sa-l traduc inainte sa fac termine?
Eu am certificat de nastere international,in romana,engleza si franceza dar nu il accepta,trebuie tradus in germana. Eu am noroc ca il am tradus de acum 6 ani,mi-a trebuit pt starea civila.
Va pup,numai bine si sanatate!
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
Alina spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
Suntem in doliu,a murit pe neasteptate sora sotzului meu,din sanatoasa tun...in concediu in GranCanaren la restaurant,a mancat ,dansat,discutat,s-a pus la masa si dusa a fost,acolo,pe loc. Acum dureaza vreo 10 zile pana o aduc acasa si apoi mergem la Bodensee la inmormantare.Soacra mea e in spital de o luna cu atac cerebral...ieri a aflat de moartea fiicei,ma mir ca inca nu a clacat.
La noi e soare,nici nu ploua,nici nu ninge,dar un frig de nu-mi vine sa ies din casa.
In legatura cu actele pt cetatenie,da,si mie imi trebuie lebenslauf si act de identitate valabil.Dupa cum stiti pasaportul meu e expirat si ar fi trebuit sa ma duc la Bonn sa-l schimb,exact costuri pe care voiam sa le evit. Insa am gasit intr-un folder buletinul meu din Romania,e inca valabil pana in 2009,e format vechi si arata ca vai de viata lui...dar sper ca il accepta. Trebuie sa-l traduc inainte sa fac termine?
Eu am certificat de nastere international,in romana,engleza si franceza dar nu il accepta,trebuie tradus in germana. Eu am noroc ca il am tradus de acum 6 ani,mi-a trebuit pt starea civila.
Va pup,numai bine si sanatate!
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
Condoleante,Anca!Dumnezeu sa o odihneasca pe cumnata ta.
Inteleg ca a facut Herzinfarct?
Ce ti-e si cu infarctul asta.Sapt trecuta a murit si unchiul sotului meu,tot asa,in 5 minute.A iesit putin in gradina dupa micul dejun,a cazut pe jos si mort a fost in 3 minute,cu sotia linga el...
Alina
Alina spune:
quote:
Originally posted by Amonar
Noi am ales caldura de podea. Am mai avut si in Olanda si eu sant f. multumita de ea. Ceea ce mi-a placut f. mult este c a nu mai am radiatoarele pe pereti si nu ma incurca la mobilat casa. Oricum nu-mi place sa vad calorifere in casa...la mine e si chestie de efect vizual..Iar noi ne punem parchet si nu gresie. Exista parchet special pt fusheizung. Probabil ca e mai scump dar sunt si oferte.
Apropo stie cineva o firma in Romania care vinde parchet sau lemn d epodele? As cauta ceva direct de la sursa/fabrica. Daca cunoasteti, va rog..sant interesata.
Ramona,tocmai am citit si eu aseara ceva de parchet special,noi inca nu suntem la faza aia(cred ca peste doua luni)dar pina atunci incerc sa stabilesc o lista si cu preturi vs.calitate,sa vad cum stau lucrurile.Deocamdata am sunat sa-mi trimita acasa un Angebot cu pretul la Fussbodenheizung in EG si hotaram apoi.El mi-a zis la tel ca ne face cu 1000 euro dar vreau Angebotul oficial.
Cristina,Amonar,Misha,Dana si celelalte fete interesate de case aici,renovari,constructii,preturi,vreti sa deschidem un subiect separat,de ex,"Constructie casa in Germania"si sa pastram discutiie astea plus altele legate strict de subiectul asta?Consider ca e mai bine pt ca am avea toate amanuntele astea la un loc.
Duminica faina!
Alina
Daconst spune:
Anca,condoleante!Of,ce tragedie!
Vroiam sa te intreb daca lebanslauful il scrii acasa sau la ei acolo?Ca pe net am gasit informatia ca trebuie scris acolo,iar la Alina i l-au acceptat si scris acasa.
Buletinul stiu ca trebuie sa fie ala nou,cel putin asa trebuie daca vrei sa calatoresti doar cu buletinul.Intereseaza-te,sa fie bine.
Cu certificatul inca nu stiu,dar din moment ce la casatorie aici l-au acceptat pe asta international,sper sa-l accepte si acum.
Alina,buna idee cu subiectul.Poate asa mai ajutam si alte fete care vor avea nevoie.
Astept mailul tau.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
misha-germ spune:
Anca..off condoleante, nu-mi place sa aud ca aveti necazuri, dar ce sa facem ca toti trecem prin asta.
Alina..e buna ideea, dar sa-mi zici si mie daca deschizi un nou subiect...eu mai am prieteni care s-au izbit de o groaza de prob si daca va pot ajuta cu sfaturi, cu mare placere o fac.
Acum am terminat si cu cheful, ca a fost ziua mea si azi chiar ca am simtit ca e ziua mea, ca de fiecare data intervenea ceva....
Va pup si sa ma anuntati
miki-mami de trei muschetari!