Viata in Germania (47)
Raspunsuri - Pagina 22
Alina spune:
quote:
Originally posted by misha-germ
Anca..off condoleante, nu-mi place sa aud ca aveti necazuri, dar ce sa facem ca toti trecem prin asta.
Alina..e buna ideea, dar sa-mi zici si mie daca deschizi un nou subiect...eu mai am prieteni care s-au izbit de o groaza de prob si daca va pot ajuta cu sfaturi, cu mare placere o fac.
Acum am terminat si cu cheful, ca a fost ziua mea si azi chiar ca am simtit ca e ziua mea, ca de fiecare data intervenea ceva....
Va pup si sa ma anuntati
miki-mami de trei muschetari!
Misha,"La multi ani!",sa fii sanatoasa si fericita,sa ai multa putere si rabdare pt muschetarii tai .
Da,o sa deschid subiect mai tirziu si incerc treptat sa pun linkurile cu ce am mai discutat,pun linkul si aici...oricum e mmmaaare aventura sa construiesti o casa,muuuult mai mare decit credeam...numai azi era sa mor de nervi cind am vazut ca au incurcat mesterii niste usi,noroc ca se mai poate repara...
Alina
Amonar spune:
ANCACondoleante!!!! Doamne ce ghinion!!! Cati ani avea cumNata ta? Saraca soacra-ta si familie....ingrozitor sa-ti moara copiii inaintea ta...brrrr, ce veste...Dumnezeu sa o ierte si sa aiba grija de sufletul ei.
Amonar spune:
misha
LA MULTI ANI! Sanatate si fericire cu ocazi azilei tale d enastere!
ALINA
Si eu zic ca e o idee buna! Anunta-ne ce si cum.
zuzi.simona spune:
buna fetelor,
vin si eu cu o problema , poate stiti voi ceva...
am fost sa intreb cat ar costa asigurarea medicala aici in germ pt. mama, ea sta la noi permanent, si cei de la AOK mi-au spus sa aduc din tara formularul E112, m-am uitat eu pe net sa vad ce e cu el dar nu cred ca il obtin eu de la CNAS, vad ca e cu lista de asteptare, sper ca doar pt. cei care solicita tratament in afara tarii, nu si pt. cei ce-si stabilesc resedinta altundeva...
mama e pensionara, are cardul acela dar e doar pt. urgente, deci nu pentru ce vreau eu..
eu voiam o asigurare pt. controalele regulate, pt. bolile cronice, am fost de ex. la un oculist pt. ca in tara a fost diagnosticata cu glaucom, dar aparatul era de pe timpul bunicii si cum nu se simtea bine cu tratamentul dat, m-am gandit ca e poate altceva, oricum am fost deci la consult aici, are glaucom, trebuie sa urmeze tratamentul..., medicul insa mi-a spus ca trebuie sa-i fac asig. in germ, ca altfel ma costa mult consultatiile, medicamentele...
voi stiti mai multe despre treaba asta? poate ma ajutati
eu plec oricum in tara ca am treaba peste vreo sapt. dar tare mi-e frica ca o sa ma bat cu morile de vant acolo la CNAS
va pup
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
misha-germ spune:
Alina, Amonar mercic sunteti dulci...
Zuzi...e cam nasol cu asigurarea, de ex ai mei parinti sunt de ceva vreme aici, au avut si ei acel card valabil 6 luni, si se platesc toate consultatiile de aci, dar numai daca sunt urgente: tata si-a scos 2 masele si a platit de 2 ori 10e, restul a mers pe asigurare. Dar, depinde si de doctor, apoi am mers cu mama la ginecolog si nu mi-a acceptat acel card din Romania, mi-a zis ca pot sa recuperez eu banii in tara la intoarcere. Numai ca pt mama a mai facut o asig privata la ADAC, care e destul de scumpa si mi-am recuperat o parte de bani de acolo. Dar, si la astia primii 50 trebuie sa-i platesti tu si doar restul iti mai inapoiaza. Deci, nu exista decat asigurari private care le poti face si daca vrei o consultatie, trebui sa zici ca e urgenta, ca altfel te taxeaza. Daca mai ai intrebari, cu mare placere!
miki-mami de trei muschetari!
vikinga spune:
Simona si noi avem problema asta, abia acum ce am auzit de acele formulare, da-s date in stil romanesc pe sub mina, cu spaga, eu una mi-am luat gindul. Am intrebat casa noastra de asigurari, DKV, si ni s-a spus ca nefiind aici inregistrata nu poate isi face decit asigurare turistica. Asa ca prima oara ingregistrata aici in germania, uite soacra mea traieste in spania dar are domiciliu si aici, fiind asigurata in ambele tari. Pina la urma noi am gasit ca cea mai simpla cale e sa o angajam la noi, avem cum, de luni ne apucam de treaba asta. Te mai tin la curent. Fiind angajata si inregistrata in acest oras, at macar casele de asigurare standrard trebuie sa o accepte, sunt fortate, pt ca orice cetatean tre sa fie asigurat, poate nu o sa pot sa-i fac asigurare la DKV, privata, fiind la o anumita virsta, insa e f ok si asa.Sa vedem cum iese. Sper ca totul o sa se aranjeze ca-mi sta pe suflet treaba asta.Salutari fetelorVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
zuzi.simona spune:
vai mersi tare ca ati raspuns asa repede, tot stau de atunci si studiez cel formular...
deci pe mama eu am anmelduit-o deja, si apoi mi-a venit o adresa de la serv. auslanderi, am fost acolo cu cel card care era expirat deja, normal, cand m-a intrebat omul daca e nelimitat i-am spus ca nu stiu, ca-i scos nou si ca eu oricum nu am incredere in asig de stat in ro, ca am facuta si la allianz una, ce era sa fac ? a fost ok, bine ca stia engl tipul ca m-am saturat sa sprehanesc eu germana mea, ei pe a lor si sa nu ne intelegem....si i-am aratat si cuponul de pensie, saracul om a intrabat care e totusi pensia, ca daca va uitati pe unul, pana acum nu am facut-o, sunt mai multe cifre si nici una nu e urmata de lei sau ceva...el a facut copii dupa toate, acu poate nu le mai studiaza cineva sa vada ca e expirat cardul...
asa, si i-a dat permis de sedere, mi-a spus ca nu mai trebuie sa ma mai duc la ei...
acum sa vad ce voi face in ro cu formularul, si daca nu mi-l da cum sa-i fac asig? si mai ales unde, cam cat costa?
va pup si noapte buna
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
helbi spune:
Misha, La multi ani si de la noi! Multa sanatate si tot ceöti doresti, sa ti se implineasca!
helbi spune:
Anca, sincere condoleantze! Trist......fara cuvinte!
Multa putere tie si familiei sa treceti peste aceasta grea pierdere!
tinatache spune:
Anca, condoleante, e cumplit ce s-a intamplat, imi pare rau. Nici la noi anu asta n-a fost bun deloc, asteptam sa se termine, poate urmatorul o fi mai bun. :(((
Misha, la multi ani, sa aveti parte numai de bucurii!
mai fetelor, voi va ganditi deja la Craciun? Eu am o gaura mare la capit. inspiratie, ca anu asta parca n-a fost niciodata... asa fara nici o idee de cadou???
-----------------------------------------------
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut