Viata in Germania (47)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cristina, cu placere.

Anca, ai mail...........daca mai ai intrebari, raspund mai tarziu, ca acum trebuie sa fug.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle35 spune:

Fetelor, stiti un avocat roman in zona Düsseldorf sau si un avocat neamt bun specializat in dreptul familiei? Este o situatie urgenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Buna seara!!
In legatura cu Einbürgerung, eu am fost acum vreo 3 saptamani si mi-am depus actele , adica toate copiile si tot feluri de acte si traduceri, am complectat ce era de complectat si acum astept.
Mie mi-au zis ca cererea trimite la Bayerische... si de acolo primesc raspuns daca e aprobat sau nu. Daca mi-l aproba trebuie sa fac un curs de germana Deutsche Zertifikat si dupa aceea primesc cetatenia !! Mai mult va pot spune cand mai aflu ceva :
Stie cineva cam cat dureaza asa ceva? Cam in cat timp o sa primesc ceva raspuns de la ei?
va salut

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Fetele cu cetatenia,pina la urma o putem pastra si pe cea romana?Adica sa avem dubla?
Si inca o rugaminte,poate puneti actele necesare obtinerii cetateniei si pe forum sa stim cele care mai avem nevoie.

Sa inteleg ca n-a facut nimeni tort in forma mai ciudata la cofetarie?Ma interesa si pe mine pretul la un tort in forma de masinuta sau ceva haios.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Daconst

Sa inteleg ca n-a facut nimeni tort in forma mai ciudata la cofetarie?Ma interesa si pe mine pretul la un tort in forma de masinuta sau ceva haios.

Ba,eu am spus ca am facut.Am facut un Käsesahnetorte la Traublinger.Tortul a costat vreo 30 si vreo 15-20 decorurile(oricum pina in 50),adica un ursulet maricel din martipan si o "placa"de martipan cu numele sarbatoritei,anii impliniti.Tortul a fost bun,de efect insa m-am enervat ca pe partea superioara(acolo unde vin decorurile)nu mi-au pus o crema,o frisca ci niste zahar pudra direct pe blatul maro,cica trebuia eu sa comand,contra cost ce vreau acolo(eu nici nu ma gindisem ca nu-l imbraca in ceva).
Anul urmator,cind fiica-mea vroia sa-i fac tort cu printesele Disney,m-am dus iarasi si mi-au zis ca pot face tort cu poza imprimata pe "hirtie comestibila"dar numai decorul asta costa 45 plus tortul,plus daca mai vreau ceva in plus.Am renuntat pt ca pe banii astia fac eu torturi mai bune si cu ingrediente mai sigure.

Dana,
Tort cu masinute si alte minuni(clowni,fluturi,albine,Bob)cred ca poti face si tu pt ca am vazut de multe ori forme de silicon sau un blat normal pe care-l tai tu,apoi cu coloranti alimentari,decoruri din zahar,mesteresti tu cel mai frumos si unic tort .

Mi-am amintit ca in catalogul BOFROST vazusem tort cu Pumuckl,parca la vreo 20 de euro .

Alina

Mergi la inceput

Alina,mersi mult!
M-am uitat acum la BOFROST,dar n-am vazut decit in forma de buburuza.Nu ma deranjeaza daca e congelat,la banii astia.
Ai dreptate ca pot face eu daca ma chinui putin,dar sunt cam lenoasa si in plus de asta ma gindeam ca e prima lui zi de nastere si as fi vrut sa nu ma risc,sa nu-mi iasa cum trebuie.
O sa mai caut pe net si pe culinar,poate gasesc acolo vreo idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Fetelor greencardiste am o veste buna: se pot depune actele pentru cetatenie chiar si dupa implinirea a 6 ani de locuit in Germania daca aveti cel putin diploma ZMP.

Daconst, nu e nevoie sa renunti la cetatenia romana, mai multe detalii gasestiwww.bmi.bund.de/cln_028/nn_122688/Internet/Content/Themen/Staatsangehoerigkeit/Einzelseiten/DoppelteStaatsangehoerigkeitMehrstaatigkeit.html" target="_blank"> aici

Cat despre actele necesare cred ca cel mai bine intrebi la Ausländerbehörde de care apartii pentru ca lista se pare ca difera de la Behörde la Behörde.

Mergi la inceput

Osolita,multumesc mult de raspuns!
Macar acum stiu ceva clar ca eu nu vroiam sa renunt la cea romana si de asta nu am intrebat de cea germana.Sun maine sa vad ce spun despre acte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by osolita

Fetelor greencardiste am o veste buna: se pot depune actele pentru cetatenie chiar si dupa implinirea a 6 ani de locuit in Germania daca aveti cel putin diploma ZMP.

serios??? ce-i aia ZMP?
revin: e diploma de limba... Pai daca vb cursiv germana la ce-ti trb dovada? adica, excista si alta forma de a arata ca stii? Unde ai citit?

Cristina
-----------------------------------------------
Andrei are nevoie de voi! Mai sunt ca. 50.000€ de platit, haideti sa-i scapam de datorii, impreuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Salut!
Cristina, da, asa e, le trebuie diploma de limba , altfel nu iti primesc actele.
Si eu am fost luna trecuta si m-am interesat, nu ii intereseaza ca sti limba, trebuie sa ai exmenul de limba. Eu am facut acum 6 ani cursurile la VHS, insa nu am mai facut si examenul ca nu m-a interesat, am zis ca sa mai dau bani si pe ala???si uite acum imi trebuie!
insa cine vrea sa isi depune actele pt cetatenie, sa se miste rapid, fiindca de la anul intentioneaza sa introduca iar testul ce era inainte cu intrebari din politica si mai stiu eu ce...si se aude ca va fi cam greu, fiindca sunt o gramada de turci ce vor cetatenie germana!
asa ca eu voi da exemenul intr-o luna, ca sa imi depun actele in decembrie!!!

o zi buna tuturor!

Claudia

Mergi la inceput