Viata in Germania (47)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

claudia, nu cred ca o sa dam amandoi testul numai pt asta. In plus, nu am 6 ani inca, abia in vara 08. Nu tin neaparat sa devin mare cetatean german, daca se poate, bine, daca nu, sa si-o bage undeva, cum zice un mare contemporan in viata:)). Bafta la examen!

Cristina
-----------------------------------------------
Andrei are nevoie de voi! Mai sunt ca. 50.000€ de platit, haideti sa-i scapam de datorii, impreuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Cristina, sa fie!!!
mie nu mi-a zis nimeni ca numai dupa 6 ani de cand esti aici poti obtine cetatenia...e adevarat ca m-a intrebat de cand sunt aici, insa eu nu stiam ca numai dupa 6 ani sa fie voie...nu cred ca conteaza de cand esti aici!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Fetelor, am nevoie de o informatie, va rog. S-a discutat aici acum ceva timp (dar nu gasesc unde) despre dreptul de sedere ´unbefristet´, care se poate obtine acum (de la 1 ian), indiferent de cati ani de De ai. Gresesc eu sau este adevarat? Ma intereseaza pentru o prietena care in mod normal ar fi trebuit sa-l obtina anul viitor, insa i-ar prinde f bine daca s-ar intampla mai devreme.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

carmi, noua ne-au cerut contractul/ele de m-ca pt Unbefristet. Si n-au fost probl. Durata nu mai conteaza, intr-adevar.

claudia, sa ne spui daca ai reusit. Acuma de cand ne-am "europenizat" si noi diferenta nu mai e asa mare, dar daca nu e complicat, de ce nu?

Cristina
Andrei are nevoie de voi! Mai sunt ca. 50.000€ de platit, haideti sa-i scapam de datorii, impreuna!

Mergi la inceput

fetelor, mama lui ionutz, baietelul ce tb operat la Leipzig, are nevoie urgenta de banutzi pt cele zilnic necesare, acum stau in Casa Ronald Mcdonald si nu mai primesc de la spital nimic. Pampersi, mai stiu eu ce au nevoie, tb sa cumpere mami.
Aici e adresa, putem trimite si cate cativa euro la ea direct, sa se descurce pana ce Ionut va fi internat din nou. e o poveste mai lunga, o gasiti la Umanitare.

Deci adresa:
RONALD McDonald Haus Leipzig, Rubensstrabe 1, 04317 Leipzig, ea sta in apartamentul 4 (pentru Mariana Minoiu).

Maine e liber, distractie placuta! la noi cica va fi vreme frumoasa!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Multumesc mult, Cristina !
O sa trimit si eu ceva bani mamei lui Ionut.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

carmi, de cand ti-am scris tot ma intreb daca e intr-adevar asa sau nu. Eu nu aveam acei 5 ani and am primit unbefristet, de aia am zis ca durata nu mai conteaza. hm... cred ca pana la urma tot la Ausländeramt sa intrebe, e cel mai sigur.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:

Maine e liber, distractie placuta! la noi cica va fi vreme frumoasa!

La noi nu e liber. DAR, macar vreme buna avem Asa ca, iesim la aer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Mie mi-a zis de la primarie ca trebuie sa fii casatorita de cel putin 2 ani cu un cetatean neamt ca sa primesti pass nemtesc. Cred ca difera de Land si de asta sunt pareri impartite.Dar, cum a zis Claudia trebuie sa ai diploma de integratzionskurs, altfel nu te baga aia in seama.
pupici la toate

miki-mami de trei muschetari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

am fost si intrebat de cetatenie...

raspunsul a fost: daca ai sub 8 ani poti depune dar pierzi cetatenia romana ,daca ai 8 ani atunci poti sa le ai pe amandoua.
actele le poti depune cu 6 luni inainte de a implini 8 ani fiindca dureaza procesarea.
si...da ,este nevoie de testul ZertificatDeutsch dar atentie trebuie sa fie B1...cine are A nu este valabil...

testul(examenul) se poate da la orice scoala de limba unde se tin cursurile de germana -de 2 ori pe an-nu oricand!

mi s-a mai spus ca de la anul acest test nu se va mai da in aceste scoli ci va fi inclus in procedura de incetatenire.

testul costa cam 150 euro dar daca te duci la ausländeramt si spui ca vrei sa dai testul pt.cetatenie(te anunti la ei)apoi primesti o foaie (prin posta) in care se mentioneaza pt.ce ai nevoie; cu ea mergi la scoala si platesti doar 80 euro.

cam atat!

ps:unbefristet primesti doar daca ai contract de munca(iti cere contractul) nu tine de cati ani esti in germania....

Mergi la inceput