Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (39)
Raspunsuri - Pagina 8
gugushtiuc spune:
quote:
Originally posted by viezurila
gugu si faci analiza lunara sau ai lasat-o balta? mi-e mi-a zis gine ca in tari unde regimul alimentar pp mancaruri mai putin pregatite termic e musai si ca la noi e doar recomandat.. eu am zis sa fac ca sa nu o ia razna neuronu'
gugu si honey banca de celule stem din TM, cum ziceam si m-a lamurit si ellenuta fct pe un principiu f interesant si ilogic totodata pt mine: daca recoltarea se face la cererea mamei atunci costa iar daca recoltarea se face pt ca bebe prezinta probleme la nastere care pot fi tratate cu celule stem e gratuit.. acum eu vin si intreb care e toata treaba? ca eu daca decid prelevare decid ca saii ajute nu neaparat pt boli depistate la nastere dar si pt mai incolo in copilarie, adolescenta, tinerete si ma bazez si pe dezvoltarea cerecetarii in domeniu.. deci oricum m-ar costa.. merg in continuare pe cei de la cordbloodcenter
+20
Tweety
NU am facut lunar, doar in primul trimestru. Am evitat doar sa mananc cas, produse lactate nepasteurizate, carne si peste crud(aici mi-a fost mai greu pt ca sunt mare amatoare de somon marinat, carpaccio de ton si biftec tartar), fructe legume nespalate si bineninteles ca am pastrat distanta de animale desi imi sunt tare dragi.
Referitor la recoltare, exista undeva o logica totusi. Banuiesc ca prelucrarea si pastrarea celulelor implica anumite costuri, destul de mari si se plateste pt ca statul nu ar avea cum sa asigure procedura pt toti nou-nascutii care se nasc zilnic. Probabil recoltarea e gratuita daca e nevoie pt bebe in cazul in care sunt probleme la nastere pt ca e acoperita de CAS sau ceva de genul asta.
GUGU 27+ Alex
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic
gugushtiuc spune:
VIEZURILA si mie mi-e groaza de asta. Inca nu am dezvoltat o strategie insa sper sa reusim impreuna cu sotul sa le trezim copiilor nostri cumva interesul si fatza de alte lucruri decat TV, PC. O alta problema care ma macina e alimentatia. Ma ingrozesc cand vad ca vor numai chipsuri si snacksuri non stop, ca sa nu mai vorbesc de McDonald's.
Ma uit la cumnata mea care are doar 15 ani si cat e ziulica de lunga sta lungita in pat cu laptopul pe burta si snacksurile langa. Brr...
GUGU 27+ Alex
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic
viezurila spune:
gugu e bine si ce zici tu dar stiu ca in lume sunt doua modele de banci: private unde platesti mai mult pt recoltare dar ai acces discretionar la celulele depuse pt pastrare si banci publice unde se plateste f putin sa depui (costul principal fiind suportat de stat) dar celulele nu sunt pastrate doar pt uyul tau si atunci cand vine o momoca cu o nevoie de transplant sunt doua cazuri iara: daca a depus in trecut le foloseste pe ale copilullui ei sau altele compatibile fara alt cost sau daca nu a depus poate folosi orice celule stem compatibile contra cost.. la noi e bineinteles o strutzo-camila
+20
Tweety
honey79 spune:
Ufff,fetele.... tare mi-e si mie groza cu cresterea si educarea lui bebe.
Gina in special... te-astept pe-aici cu sfaturi, referitor la educarea copiilor in SUA.
Mie sincer mi-e groaza, caci din ce-am citit, auzit, etc... copiii sunt chiar foarte protejati. Nu stiu cum sa ma explic mai bine...dar, spre exemplu, vecinii pot suna la Serviciul Copiilor ( sau cum s-o numi institutia respectiva), spunand ca iti maltratezi copilul sau ca l-a auzit plangand prea mult in casa, sau ca l-ai lasat nesupravegheat si a cazut din vreun pom. O alta ineptie... daca spre exemplu il pedepsesti, nemailasandu-l la Tv sau calculator...e de rau. CAci asta inseamna cum ca ii iei un drept copilului.N-au voie sa stea singurei acasa ( gen, crescand cu cheia de gat) pana pe la 9 ani, parca. Si multe altele, de care ma cam sperii.
Eu i-am zis sotului ca, daca vreodata se pune problema de asa ceva, sa-mi bata careva la usa, imi iau copilul si nu ma opresc decat in Romania.
Astea acum sunt doar ipoteze. Sper insa, din suflet ca voi fi o mama buna, intelegatoare si nu voi intra in panica, la orice chestie. Sper ca-i voi putea oferi suport si intelegere si, tot ceeace are nevoie....fara sa ma considere o mama crizata.
Desi, sotul ma consoleaza de pe acum ca, oricum voi fi ... mama-prietena sau mama-crizata, vor fi 2-3 ani, cand ma va uri no matter what.
Pupici.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey 20+
viezurila spune:
cu alimentatia eu am mai multe sperante.. mi-s bubulina de felul meu si daca eu nu cad tentatiei de a-l obisnui de mic cu fast food-uri sper sa se deprinda cu mancarea gatita.. exista intr-adevar riscul sa am din ce in ce mai putin timp de gatit si de-ale case in general si poate atunci voi cadea in tentatia de a avea mai mult timp gatind mai rar.. sper sa ma tin tare, sper sa am ajutor de la al meu sot ca pana acuma dovedit-o, s-o tina DD pe mama si soacra in putere sa mai puna muraturi, gemuri, zacusca etc.. si sa ne mentinem regimul alimetar sanatos
dar cu tv si PC ce ma fac?
+20
Tweety
honey79 spune:
Deci ziceti ca buchetul de flori e de-ajuns,pentru mersul la Spital??? Eu mai am si o salpoetica mai de toamna/iarna si o paturica care se face sac de dormit, sa i-o dau.Oare sa i le duc acum? Le luasem pentru bebe al nostru, care fuse fetita pentru 3 saptamani... si care a devenit baietel. Dar, oricum, plecand in Texas nu vom avea nevoie de ele. Ieri erau acolo 34 de grade C.
De Craciun va salut, stand pe marginea piscinei si savurand un Virgin Mary.
bebe de Honey 20+
viezurila spune:
honey ai dreptate in SUA e o alta viziune asupra drepturilor in general si in special ale copiilor, sunt oaresce in tema ca am stat si eu vreo juma' de an in Midwest.. in Romania suntem la cealalta extrema nimeni nu prea stie ce-i aia drepturile copiluliui, protectia lor si nu prea se sesiseaza nimeni.. si totusi cred ca vei reusi sa echilibrezi lucrurile, important este sa actionezi cu logica pentru ca cred ca aici se face delimitarea intre un comportament care se reclama sau nu.. cu siguranta in SUA nu vei putea sa tragi o palma la fundulet pe strada sau in curte sau in mall ca aia esti dar nu cred ca te reclama nimeni daca ii explici de ce nu poate face face ceva etc.. nu stiu daca m-am facut inteleasa
+20
Tweety
viezurila spune:
honey eu as merge pe buchetul de flori.. ulterior daca va mai vedeti pana pleci in State poti sa ii duci un body ceva.. eu asa as proceda
+20
Tweety
honey79 spune:
Perfect inteleasa, Viezurila draga.
Chestia e ca, de multe ori sunt si exagerati. Si tocmai de-asta mi-e frica. Cel mai rau cica ar fi cei din Miami... noroc ca nu mergem acolo.
bebe de Honey 20+
viezurila spune:
honey stiu, vorbeam cu o profa de-a mea din Australia ca si la ei ca si in State a ajuns sa se exagereze asa de mult treaba cu drepturile copilului si ea dadea exemplu relatia elev profesor- de ex nu poti ramane cu un elev de pana la nu stiu ce varsta singur in clasa, nu poti sa ii pupi de ziua lor sau nu stiu ca ti-au dat o floare(ea a profesat in Ro si de 1 martie si 8 martie nu prea a stiut cum sa reactioneze ca nu stia cum e treaba in Romania).. ma rog .. trebuie totul abordat cu mare intelegere, calm, logica pt ca oricum nu le poti schimba mentalitatea
+20
Tweety