Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a - 2
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
cge spune:
Da, Andreia ai dreptate, asa cum ai povestit tu este si in Canada.
Pe mine ma uimeste cat de repede s-au adaptat copiii nostri si cat de normale li se par lucrurile de aici si anormale cele din Ro.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RamonaD/RamonaD.jpg)
RamonaD spune:
Am citit in urma cu cateva luni de ceea ce-ti spusese fetita ta referitor la vacantele copiilor din Romania si m-am amuzat atunci.Helbi !
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
camelia72 spune:
Bine v-am gasit,mamici de scolarei!
Nu am mai scris demult la acest subiect,din pacate timpul meu liber este f.f. putin!
Manualul nostru de lb. romana este de la editura Aramis,mai lucram si dupa o culegere de la Carminis:"Sa dezlegam tainele textelor literare" iar de curand d-na le-a dat copiilor sa citeasca povestea "Piatra pitigoiului" de Tudor Arghezi,cateva fragmente le au si in manual,eu nu am reusit sa o gasesc pe net iar de ajuns prin librarii nu prea am apucat.Aceasta poveste face parte din romanul "Cartea cu jucarii" si m-as bucura tare mult daca mi-ar trimite-o si mie cineva scanata pe e-mail(cameliapopescu72@yahoo.com),doar povestea Piatra Pitigoiului,cred ca nu are multe pagini...numai daca se poate!
Mult succes puiutilor la scoala si mare grija cu vremea asta urata,noi asteptam vacanta sa ne trezim mai tarziu dimineata!
Camelia,mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE
cld spune:
buna fetelor!
camelia daca nu e prea tirziu ti-o trimit maine, ca trebuie sa o iau de acasa.Eu am luat-o de la biblioteca, sper sa fie si piatra pitigoiului in ea.
daca nu ai primit-o pina maine, spune-mi si ti-o trimit eu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanagabriela/oanagabriela.jpg)
oanagabriela spune:
Antonia va avea o saptamina de vacanta, incepind cu lunea viitoare. A avut de ales intre a merge in fiecare zii la diverse activitati organizate de scoala sau sa stea acasa cu bunica. Si a preferat sa stea acasa ...Despre testele organizate de ministerul francez nu avem noutati, decit poate ca, daca nu a fost inca chemata sa le dea din nou, inseamna ca le-a trecut
. Profesoara ne-a scris ca rezultatele vor fii inscrise in buletinul trimestrial. In rest au inceput sa rezolve mici probleme de matematica, invata cite o poezie in fiecare saptamina, citesc, fac dictari etc. Merge in continuare bine, are note bune, dar tot mai uita cite ceva si are cite un minus...
Acum ne pregatim de Halloween, aici este sarbatoare mare, vineri se duc costumati la scoala, iar pe 31 oct am invitat citiva din prietenii ei la noi, vom merge la colindat impreuna si pe urma se vor juca. Antonia are costum de printesa (evident ).
cld spune:
buna dimineata!
pina se hotarasc moderatorii sa-mi aprobe mesajul camelia ti-am trimis acum povestea.
april spune:
Si noi asteptam vacanta.....Andrada va merge la bunici. Abia asteapta...cred si eu....
Paqna acum doar FB-uri a luat. Si totusi e nemultumita, nu stiu de ce. Mai mereu plange ca n-o sa stie si ca o sa ia I. Nu stiu de unde aceasta stare de anxietate. Nu am certat-o niciodata pt nte si i-am si spus ca nu se intampla nimic chiar de ar lua vreun I....si totusi, seara inainte de culacre o apuca plansul, stresul ca ea n-o sa stie.
Sper ca vacanta ce vine sa o mai linisteasca.
Andrada
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Noi am reinceput scoala de ieri. S-a bucurat, desi a avut o vacanta plina.
April, chiar citeam ce scrii tu de Andrada si ma uitam la Bianca (pt ca ele sunt de aceesi virsta si zodie). Andrada vad ca se necajeste daca ar lua o nota mica. La noi inca nu au aparut notele, insa imi e f clar de pe acum ca notele nu o vor interesa mai deloc pe Bianca (in sensul ca, daca ar lua un 2 - aici cea mai mare nota e 1 si cea mai mica 6, - nu ar fi asa o tragedie pt ea).
Ea a ajuns la concluzia ca invata pt ea, asa ca nu se streseaza deloc cind mai uita cite ceva la o tema sau greseste ceva la un test. E mai bine asa pt ea, chiar daca ma stresez eu in locul ei. Ce imi pare mie rau la ea e ca uneori face greseli din neatentie. Stie tabla inmultirii si imi gresteste la (12-8)
. Sau scrie perfect la dictare si uita cite o litera la copierea unui test de pe carte pe caiet
.
Faza e ca la ea trebuie sa vii cu pb. care sa-i solicite mintea (pb. de mate complicate, sau Shah, sau Mastermind nivelele superioare, sau Go)......daca i-i dai adunari/scaderi simple, dupa citeva si-a pierdut interesul.
Asa ca, va rog, daca aveti ceva pb. mai complicate de mate, dati-mi si mie mail/PM.
april spune:
helbi, da, aceeasi varsta si zodie (doar ca Andrada e chiar intre zodii poate de aici oscilatiile astea mari - ba prea ...ba deloc...)
Nu te mira de greselile Biancai, si Andrada face la fel, se incurca la te miri ce. E neatentia, atat tot. Mie mi-e ciuda doar ca se consuma prea mult.Si pt ce???? E cam sensibila.
Andrada
cld spune:
camelia am ceva probleme cu trimisul povestii, dar nu ma dau batuta sper sa reusesc pina la urma.