Colega de clasa cu SD
Raspunsuri - Pagina 6
paula2003 spune:
Ma gandesc cu groaza ce va fi peste 20 de ani. Ce fel de societate avem sau cum ne transformam.
Eu n ualeg cu papa prin casa dupa ei, nu le cant, nu spun povesti sa pape. Daca nu papa cand este ora si ce le dau eu.....se ridica si nu mai papa. Sa vezi ce casa si mananca...
Paul imi seamana lei, si ca temperament si ca atitudine, actiune... Alexa este mai moale dar ii place cartea.
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
ardeiash spune:
quote:
Originally posted by roxanal
si nici nu cred ca ar aprecia daca m-as duce la ea sa-i spun asa franc, uite, eu vreau sa ajut la integrarea fetitei tale...nu ma intelegeti gresit, insa nu toti parintii care au copii speciali reactioneaza corect..cei mai multi tocmai ptr ca au fost loviti la greu in orice imprejurarea a vietii copilului..si de aceea sunt mai retrasi, mai putin dispusi sa creada si ca cineva nu are nici un gand rau cu privire la asta..
nu-i spune ca vrei sa-i ajuti copilul sau bla bla bla.. ci ca vrei s-o inviti la o prajitura, de ex, la tine acasa! atata tot! si-apoi ei reactioneaza asa din ce cauza oare?! tot de la rautatile celor din jur!
s-auzim numai de bine! si

roxanal spune:
Buna,
eu din pacate nu ma intalnesc cu mamica, de altfel nici cu fetita...eu doar o duc pe Maria la scoala, de luat o ia bona...
acum..Maria spune ca fetita nu o mai necajeste pe ea, insa are ce are cu colegul din spatele ei...nu stiu exact ce si cum..probabil o sa aflam la urmatoarea sedinta mai multe si o sa va spun si voua cum decurge totul.
mariamunteanu spune:
Cate cazuri de violenta intre copii exista fara sa fie SD sau alte probleme ! Eu cred ca nu SD este cauza violentei in acest caz, dar pe de alta parte consider ca toti copiii ar trebui protejati. E nevoie de pedagogi buni si psihologi in cadrul scolilor, dar si de implicarea parintilor.
Si baietii mei au la gradinita un coleg de grupa cu SD dar totul functioneaza bine. Ba chiar i-am vazut si pe ai mei o data cum strigau la un copil mai mare sa inchida o cutie, asa pe ton de comanda care nu mi-a placut si le-am spus-o.
Sunt pentru integrarea in societate a copiilor cu probleme pt. ca si cei fara probleme sa deprinda sa se poarte cu tot felul de copii, sa-si respecte colegii chiar daca sunt diferiti de ei.
Maria
roxanal spune:
din pacate, se pare ca fetita este agresiva si cu alti copii si multi parinti au venit cu reclamatii cu privire la asta..si colac peste pupaza, de azi d-na a mutat-o pe Maria chiar in spatele ei...si fiind si mai inaltutza, nu vede la tabla deloc de ea...mai ca plangea azi copila cand mi-a spus...
si eu sunt ptr integrare, ca doar de aceea am deschis acest subiect..astept sedinta, peste 30 min sa vedem ce iese..
o sa va spun si voua cum s-a desfasurat...
ardeiash spune:
roxana.. daca nu incercati in timpul vostru liber sa apropiati copiii nu veti reusi decat sa o " aruncati " din clasa.
ei trebuie intai sa se joace. sa se cunoasca mai bine . sa se imbratiseze.. si apoi sa lucreze impreuna.
ea este agresiva pentru ca nu intelege ce se-ntampla . literele , cifrele sunt notiuni abstracte pentru ea ... rabufneste pe copiii.
sunt convinsa ca altfel nu este agresiva
ajutati-o in afara scolii. va rog.
s-auzim numai de bine! si 

paula2003 spune:
Din cate imi dau eu seama, vreti sa o exludeti din colectiv. Nu vreti sa colaborati, sa o intelegeti, sa o ajutati.
Nu mai vreau sa comentez nimic. Am spus tot ce am avut de spus si v-am dat si sfaturi. Sunteti voi de nenteles ce sa mai spun de fetita cu sd.
Imi pare rau de situatie. Sper ca Alexa sa nu treaca prin ce trece acea fetita ca mor cu ea de gat si va arat si voua 

Voi inca nu ati realizat cat de bine este sa ai un copil sanatos, cat de mult muncesc acei parinti sa o integreze si ca voi nu vreti sa o acceptati de nici un fel. Mai ramane sa o dati in suturi afara din clasa si eventual sa o si umiliti.
Succes.
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
viviana spune:
Imi cer scuze ca m-am intins atata, dar poate ar fi bine sa cititi si sa ne dam sfaturi.
Agresivitatea in scoli a devenit ceva normal. Sunt deja 4 ani (fata mea este in clasa a IV-a) de cand ma lupt cu aceasta problema. Drumul este lung si anevoios. Pe acest drum raraeori o sa-i intalnesti pe parintii copiilor agresivi. Ei lasa aproape totul pe seama invatatoarei si ceea ce este mai grav pe seama celorlalti copii.
Replica (atunci cand apare parintele) este: - ii spun acasa, dar mai mult nu am ce face. Imi pare rau – .
Urla, tipa, se bat cu cornurile si laptele, se calca pe picioare, isi dau cu coatele. Asta este o pauza normala si o stare generala proprie claselor primare.
Peste asta troneaza cativa copiii cu adevarat agresivi, pe care nu-i poti stapani si care se simt in elementul lor in haosul general profitand pentru a escalada micile conflicte dintre ei.
Sunt 4 ani deja de cand aproape in fiecare zi ii spun copilului meu ca trebuie sa stea departe de acesti copii sa nu-i bage in seama si sa-i ocoleasca.
Dar, ce te faci atunci cand el se simte cu adevarat amenintat si simte frica? Cum il inveti sa reactioneze? II spui sa se duca la invatatoare cu para (din dorinta de a-l ocroti). Si daca invatatoarea ii spune “nu trebuia sa stai langa acel copil pentru ca stii cum este, este vina ta” si apoi discuti cu invatatoarea care iti spune ca ea nu mai are ce sa faca decat sa adopte metoda: “stai deoparte de el” pentru ca a incercat de nenumarate ori sa stea de vorba cu parintii si vorbele ei nu au avut ecou ATUNCI CE FACI?
Pui mana pe telefon si discuti frumos cu parintii copiilor in cauza. Trebuie sa fii diplomat. Apoi parintii respectivi aplica metoda pedepselor.
ACEASTA METODA DA GRES. Pentru ca acei copii se intorc la scoala si devin si mai agresivi. Trebuie sa se razbune pe copilul din cauza caruia au fost pedepsiti.
Zilele trecute, la sport, “baiatul agresiv” a tinut-o de tricou, din spate, pentru a nu i-o lua inainte la alergare. Fata mea s-a speriat pentru ca avea tricou la baza gatului si i-a fost frica ca o sugruma. A dat cu piciorul in el pentru a scapa. A primit la schimb una bucata picior in burta si una bucata picior in pubis. A plans indoita de durere. Proful nu a vazut, nu a stiut pe cine sa pedepseasca. Asa ca i-a pedepsit pe amandoi.
Ieri “baiatul agresiv” a fost lovit cu cotul in cap, din greseala de alt baiat. L-a luat l-a dat cu capul de banca si cu capul de tabla. Fetele i-au sarit in ajutor dupa care au fugit repede la baie sa se ascunda.
“Fetita agresiva”. Sunt colege de la gradinita. Chiar daca sunt in aceeasi clasa “fetita agresiva”este mai mare cu un an decat fata mea. De fapt este cea mai mare din clasa. Si doreste ascultare si supunere totala. Am incercat sa le imprietenesc. A fost la mine acasa, s-au jucat impreuna, le-am dus in parc, le-am pus la dispozitie Pc-ul si copiatorul pentru a-si face un proiect la Stiinte, le-am dus la patinoar, la filme etc. Parintii acestei fetite nu se implica cu absolut nimic si nici macar nu vin la sedinte.
De mai bine de 2 saptamani da cu picioarele in ghiozdanul fii-mii. Fata mea are un ghiozdan pe roti pe care il trage dupa ea. Cand “Fetita agresiva” da cu picioarele in ghiozdan acesta vine peste picioarele fetei mele si o loveste. Intr-o zi a iesit de la scoala plangand. Mi-a spus: “ nu plang neaparat de durere, plang pentru ca mai tare ma doare sufletul – eu credeam ca suntem prietene. Tu esti prea blanda si ma deranjeaza. Eu cand fac o prostie alti parinti vin la mine si ma cearta. Tu de ce nu faci la fel? Te rog vorbeste cu ea si ceart-o”
Asa ca am facut ceea ce nu credeam ca voi face vreodata (mi se pare neavenit sa certi copilul altuia) am vorbit cu “fetita agresiva” si i-am spus doar atat: “Sa-ti fie rusine. Ai venit la mine in casa, m-am purtat cu tine ca si cu copilul meu. Daca doresti sa lovesti, te rog ca de aici inainte sa o faci cu lucrurile tale si cu familia ta. Nu cu familia mea si lucrurile mele”.
Atat m-a dus mintea sa fac. Deocamdata rezultatele sunt aproape multumitoare. Pana la proba contrarie.
Am vrut sa subliniez ca problema trebuie cautata in alta parte.
Copii cu SD sunt printre cei mai iubitori si afectuosi copii. Sa nu uitam, niciodata sa nu uitam ca se poate intampla oricui #351;i nu se cunosc motivele pentru care acesta apare.
Unii copii sunt integra#355;i cu succes in scolile de masa, chiar la noi in tara, desi societatea nu este pregatita. Sta in puterea noastra sa pregatim aceasta societate. Sta in puterea noastra sa-i pregatim noi insine pe copiii nostri spunandu-le ca acestia nu sunt cu nimic mai prejos decat ei si au aceleasi drepturi si aceleasi sentimente ca si ei.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Andrada spune:
Dragele mele Paula si ardeiash in dorinta voastra de a nu vedea un copil cu SD discriminat riscati sa ii discriminati pe ceilalti copii. Si nici un copil nu merita asta.
Agresivitatea unui copil (SD sau nu) e problema parintilor, a scolii a invatatoarei si a pedagogilor de rezolvat.
Agresivitatea voastra pe forum sau in scoli va avea in final efectul opus celui dorit. E greu sa te apropii de un copil (cu SD sau fara) cind parintii folosesc blesteme mascate, impun vinovatia si ameninta.
Daca cereti intelegere va trebui sa oferiti si voi la rindul vostru. Educatia nu se indeasa cu pumnul. Acum ginditi-va sincer-sincer, cite stiti voi despre copiii cu intoleranta la gluten, despre cei autisti, despre cei dislexici, sau cu ADHD. Ati stii cum sa ii integrati, cum sa va purtati cu ei, daca v-ar musca copilul ati trece mai departe? Cunoasterea ofera multe solutii, numai ca si voi trebuie sa aveti urechile deschise.
Si eventual nitica inima deschisa spre toti copiii (nici unii nici altii nu sint vinovati ca au sau nu SD).
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu