Optionalele la gradinita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Gradinita de stat - se admit maxim 2 optionale, dar care le-am "aranjat" sa fie 3
Engleza si germana - cate o jum ora/2 ori pe saptamana si muzica - acompaniament al orelor de muzica facute de educatoare.
Toate acestea incepand cu grupa mica- de la 3 ani.

Nu sunt prea mici la 3 ani. Dupa 2 luni de engleza baiatul meu canta Old Mc Donald has a farm.... si m-am trezit ca-mi spune I love YOU, Mami!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Anul trecut a fost la engleza si la dans.La engleza in afara de ce am invatat-o eu nu au invatat nimic.Dna ii invata cate 10-15 cuvinte pe care ei le uitau usor.Nu tu poezioare , cantecele etc.
La dans faceau joc de glezne si rotiri de trunchi.Nici macar la serbari nu au facut si ei cativa pasi ca sa vedem si noi ca fac ceva.
Anul asta nu am mai dat-o nici la engleza ( o invat si eu ca stie mai multe de la mine ) nici la dans , insa am inscris-o la muzica (si nu a venit nimeni pana acum sa tina ora de muzica sau cor si nimeni nu stie nimic ) si la gimnastica la Palatul Copiilor.
Ieri mi-a zis educatoarea ca fii-mea a plans pt ca toti copii au fost inscrisi la dans si cand a venit dl profesor a dat-o afara pe ea ca vezi doamne daca nu e inscrisa.....Asa ca am inscris-o si la dans insa m-am revoltat cumplit.Cum sa ai inima asta sa dai afara pe hol un copil plangand ca vrea sa stea si el in clasa.Mi se pare de o rautate inimaginabila.O sa-i bat obrazul "dlui" profesor .Fii-mea nu a vrut initial la dans dar probabil vazand ca o scoate afara doar pe ea s-a panicat ,putea sa o tina si sa ma intrebe ulterior daca o las si pe ea .
Dupa ce am terminat liceul , pana sa inceapa facultatea am "predat" cursuri de engleza la o gradinita , o grupa de 20 si ceva de copii din care doar 8 plateau.Eram o pustoaica si cu toate astea am avut atata minte incat sa nu dau afara copii care nu plateau , ba chiar lucram cu ei exact ca si cu ceilalti si culmea ca multi dintre ei erau mai dezghetati si prindeau mai repede decat "platitorii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu depinde numai de profesor ci si de educatoare, directoare, parinti. La noi la gradi sunt acceasi profesori la toate grupele. La grupa mare, copiii care nu faceau engleza sau germana stateau pe hol, la noi, la grupa mijlocie stau in clasa si se lucreaza si cu ei. Asta pt ca am cerut noi, parintii. Exista cativa copii cu situatie materiala mai proasta si am convenit la sedinta, fara sa dam nume sau motive, ca indiferent cine / ce plateste, copiii sa stea toti in clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Si eu am ales engleza si dans modern. Am avut ceva retineri ca s-o inscriu la engleza, din acelasi motiv spus de mamici mai sus si anume ca ea nu stie sa vorbeasca bine romana si invata engleza?
Dar m-a surpins cand intr-o zi mi-a zis I Love you!
Iar eu am completat-o I love you, mom!
Si ea zice I love you, mai! Ce ma amuza cand o aud vorbind asa.
Cat despre dans,a invatat cateva miscari care m-au lasat fara comentarii.
Asta e...incercam sa oferim copiilor nostri ce credem ca e mai bine pentru ei.

Mergi la inceput