Optionalele la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

origami a fost anul trecut si la noi la gradinita, dar anul asta cand vroiam sa-l inscriu si eu, tocmai nu mai e...
noi avem engleza si muzica (exact, cu calculatorul.. o sa tot avem vreme).
la engleza anul trecut au invatat o poezioara, pe care au si spus-o in cor la serbarea de craciun, invatase sa salute (gud pai, tita, intelesese serban), culorile, ceva animale, jucarii. lectia dureaza un sfert de ora, deci prea multe lucruri nu au cum sa invete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

noi am facut si anul trecut(grupa mica) dans si a fost f. incintata. au invatat doua dansuri pt. serbarea de craciun si inca doua pt. cea de 8 martie. erau asa draguti dansind pe makarena

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

la gradinita noastra (de stat) directoarea admite maxim 2 optionale... am avut de ales intre
engleza
muzica
dans

Costa 35.000 lei (vechi) sedinta - adica 30 minute.

Parintii au optat pentru engleza (de 2 ori pe sapt) si muzica (o data pe sapt.). Anul trecut, in grupa mica, au avut tot engleza si muzica. Cu engleza au inceput din primavara, si abia ce "prinsese" si Cristi ceva, a inceput sa se imbolnaveasca si statea mai mult pe acasa..

Ingrid si Cristi 4 ani si 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

La noi optionalele costa 50.000 lei vechi pe luna si se platesc ca un abonament, adica nu se tine cont de prezenta decat daca a lipsit copilul toata luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabordea spune:

Buna! Si eu tot exagerata (probabil) am ales muzica, dans, pictura si engleza...Au inceput saptamana asta sa faca dans si muzica si fata e tare incantata de aceste optionale. Dar...stiti cat costa ora (15 minute)??? 100.000....

Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Noi am avut de ales(doar doua!) intre engleza, franceza, germana, pictura si dans sportiv. Toti parintii au optat ptr engleza, eu as fi vrut si germana, dar ptr ca n-a mai vrut nimeni a trebuit sa aleg altceva, asa ca vom dansa...
La noi engleza se face de 3 ori pe spt cate o jumatate de ora si costa 15 mii sedinta, iar ptr dansuri vom plati 20 mii sedinta.

Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

La sedinta cu parintii nu am gasit nici un parinte amator sa introduca optionalele pe motiv ca sint prea mici in grupa mica sa faca engleza ,de exemplu,asta si cu concursul educatoarelor care au tinut mortis ca nu-i pot deocamdata determina nici sa stea pe scaun atenti 5 minute.Rares are 3 ani si 7 luni.Considerati ca e prematur sa faca engleza,din experienta cu copiii vostri? Sedinta de 15 minute e 40.000 lei. Dupa cite am inteles profesoara care vine nu are experienta si abilitati sa lucreze cu copii atit de mici.Eu am considerat ca nu sint bani aruncati pe geam si ca nu conteaza daca in final va invata foarte mult.Intentia conteaza ! E adevarat ca nu vorbeste bine nici limba romana, dar de inteles o intelege.Asa si cu engleza... poate incepe sa-mi traduca la filme! Exista varianta sa mearga la grupa mijlocie,doar la engleza, dar ar fi intr-un colectiv pe care nu-l cunoaste si ar fi debusolat.Asa m-am gindit eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

[quote]Originally posted by loryi1974

Karate si teatru de la 2 ani si 7 luni

Loryi ce inseamna ca fac karate ? Si la gradinita noastra apareau pe lista insa eu nu le-am bifat pentru ca nu stiu deocamdata (nici doamnele educatoare nu stiu) ce presupune. Ma gandesc la faze cu imbracat / dezbracat / transpirat etc...chestii grele pentru fim'iu.

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

buna

si noi avem optionale dar sa vb de engleza:
la engleza in prima zi au ascultat o poveste, spusa de doamna, in care a puctat anumite cuvinte iar copii au iesit bucurosi si veseli ca s-au distrat si culmea, au retinut prima lectie: cum te cheama, masina,autobuz, troleibus, sa numere pana la 10....totul a fost o joaca si asa s-au distrat dar au si retinut. La noi la 87 se fac orele de engleza, si profi sunt ok, se vede ca au exp deci sunt sanse de reusita

cam asa a decurs prima ora la gr mare unde este fiul meu de 5 ani!ora dureaza 30 min... si se tine de 2 ori pe saotamana!

GOOD luck!

omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Referitor la ce fac la karate:la inceput(la 2 ani jumate-3) miscari simple gen incalzire :mersul piticului,alergari usoare,miscari de cap,miscari pentru pregatirea mainilor si picioarelor.Treptat au trecut la miscari specifice karatelor .De exemplu,la serbarea de sfarsit de grupa mijlocie(varsta fetei :3 ani si 4 luni) au prezentat timp de 30 minute urmatoarele:incalzirea,apoi lucrul pe perechi :doi copii fata in fata lucrand mainile cum vezi in filmele cu karate-mana intansa,alternativ dreapta si stanga(nu se loveau ,erau deja sincronizati),apoi un copil ghemuit pe saltea,sareau peste el in fata si pe spate,apoi un copil inaltat un pic,sareau peste el pe spate si aterizau foarte lin,fara sa se loveasca,miscari cu picioarele in fata etc.
Am inteles ca din cand in cand unul dintre copii iese in fata pe post de profesor si face incalzirea cu ceilalti.Deja unele miscari le-au intrat in reflex.
Cineva intreba de limba engleza pentru un copil de 3 ani si ceva:fetita mea face la gradi de la 2 ani si 7 luni zi de zi mai mult de jumate din timp si nu are probleme.Iar la germana ora dureaza 40 minute si se coloreaza,se canta,se spun poezii,se invata lucrurile uzuale.Nu incurca limbile intre ele si rezista fara probleme.

Mergi la inceput