Piticlonti de iulie-august 2004 (232)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

las, brei, norico, ca ai gemut artistic, poate nota mai jos n-ar fi stricat:)) si stii ceva? sa nu te auz ca te mai plingi de mosnegii aia de la tine, ai pretene, uite io si ioana (p`andrea n-o bag ca-i lehuza si cu obligatiuni) tz-am sugerat daca n-ai vrut suflu tinar, io n-am ce-tz face:D

...anii cei mai buni sunt cei care-or sa vina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Poi Carmen, pacat ca plecara febeistii aia in blec asa de repede de la voi din oras, ca daca veneati insotite de vreo citzva din ei, heheee, schimba Nora mosnegii rapidmente !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

nora sa-ti fie de bine si sa-ti priasca si mai tare bairamul de sambata, dar eu nu pricepui de ce te-ai speriat de Carmen?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

nu`i obisnuita cu frumusetile rare;))

...anii cei mai buni sunt cei care-or sa vina...

Mergi la inceput

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Alice uite filmuletul..http://www.youtube.com/watch?v=-bObVDuaNUA hotarasti singura daca-l cenzurezi sau nu.eu n-am putut nici s-o pieptan,nik sa fac decat numa' dupa juma de ora de ascutzit..
Carmen ihihihi ne-ai razbunat soro ca am stat ieri pe uscat,fara saleu si alte lichiditati.....

www.dropshots.com/emig" target="_blank">filmuletze,www.youtube.com/profile?user=gorodika" target="_blank">filmulete noi,gorodeii,
aripile mele

Mergi la inceput

Multam faiin, Ioanaaa !! Abia astept sa ajung acasa, sa vad filmul cu andrei !! De aici, de la birou, nu pot, ca am conexiune de melc ! Si nu cenzurez nik, sa stii (sper sa nu mi-o iau dupa, hahaha).

Editez - nu m-am putut abtine, si chiar daca nu am sonor aici, tot m-am uitat la Gorodica, moama, ce scumpa e si cu cita rabdare ascutzeste ea !! Si ce bine se descurca, avind in vedere ca foloseste mina stinga pentru executie !! Mey, Ioana, hai ca a fost cuminte, nu a pus ascutzelile decit pe masa (sau pe linga) si nu undeva pe pat !! Pupici multipli mindrei !!

Alice si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speel spune:

Daria,in primul rind imi cer scuze ptr. ca de fapt eu sunt initiatoarea asa zise-i polemici cu recompensele.Nu am intentionat nici o polemica sunt departe de a fi o mama la moda,probabil de asta in timp am observat mici discrepante in modul de abordare al educatiei al meu si al celorlalte mamici.Nu e nici o tragedie faptul ca ideile noastre nu coincid,de vina ar fi multi alti factori:educatia primita de noi copii fiind,mediul in care am trait,problemele ivite pe parcursul viatii si nu in ultimul rind felul fiecaruia de a privi lucrurile.Asa ca nu putem aborda toate mamele acelasi sablon si poate ca in primul rind copii nostri sunt unici,ce merge la al meu nu merge la al tau,e legea firii si asta nu poate fi contestata.
Cu recompensele m-a simt datoare sa detaliez,nu e o justificare,e doar experienta mea.Cum bine se stie,copilaria lui Serban nu a fost prea roza din punct de vedere financiar iar eu a trebuit sa m-a adaptez si sa ajut si copilul sa se adapteze.Cind situatia financiara s-a schimbat acele principii erau deja sadite in caracterul copilului,asa ca nu am considerat ca daca tot am bani destui sa-l indop cu de toate si sa-i satisfac toate mofturile.Asa am considerat eu ca e mai bine.Asa ca pina in ziua de azi eu nu-mi recompensez baiatul cel mare ,al surprind insa foarte des cu ceva la care nici nu viseaza.Va garantez ca efectul e......cool de tot.Mai exact ai fac diverse cadouri,citeodata destul de costisitoare fara nici o argumentatie.S-a intimplat sa primeasca de ziua lui un ceas iar dupa sa zicem o luna sa-i cumpar ceva mult mai scump si mai interesant decit cadoul de ziua lui.Doar asa ca am considerat eu ca trebuie sa aibe asa ceva,la urma urmei este un copil extraordinar si merita pe deplin.de craciun acum citiva ani m-am dus in librarie sa-i cumpar citeva carti,la casa am avut insa de platit 37 de carti,sub pom anul acela Serban a gasit un morman de carti.Am fost sa-i cumpar niste haine dintr-un magazin mai bun,am ales impreuna una alta,in drum spre casa am cules si ceva de o valoare ....cam de 10 ori cit restul cumparaturilor asa mai pe sest,la casa cind am platit si a vazut minunatie de costum a amutit
:si asta e pentru mine?
eu foarte naturala:da,eram sigura ca o sa-ti placa.
Si multe multe faze de genul asta.
Cind vad ceva si-mi place cumpar,s-a intimplat sa -mi si ceara cite ceva,foarte rar insa,tot ce am considerat ca-i trebuie i-am cumparat fara sa astept cererea lui.Si chestia asta probabil al determina in continuare sa nu ceara....nu pentru mult timp insa ptr. ca a intrat deja in virsta critica:adica nu bicicleta normala ci de carbon,calculator mai performant haine nu mai vrea bej si kaki ci cu alb rosu si negru,neaparat cu dragoni.Si sunt convinsa ca e numai inceputul.toate astea le-am taiat direct:atit pot sa-ti ofer,la urma urmei sunt chestii materiale,se strica,se deterioreaza,se demodeaza.Cel mai bine adopti o linie de mijloc si incercam sa traim in armonie.Ecoul a fost destul de puternic.Nici nu m-a asteptam sa fie altfel,un copil nu se naste rebel,dar poate deveni rebel.Depinde initial de parinte mai apoi de colectiv,prieteni,rude si anturaj
insa daca reusesti sa creezi acea punte de legatura de la o virsta foarte mica,ai toate sansele ca mai tirziu sa ai un copil intelegator.
Avea sase ani si prima serbare de Craciun la scoala.Noi eram prinsi aici cu niste contracte inainte de sarbatori,cea mai buna luna de altfel in vinzari si n-am avut pur si simplu timp sa m-a duc sa-i cumpar ceva de craciun
cu o zi inainte de serbare am pus intr-un rucsac repede ce mi-a picat in mana de imbracat,m-am dus la Mario si cu ochii in lacrimi i-am spus :du-ma in Romania,Baiatul meu are prima serbare de CRaciun maine seara
In 10 min. eram in masina spre Galati.Sa v-a mai spun ca am mers in urma plugului din ungaria pina la bucuresti pe o ninsoare de nu vedeai la cinci metri?
ca Mario n-a inchis un ochi 34 de ore ca sa ajung la sserbare?
ca am intrat verde la fata de oboseala in clasa si copilul meu a izbucnit in lacrimi de bucurie si mi s-a aruncat in brate in urmatoarea secunda?I-am spus.iarta-ma puiule dar nu am avut timp sa-ti cumpar cadou.Si mi-a spus :e cel mai frumos cadou ca esti aici cu mine.Dupa doua trei zile am vazut ceva ffff frumos si i-am cumparat.Insa in seara de ajun am stat fara cadouri sub brad si am cintat colinde la chitara.
No,am deviat rau de tot de la subiect,insa ca intotdeauna imi face mare placere sa vorbesc despre Serban,asta deja o stiti cu toate.Sper rinsa ca rindurile mele sa nu v-a supere,e totusi un aspect al recompenselor,ce-i drept cu bataie lunga.
Cu ricardo e altceva,insa nu i-am cumparat nimic niciodata din magazin,de mic ce lua in mina puneam inapoi pe raft.dar cind merg numai cu mario la cumparaturi ai luam ce credem ca-i trebuie,cite o carte sau jucarie,noh,repet,ce consideram noi.Dulciuri nu prea maninca,ptr. ca nu i-am oferit dulciuri drept recompensa...nici nu le asteapta.ai dau eu dupa masa citeodata,in functie de cit a mincat,sau maninc eu si daca imi cere ai dau sa guste.Nu a facut niciodata abuz si daca mi-a cerut ceva i-am dat insa dupa masa.Jucariile si le aduna ptr. simplul fapt ca ai spun hai sa stringem,pun mana pe una doua si restul le stringe el pina la ultima masinuta.Si asta intotdeauna,de cind era mic mic.Si special am lasat la urma afirmatia lui Mario:din start precizez ca barbata-meu e foarte pragmatic in materie de recompense.Niste amici de-ai nostri au copii cam de virsta lui Serban.Ei,in fiecare zi ca sa-si faca temele,pentru fiecare obiect primeau 10.000 vechi.I-am spus prietenei mele ca nu mi se pare ok,pe masura ce cresc or sa le creasca si pretentiile.Tatal i-a zis lui Mario ca de asta bate europa in lung si-n lat ca sa le poata oferi copiilor lor tot ce-si doresc.No coment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ce m-ai emotionat cu povestea de Craciun
Si da, abia asteptam sa ne scrii Dana, pt ca ai deja un copil adolescent !!!
Multumesc !

(fac o paranteza, ai dreptate, asa am fost si eu crescuta: eram o rebela din cale`afara, asa ca la scoala mergeam pe alocatie = pe salar, din clasa a 5-a, refuzand banii de buzunar din mandrie iar recompensa majora la sfarsit de an era vacanta in sat la verii mei si cate o tabara sau cantonament)

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Dana, !!
Io zbor spre casa, asa ca va doresc un uichend linistit, cu sanatate multa ! Sa aveti grija de voi si de pitici !

Alice si Andrei

Mergi la inceput