Piticlonti de iulie-august 2004 (232)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

quote:
Originally posted by carmenp
.. ea face ce si cum vrea, ca s-o parafrazez "c-asa veau io" cu accent maxim pe io:D.

Ce-mi place replica asta ?! La noi merge in paralel cu "io stiu mai bine, ca sint barbat !"

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Buna ziua,
Ratonesc printre poze pen' ca daca nu le pun acum nu mai apuc...:)))

Papadico, fain la gradinita voastra, pe mine ma primesc!?
Ca Maria e multumita si la asta la care merge...:)))
Pupam exploratoarea mica si pe Tupu.

Mitzule, imi imaginez ca si la voi e la fel. Tin minte ca atunci cand erau micuti Maria si Tudor faceau exact la fel, parca erau facuti de-o mama (iti doresc sa nu mai experimentezi vome si alte alea...Maria de cate ori plange mai tare vomita, asa ca ne santajeaza la marele greu cu asta!). Si Maria a cam facut fitze cand s-a intors la gradinita dupa raceala, si ea chiar s-a dus cu drag din prima zi!

Amironeanu, la noi a durat cateva luni acomodarea Mariei cu faptul ca nu mai e in centrul atentiei, era super smiorcaita, cerea atentie non-stop. Norocul a fost ca dupa botez am plecat in vacanta la bunici si a fost multa lume care sa o caute in coarne. Pupam si sa treaca repede.

Daria, Giulia merita un premiu. Io de copil asa disciplinat si ascultator rar am mai auzit...:)

In disputa despre buline si alte alea nu ma bag pen' ca nu sunt in stare sa gandesc logic "momental".
Pupam burtici de gravidoase, o zi fara greturi sau bucati de dop
Restul sa avem o zi minunata...ca la dopuri vaz ca ati dat iama de ieri....:)))

Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Giulia nu intreaba inca nimic, de genul "de ce" ...
Insa tot ce face vrea singuraaaaaaaaa, asta auzi de 1000 de ori pe zi, fac singuraaaa, Giulia singuraaaaaa, se imbraca/dezbraca singura, se spala singura, isi taie mancarica singura (cu un cutit mai safe si sub ochii mei), isi toarna suc singura, dar e teroare, daca nu o las, iese mare scandal, cu lacrimi siroaie. Sau mai uit si eu, na, si fac ceva ce vroia ea ... e jale ...
Si toate incep cu "nu", "nu vreau" ... o mai prind ca o intreb vrei ciocolata, iar ea din inertie zice nu si nu ramane

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Recompense, recompense.... sistemul meu este un pic altfel. Victor merge la aceasta gradi din toamna trecuta. Si la gradi, daca spun poezia frumos sau daca termina desenul sau daca fac ceva foarte bine li se da cate un abtibild pe tricou (initial erau chiar buline rosii, acum sunt niste copilasi). Si Victor venea acasa si spunea "am fost cuminte si am luat si 10!!".

Ideea este ca acasa nu facea nimic atat de deosebit ca sa se poata compara cu prestatia de la gradinita, pentru ca si eu sunt de parere ca trebuie sa stranga jucariile ca sa fie curat la el in camera sau daca mananca tot o face pentru binele lui nu pentru bulina. Si nedorind eu sa demonetizez abtibildul de la gradi nu am acordat nici un fel de abtibild si nici o recompensa din asta ... vizuala.

Totusi... il recompensam sau il pedepsim si noi astfel:
pentru alea obligatorii (mancare, strans jucarii, etc) daca nu le executa este pedepsit si pus la colt sau i se taie portia de bicicleta/parc;
pentru alea benevole... recompensa pozitiva e formata din bomboane. Mai exact Victor e convins ca el e un fel de Bibi Blocksberg in varianta baietel si eu sunt ma-sa vrajitoarea si pot sa fac vraji sa-i apara lui bomboane in buzunar. Doar ca ma-sa nu are puteri decat daca e multumita si fericita si daca plodul a fost cuminte si ascultator...care-va-sa-zica au fost zile in care a fost rau si nu am putut sa fac nici o vraja si nu a halit nici o bomboana si nici de la magazin nu i-am luat ca nu aveau. Toata smecheria vine din faptul ca lui ii plac un anume tip de bomboane (care nu prea sunt in magazine) plus din talentul meu de a-i baga bomboane in buzunar fara ca el sa-si dea seama.

mai exista si recompense speciale, planificate indelung cum ar fi petrecerile la care este invitat (sambata de obicei) si pentru care e cuminte o saptamana intreaga si mai exista si pedepse speciale cand pur si simplu ii altoieste ta-su cate o palma de mi-e mie mila de el...dar si-o merita cu varf si indesat, cam o data la doua saptamani face cate una groasa rau, de exemplu in parc, s-a certat cu o fetitza (cine sa se urce primul in cutare leagan), s-au luat la hartza si pentru ca noi nu l-am lasat sa se paruiasca cu ea si l-am luat de acolo s-a trantit frate cu fundul de asfalt si a inceput sa urle ca el avea dreptate si ca el trebuia sa se urce primul in leagan samd (nu era adevarat, ea ajunsese prima), da-i si explica-i degeaba nu ne asculta nici pe unul nici pe altul, in fine ... l-a luat ta-su pe sus, l-am adus acasa (urland incontinuu, dar Gicu a avut taria sa nu il atinga de fata cu altcineva) si acasa si-a primit-o la fund plus 10 minute la colt. Sunt rare crizele astea, dar le mai face, mai ales cand intra in competitie cu alti copii, in magazine nu mi-a facut niciodata asa ceva (bine ca si noi i-am cumparat aproape orice, i-am refuzat o data o a doua masina de pompieri si ii refuz sistematic guma de mestecat ca mi-e frica sa nu o inghita), cum va spuneam mai demult, in relatia cu adultii e genul pisalog, te toaca la cap pana isi obtine ce doreste, insista pana te saturi tu si ii dai satisfactie, dar insistenta asta e pe o voce normala, nu urla, nu tipa, nu zice "asa vreau eu" dimpotriva are niste texte de genul "daca as avea si o masinuta din aia as putea sa fac aici o pista de politie, etc, etc" eu una mor de ras ca-mi recunosc stilul de a pune problema, dar nu ma asteptam ca maimutoiul sa ma imite la 3 ani (ca mie mi-a trebuit mai mult de 3 ani sa invat tehnici din astea) si sotul meu spune "pai sa nu semene si cu ma-sa la ceva?!!".

Andries

Mergi la inceput

Dario, daca te mai aud ca te plingi o data de minunatia ta de copil, ma supar !! Pupici multi si apasati Giulikai !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora__ spune:

Buna ziuaaaaaa!

Va multumesc din suflet pt urari si antren si dau de beut si de mancat cat puteti duce Si voi sa fiti fericite si sanatoase si pline de bani si la gravidute...sanatate,nastere usoara si sarcina usoara,fara rastit la bocanci si fara dopuri iesite!!!

Deci nu-s groghi de la beute,ci de la lipsa de somn.Ieri noapte dormisem doar 3 ore si ieri mergeam ca-n transa la cumparaturi...cel mai misto cadou era sa pot dormi 24 de oreBoooon...si dupa alergaturi,am pus masa la serviciu.Sincer...mai bine va distrati voi p'acilea decat io cu mosnegii mei (nu-s batrani,dar isi mosnegoshi Si cand mai prindeam ocazia,mai aruncam un ochi aici si muream de ciuda ca nu puteam vb.Deci dau de baut: must,vin,bere,vodca,suc...si combinate daca vreti
Apoi am strans catrafusele si am plecat acasa,unde a mai venit o vecina si o bunaprietena din bloc.Io mai mult balanganeam prin casa,ca nu mai eram in stare de nik de oboseala.Husbandul a prestat o pizza si au venit si ai mei,apoi programul de seara.Dar dansul,masa si felicitatiunile urmeaza sambata,deci care doreste,care pofteste...io-l astept

Dar sa vedeti ca patii cu o pasaruica Pasaruica asta,in zbor spre tarile calde (adica spre casa), m-a vazut cu ochii de vulturoaica si a venit tiptil...tiptil...fal-fal ...prin spatele meu.Io...cu husbandul ochi in ochi pe trotuar.Si aveam in mana un trandafir maaare si tzepos,desigur.Iar tzepii,in mana mea,tot desigur.Ehhh...si ca sa nu treaca ziua mea fara emotii,simt deodata cum mi se trage trandafirul...tzepii...fix in palma...am facut io: aaaaahhhh..aaaa ...de au intzepenit toti in jurul meu.Cam asa cred ca aratam...Io sper ca am gemut totusi cu gratie,dar cei din spatele meu erau siderati,ca nu stiau ce-mi veni..Deci io cred ca Pasarica a vrut sa-mi vada mana in sectiune si daca mai am ceva sange in vena...plus sa se razbune ca n-am dat de beut pana la ora aiaTrebuie sa am grija cu vulturoaicele astea cu ochii albastri...mai bine bag o naveta si scap de operatie.

Acu' tre sa fug,dar intru io de acasa si va glasuiesc voios...va pup!

Nora

Comorile Norei Noutati 2007 www.dropshots.com/Nora" target="_blank">Filmulete 2006

-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!

Mergi la inceput

M-am mai gandit la sistemul cu buline (5 rosii si 5 negre) si eu cred ca este foarte bun daca vrei sa ii bagi in cap copilului ideea de planificare si premeditare a unei actiuni, dar eu la 3 ani mi-as dori sa fie cuminte in mod spontan, nu calculat.

Daca as vrea sa il stimulez sa invete ceva mai greu, care nu poate fi atins decat in etape, atunci as folosi bulinele, dar numai buline rosii, bulina neagra ar fi practic o bulina rosie neacordata sau amanata pentru un moment ulterior.

Pentru ca nu poti sa faci din "a fi cuminte" un scop repetitiv compensat cu un cadou, eu asa cred. Dar o alta poezie din mai multe strofe sau nu stiu ce... un alt dans invatat pote fi un scop pe care sa-l atingi in 2 saptamani si 5 buline.

Andries

Mergi la inceput

De aia eu pentru "a fi cuminte" prefer recompensele bomboane, pe care le consunmi imediat, nu stai sa le contemplezi 5 zile la rand... e ceva mai spontan si mai natural.

Sunt anumite meserii in care au mare succes acei oameni care de mici copii au fost invatati sa colectioneze (buline, capace, timbre, etc) de exemplu bancherii, brokerii, recuperatorii de creante, etc.
Si eu eram o colectionara cand eram mica, dar chestia asta iti baga in cap si frica de pierdere. Si cand iti este frica de o posibila pierdere in principiu esti un om mai stabil, mai loial, dar cu un apetit de risc mai scazut, cu mai putina mobilitate si poti rata oportunitati, te desparti greu de ceea ce deja ai adunat. Indraznesti mai greu. Nu prea poti ajunge de exemplu un mare chirurg,pentru ca nu ai suficient tupeu sa-ti asumi riscuri ce nu pot fi calculate.

Hai ca v-am facut capul mare, ma scuzati, Daria e de vina ca ea m-a starnit.

Andries

Mergi la inceput

Nora, !! Se pare ca te-a ajuns pina la urma "razbunarea" Pasaruicii, ce mai incolo si-ncoace !! Imi si inchipui cum a sunat in linistea dupaamiezii trotuarului glasciorul tau ?!! Acusi iti mai uram inca o data LA MULTI ANI , si sa ai parte de muuulte clipe fericite alaturi de toti cei dragi tie, cu sanatate la maxim ! Aaaa, si odihna la greu, daca asta ti-e dorinta fierbintzoasa !!
Multumim de invitatie, pacat ca Ieshiul e asa de departe de Bucuresti, ca pe cuvint ca bagam o deplasare rapida catre cashile tale, la cita meniu ai desfasurat aici !!
Andries, io sint totalmente de acord cu tine !

Alice si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

quote:
Originally posted by Andries

Si la gradi, daca spun poezia frumos sau daca termina desenul sau daca fac ceva foarte bine li se da cate un abtibild pe tricou (initial erau chiar buline rosii, acum sunt niste copilasi). Si Victor venea acasa si spunea "am fost cuminte si am luat si 10!!".

aha, de aceea avea Stefi ieri un copilas pe bluzita.

Pupici,
Andrea de Stefania (13.08.2004) si Matei (04.09.2007)
Poze Stefi mai vechi si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput