Alaptatul - Help Line (6)
Raspunsuri - Pagina 9
emaaimee spune:
Clarissa, trebuie sa ma repet. schimba pediatra. musai. nu mai renunta la alaptat. nu sunt fanatica alaptat. peste tot unde citeste despre acest subiect se recomanda ca mai ales atunci cand bb e bolanvior sa se continue alaptatul si sa nu se introduca lapte praf si nici alte alimente. bb e obisnuit cu laptele matern sau praf pe care deja mama stie ca il tolereaza. dar sa introduci chestii noi(straine organismului bb cu care nu e obisnuit, in plus nu se introduce nimic nou in alimentatie atunci cand un bb e bolnav)...hmm cand am avut si noi episoade de genul asta am papat numai san si atat. si aici in Irl la fel mi-au recomandat. san si o sa treaca, pastile daca e nevoie numai.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
khrisu spune:
Pe bb meu l-am "alaptat" exclusiv pana la 7 luni (de la 6 luni am incercat diversificare dar fara succes). facea kk dupa fiecare masa (cam la 3 ore). Nu e diaree desi e apos cu granule albe..laptele matern este un laxativ natural pentru bb si il digera mult mai usor decat laptele praf. Aceeasi greseala ca ligeea am facut-o si eu adica i-am dat cu biberonul laptele meu pentru ca statea cca 2 ore la san iar dupa 10 minute iar tipa de foame, atunci nu mi s-a parut normal dar cand m-am desteptat si eu si-am citit o gramada de articole pe tema asta era deja prea tarziu..copilul meu deja s-a smecherit iar in jur de 7luni si jumatate s-a intarcat definitiv..Eu continui si acum sa ma storc si sa-i pun in bibe chiar daca am din ce in ce mai putin lapte. Acum copilul meu are deja 9 luni si o sapt...nu stiu cat mai rezist sa fac chestia asta zilnic
concluzia...la urmatorul bb o sa-l tin non-stop la san daca e nevoie pana invata sa suga viguros fara sa cedez si sa-i dau din bibe...o sa-l alaptez inca din sala de nastere chiar daca n-o sa am lapte, copilul pus la san "cheama laptele" plus ca exista un sistem de alaptare suplimentara de la medela care poate fi folosit in caz ca nu o sa am lapte deloc in primele zile. Nu o sa-i dau suzeta deloc (suzeta da colici din motiv ca in stomac se secreta suc gastric din cauza suptului in gol si bebele ar putea refuza sanul pentru ca e confuz). O sa-l port in wrap aproape de pielea mea (se spune ca bebeii purtati nu au nici colici nici dureri de dinti pentru ca o simt pe mami aproape..
Pe urmatorul bb sper sa pot sa-l alaptez pana la 2 ani (recomandarile unicef si oms sunt alaptat pana la 2 ani si peste).
Pepsi spune:
ayumi, uite poti citi aici, poate te ajuta http://www.desprecopii.com/info.asp?id=94, eu am baut bauturi energizante in care puneam cite o lingura de drojdie bere uscata!si a mers. drojdia de bere mareste productia printre altele.
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Soniacamera lui dominic
camera lui david
rolo spune:
Pepsi, mai pune odata linkul te rog, nu se poate accesa asa cum l-ai scris.
Ce fel de bauturi energizante?
Ma intereseaza si pe mine ca de o saptamana am inceput diversificarea si mi-a scazut mult cantitatea de lapte de cand am ramas doar la 3 mese de lapte pe zi.
mama de Ileana Cosanzeana
poze
"De poti sa nu-ti pierzi capul cand toti in jurul tau si l-au pierdut pe-al lor gasindu-ti tie vina...
De poti s-auzi cuvāntul rostit cāndva de tine
Rastalmacit de oameni, ciuntit si prefacut" - R. Kipling
dianocica spune:
rolo e f normal sa ti scada cantitatea de lapte daca mananca si altceva. nu poate la fel ca inainte plus fructe/legume. dar cum ati ajuns doar intr o saptamana la 3 mese pe zi? diversificarea se face fara graba. mai intaii o lingurita, a doua zi doua,a treia trei...pauza de 3-4 zile intre alimentele noi. si completare san dupa fiecare masa diversificata cat timp bb simte nevoia. (care poate fi si pana la un an)
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator
rolo spune:
Diana, noi am inceput gresit diversificarea, recunosc, din cauza ca m-am lasat influentata de pitica. E foarte pofticioasa, iar eu am incercat mai multe alimente in timp scurt. I-am introdus la diferenta de 2 zile cate ceva nou. Am inceput cu branzica cu mar, dupa doua zile i-am dat supa si dupa inca doua zile iaurt cu para. De la bun inceput a mancat cu pofta, fie ca a fost vorba de supa, branza sau iaurt cu fruct. Nu am putut sa ii dau doar doua trei lingurite fiecare aliment nou introdus. Cand ma indepartam cu farfurioara incepea sa planga. Pana la 6 luni si o saptamana am hranit-o exclusiv la san, cu trei tentative esuate de a-i da lapte praf din cauza ca am avut diverse probleme si mama a fost nevoita sa o hraneasca in lipsa mea. A preferat sa planga pana a adormit decat sa bea lapte din biberon. Si am incercat si nan si milumil si humana
Pe mine ma sperie faptul ca de pe o zi pe alta mi-a scazut dramatic cantitatea de lapte. Si tot beau ceaiuri de chimen si fenicul si degeaba.
poze
"De poti sa nu-ti pierzi capul cand toti in jurul tau si l-au pierdut pe-al lor gasindu-ti tie vina...
Amma23 spune:
quote:
Originally posted by rolo
Diana, noi am inceput gresit diversificarea, recunosc, din cauza ca m-am lasat influentata de pitica. E foarte pofticioasa, iar eu am incercat mai multe alimente in timp scurt. I-am introdus la diferenta de 2 zile cate ceva nou. Am inceput cu branzica cu mar, dupa doua zile i-am dat supa si dupa inca doua zile iaurt cu para. De la bun inceput a mancat cu pofta, fie ca a fost vorba de supa, branza sau iaurt cu fruct. Nu am putut sa ii dau doar doua trei lingurite fiecare aliment nou introdus. Cand ma indepartam cu farfurioara incepea sa planga. Pana la 6 luni si o saptamana am hranit-o exclusiv la san, cu trei tentative esuate de a-i da lapte praf din cauza ca am avut diverse probleme si mama a fost nevoita sa o hraneasca in lipsa mea. A preferat sa planga pana a adormit decat sa bea lapte din biberon. Si am incercat si nan si milumil si humana
Pe mine ma sperie faptul ca de pe o zi pe alta mi-a scazut dramatic cantitatea de lapte. Si tot beau ceaiuri de chimen si fenicul si degeaba.
poze
Pai poti sa te intorci de unde ai plecat, n-a trecut asa mult timp.Da-i o singura masa diversificata pe zi si restul lapte. Da' mai vrei sa alaptezi?Ca si eu am facut cam ca tine.Io vrea sa-l intarc, si de vreo cateva ori am incercat cu lapte praf da' nu vrea nicicum.Cred ca ma simte ca nu-s hotarata. In curand tre sa-l intarc si tot aman, ca mie greu sa alaptez , da cred ca mi-ar fi mai greu sa nu alaptez. Mi-e greu fiindca nu pot sa-l las cu nimeni, noi avem inca 5 mese pe zi de lapte, in plus adoarme la san, gresala mea si nu stiu cum s-o repar. Noaptea se trezeste de cel putin doua ori si mananca.
Am inceput si noi diversificarea si dr zicea ca trebuie sa aiba neaparat 4 mese de lapte pe zi, altfel nu-si ia cantitatea necesara.
Cine ma ajuta si pe mine, unde sa deschid subiect cu intarcatul? Ca tre s-o fac si pe asta.
Merci fetelor.
Ama si Lucas 12 Martie 2007
dianocica spune:
rolo dar simti ca nu ii mai ajunge? ca ii e inca foame dupa ce suge? daca nu..nu e nici o problema..e perfect normal.
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator
Amma23 spune:
Sa raspund si la subiect ca m-am bagat ca musca in lapte. Ma iertati. Eu cand simt ca nu mai am lapte, iau o pudra de plate , trimisa de sora mea , din Romania. Se numeste Pueraria si si-a facut efectul .Cum iau , cum se umplu sanii.Pe bune, asta pe langa multe lichide, pus la san la program, adic a de 5 ori pe zi,in medie. La mine a fost super. Bafta.
Ama si Lucas 12 Martie 2007
TOMALAVINIA spune:
quote:Felicitari! Si muuuuulta rabdare la diversificare!
Originally posted by Eseea
As vrea ca acest mesaj sa sune ca o incurajare pentru proapetele mamici. Eu si fetita mea tocmai am incheiat o perioada importanta din viata noastra, 6 luni de alaptare exclusiva, o perioada superba despre care nici nu pot scrie mai mult acum ca ma ia nostalgia...Au fost si mici greutati in cateva momente dar le-am depasit pe toate. Va multumesc fetelor care sustineti acest subiect, si datorita voua am reusit. ( suna cam ca la Oscar dar acum nu-mi iese altceva ). De altfel, atat de bine ne-a reusit alaptarea incat acum intampinam probleme la diversificare, bebe refuzand orice nu e san...dar asta e o alta discutie....
asadar, va tin pumnii sa treceti peste greutati. Se poate!!
my baby