Alaptatul - Help Line (6)
Raspunsuri - Pagina 8
oimpia_76 spune:
Draga Liqeea, fetita mea care acum are 3 luni, facea niste caca...de nu-i adevarat. La fiecare masa, de trecea si prin pampers, si prin hainute, de ii era plin tot spatele. In cartea lui Capraru scrie ca, la copilul alaptat, nu se pune problema de diaree, chiar daca are scaun la fiecare masa. E absolut normal sa aiba caca mai lichid, cata vreme primeste doar san. Sunt convinsa ca lapticul tau e cel mai bun si te indemn sa nu renunti si sa nu iimai dai formula, atata vreme cat ai lapte. E mare pacat.Am citi ca laptele de la san, pt. copiii nascuti prematur are alta compozitie de cat cel pt. copiii nascuti la termen,e mai bogat in vitamine etc, tocmai pt. a recupera cei dintai deficitul de la nastere. MAi ales la prematuri, laptele de la san e obligatoriu, cata vreme ai. Ei oricum sunt mai sensibili decat cei veniti pe lume la termen.
Deci, in privinta faptului ca face caca des, nu e nici un motiv de ingrijorare. Orice carte ai deschide, gasesti scris despre asta: copilul alaptat la san poate face caca la fiecare masa. Important e sa ia normal in greutate. Cat despre colici, mai toti copiii au si nu e un motiv sa ii dai formula.
Nu mai pot scrie, ca s-a trezit puiutul meu.Nici nu mai am timp sa corectez eventualele greseli din textul meu.
Multa sanatate!
ligeea spune:
O sa incercam sa mai scot cu pompa si sa-i pun in biba -nopatea ca atunci are durerile de burtica mai mari iar in rest ne vom descurca cu scunele . E tare greu ca scaunele sunt acide si are funduletul rosu desi il sterg , il spal si-l dau cu toate cremutele auzite .
siara spune:
Ligea,e cam riscant sa-i dai cu bib,bb tau e inca micut si se poate obisnui cu el,ar fi pacat mai ales ca ai lapte destul.Si eu folosesc pompa pt putinul lapte care-l am dar asa pierd mult timp si bb al meu ma refuza si el pt ca i-am dat bib cu formula de la cateva zile pt ca n-am avut destul lapte Cum deja s-a scris scaunele moi si dese sunt normale,primul meu copil avea si el la fiecare alaptare(uneori ii schimbam scutecul si de 3 ori la o sg alapt),acum imi doresc sa aud jetul,bb face doar o data pe zi daca nu e constipat de la laptele praf,ai observat si tu nu? ca il"regleaza",daca i-ai da mai mult l-ar constipa.Cu timpul scade nr scaunelor,nu cred ca depinde greutatea copilului de nr scaunelor.Cu colicile nu prea ai ce sa faci decat sa ai rabdare si nervi si dif picaturi anticolici,eu am baut si mult ceai anticolici pe langa ce-i dadeam lui bb.
bumpi spune:
Intrebare: bb-ii vostri au mancat laptele congelat? A mea copila (acum 2.7 ani)nici nu a vrut sa-l vada. Am congelat cred ca vreo 30 de litri. Dupa ce am terminat cu alaptatul, am apelat la rezerve, dar fara succes. Nici macar in pireuri nu-l manca, simtea imediat. Adevarul e ca mi se parea si mie ca are un miros ciudat dupa ce se dezgheta.
L-am stocat si in recipiente speciale de la Avent si in pahare de unica folosinta si in pungute, dar la fel mirosea dupa ce- l dezghetam. L-am dezghetat si la microunde si in frigider, idem.
Acum nu stiu ce sa fac la asta mica, sa mai congelez sau nu? Oricum am aruncat litri intregi pana acum.
AYUMI spune:
Aveti cumva vreo idee pentru a mari lactatia?Galactogilul se pare ca nu ma prea ajuta.Va intreb asta pentru ca micutilor mei li se da si completare in spital pentru ca nu imi ajunge laptele.
Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118
clarissa spune:
Buna fetele. Am citit cu atentie cea mai mare parte a subiectelor discutate si imi pare rau ca nu am avut timpul necesar sa citesc si sa invat mai demult din experienta voastra.
Am o bebelina de 4 luni pe care o alaptez mixt inca de la nastere, nu pentru ca nu mi-as fi dorit sa o alaptez exclusiv la san ci pentru ca lucrurile nu au mers asa cum imi imaginam inainte de nastere. Lipsa de experienta si-a spus cuvantul si am intrat intr-un cerc vicios. Oricum dat fiind toate prin cate am trecut eu sunt multumita ca am reusit sa pastrez lapticul pana acum si sper sa mai continui.
Am mai multe nelamuriri, dar acum o sa va intreb doar legat de alimentatia mamei. Stiu ca trebuie sa ma hranesc bine si sa beau multe lichide. Problema este ca, inca de la inceput, pediatra bebelinei, care s-a ocupat si de recuperarea mea dupa nastere, mi-a mai zis ce e ok si ce nu sa manac. Nu stiu daca am facut bine, am tinut cont de ce imi spunea ea si sunt foarte putine alimente pe care le mananc. Ma si mir ca am facut lapte pana acum si ma intreb mereu daca o fi bun lapticul. Dupa 4 luni nu numai ca m-am saturat de ce am voie sa mananc dar am inceput sa tanjesc dupa ce e "interzis". Ca sa va faceti o idee...nu mananc fructe decat banane (am incercat cu piersici dar facea diaree, strugurii se pare ca erau cauza balonarii, mere am mai mancat dar mai mult coapte..alte fructe mi-a zis NU), legume crude nu mananc deloc, lapte abia de vreo 3 sap. am inceput sa mananc cam 300 ml dimineata(ca mi-a zis dr. ca nu e ok din cauza unei proteine pe care o contine si care ii poate provoca bebelinei dureri de burtica). O sa intrebati poate ce mananc. Putine chestii si de care mi s-a acrit. Supa, gratar sau friptura la cuptor (cat mai simple), iaurt, branza de vaci, telemea, sunca, cascaval, orez, legume fierte din supa...cam atat...
Am slabit f.f. mult si daca unele mamici se plang de kg in plus de dupa nastere eu ma plang ca am dat prea mult jos si imi doresc sa mai pun ceva pe mine. In ritmul asta imi e greu sa rezist.
Astept sfaturile voastre. Multumesc.
Pupici
P.S. o sa va mai cer sfatul asupra unor probleme legate de alaptare...dar acum fug la bebelina mea.
Clarissa
A iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie. ( Antoine de Saint-Exupery )
emaaimee spune:
Clarissa, schimba pediatra. poti manca legume si fructe de care vrei tu. daca observi ca nu ii prieste ceva bebelusei, nu mai mananci.ca sa te asiguri ca nu e doar coincidenta mai lasi o perioada si apoi mai incerci alimentul cu pricina. in general trebuie sa fii atenta la alimetele care creaza adultilor crampe: fasole, varza, conopida, brocoli. sa iti spun ce am mancat eu dupa ce am nascut: carne de vita cu brocoli fiarta+piure si salata de salata verde cu ceapa&rosii. si am alaptat exclusiv pana la 6 luni,apoi alaptat+ diversificare pana la 18 luni.
cel mai bine e sa iti introduci cate un aliment nou in dieta si apoi sa observi daca o deranjeaza pe fetita. alaptatul e stare de gratie, e o perioda frumoasa, alimenteaza-te sanatos. dupa nastere ai nevoie de vitamine, asa ca manaca linistita legume si fructe. carne slaba(pui, peste) si rosie(vitel,vita). din cand in cand porc ca nu se intampla nimic, numai sa fie carne slaba si sa nu consumi multe prajeli. asta ca sa ai o dieta sanatoasa si echilibrata. si plina de vitaminele de care aveti neparat nevoie si tu si bebelina.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
Ligeea, nu ii mai da formula. e absolut normal sa aiba scaune moi dupa fiecare alaptat chair. exact asa a avut si fetita mea vreo cateva sapatamani, se murdarea pana in gat, cum baga sanul in gura cum zici ca dadea drumul la robinet, facea cacutza mustar moale cu granule. e absolut normal la copii alaptati la san.
Sheherezada, pana la aprox 6 sapt, cand se regleaza prod de lapte, iti vor curge sanii. alege sutiene speciale pt alaptat, sa nu aiba sarma. si sa iti vina perfect, sa nu fie stramt absolut de loc si musai sa fie din bumbac. f utile sunt tampoanele pt sani, fie ca alegi refolosibile sau de unica folosinta, ai grija sa le schimbi des. sa nu fii uda, mediu umed e propice dezvoltarii bacteriilor.
nu purta haine stramte, nu dormii pe sani ca sa eviti sa mai faci noduli. si f imp pune bb la san des. daca tot ai noduli, maseaza-te usor si la nevoie mulge-te un pic ca t sa eliberezi din tensiunea din sani. fii atenta sa nu mai ai noduli, cum ai iei totul de la capat. masaj la dus si uscat+ muls un picutz.
succes.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
clarissa spune:
Buna tuturor. Revin cu cateva probleme legate de alaptat si de bebelina. Pitica are 4 luni si o alaptez mixt. Am trecut prin multe, am laptic destul acum dar de ceva vreme nu prea mai mananca cum trebuie...poate a facut o pauza ca e destul de grasuna pentru varsta ei. Refuzul ei repetat de a se alimenta, uneori trecand si 8 ore de la ultima masa m-au cam ingrijorat si la un moment dat am crezut ca e chiar stresata de san ca eu tot incercam sa i-l dau la primul semn de foame. Dar nu voia. Si nici biberon.
Intre timp, de vreo saptamana, a racit si a facut si o diaree de care cred ca m-am speriat eu mai rau decat trebuia. Bebe face in general cachi o data la 2 zile, iar acum facea si de 5-6 ori pe zi foarte apos. Practic la fiecare partz facea si un pic de cachi mucios. In fine...scuze de detalii...pediatra a zis ca e posibil sa fie din cauza laptelui meu, poate am mancat eu ceva, si mi-a zis sa intrerup complet alaptarea o saptamana si sa ii dau Humana HN (e lapte fara lactoza si cu fibre din banane)+ smecta. Am noroc ca bebe nu a refuzat lapticul care e f. parfumat si cu gust de banane evident (noi nu am inceput diversificarea). Cachi s-a reglat in principiu, dar ma intreb, daca o alaptam exclusiv la san...ce faceam?
Voi cum rezolvati problemele astea? Cu diareea? Bebe a facut si o eczema la fundic specifica diareei, desi o ung la fiecare schimare de scutec.
Multumesc de pe acum pt. raspunsuri.
pupici
Clarissa
A iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie. ( Antoine de Saint-Exupery )
dianocica spune:
ayumi cea mai buna metoda ramane stimulatul cu pompa. dupa ce nu mai iese nimic inca cateva minute. dupa fiecare muls. respectele mele pt hotararea ta si pt efortul pe care il depui
clarissa am alaptat exclusiv 5,5 luni si inca alaptez la 11 luni ale lui d. (cred ca ti am raspuns si la alt subiect...). am mancat mereu ce am vrut. in cantitati moderate, evident. si ciocolata, si fructe, si cate o cola, si lapte si tort si prajituri...tot. nu ceapa si usturoi ca sa i nu suflu in nas. si nu unele pe care nu le mananc de obicei, gen oua si fasole...DAR. e extrem de important sa te hranesti bine. nu atat pt calitatea laptelui ci pt ca ai nevoie de energie sa ai grija de bebelul tau. introdu treptat toate alimentele. nu mai pofti. e inuman e stai cu 3 feluri de mancare 4 luni. nu pot sa imi imaginez ce dr te sfatuieste asa ceva. ok, evita alimentele care fermenteaza, gen struguri. dar...pana la ce mananci tu..e cale lunga..bb e mare, ce nu iti face tie rau nu i iva face nici lui. curaj
ligeea stiu ca astepti ca cineva sa iti spuna ca formula e mai buna, dar NU E. laptele tau e perfect pt copilul tau. nu te mai mulge atat. de ce arunci asa mult lapte? corpul tau trebuie sa faca atat lapte de cat are nevoie bb. de la a scoate un pic mai mult din cand in cand pana la a mulge un san la fiecare supt e o diferenta uriasa. si asta poate fi o explicatie pt scaunele dese ale bblui tau. mulge te din ce in ce mai putin. vei avea sanii tensionati dar in cateva zile se va regla cant de lapte si va ramane exact de cat are nevoie bb.
bumpi nu am congelat niciodat lapte, nu a fost nevoie. nu stiu sa ti raspund
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius