Ai nostri, mareti brazi! dec-ian-feb05 (50)
Raspunsuri - Pagina 3
crinuta spune:
Mie imi place foarte mult cand povestiti cu amanunte ce fac copiii vostri. Cred ca de asta suntem aici? La alte subiecte exact asta se intampla, de la a povesti un fleac, pana la lucruri mai importante.
Kris, la ce te referi mai exact cand spui minciunele? Le spune asa, de la ea?
Rayan cateodata raspunde asa, de chestie, dar nu o pot considera minciuna.
O data l-am intrebat daca o place pe noua educatoare, si el facea altceva si initial mi-a raspus ca NU, urmand ca peste 5 minute sa raspunda Da.
Apoi vineri, dupa gradinita, spunea ceva de un baiat mai mare, de pumn, de ochelari, iar la prima mea intrebare daca l-a lovit pe el, a raspuns da, ceea ce nu a fost adevarat, deoarece am sunat la gradinita si am rugat sa mi se explice ce vrea sa imi tot spuna Rayan legat de Andrei, ochelarii, pumn, etc, si atunci mi-au povestit ca a fost o faza intre 2 baieti mai mari, si intr-adevar era si ceva legat de ochelari, si de pumn, dar nu avea nici cea mai mica legatura cu Rayan.
Ii mai las timp sa se exprime perfect, iar pana atunci mi-e greu sa spun ca minte.Oricum, daca as sesiza asa ceva, as fi foarte dura in acest sens.
Acasa, daca il intreb orice, spune adevarul, si aici pot proba.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
ana maria spune:
Kris minciunele sunt dovada de dezvoltare de inteligenta si imaginatie la varsta asta. Unii psihologi spun ca pana pe la 10 ani le e greu sa faca diferenta intre realitate si fictiune. Asadar, felicitari ai fata mare si desteapta!!!
Ai povestit foarte frumos despre micuta ta. Il regasesc si pe Didi in cee ace ne povestesti mai putin faza cu memria, el nu le are cu poeziile dar sta foarte bine la intrebari mai ales De ce? Inclusiv rugamintile incep cu De ce "mami de ce nu mi si mie apa cu bule?" Iar apropo de spiritul de observatie eu am tem de el ca de un mic spion. Am plecat cu sotul meu intr-un uichen in doi si sambata am vorbit cu mama care m-a intrebat daca am reusit sa dormim dupa amiza, el a auzit-o e bunica-sa si a intrebat-o "dar mama cum doarme la servici, are pat acolo?" (el stia ca suntem la serviciu).
Iar aporpo de imaginatie.. a scata in scurgerea de la chiuveta un coltisor de la un ambalaj, pe care bineinteles nu l-am mai putut recupera de acolo... E tare trist mi-a zis ca ii e dor de hartiuta aia mica iar acum cica vorbeste la telefon cu ea.
sirimie spune:
Imi spune si mie cineva unde gasesc martipan si ce este? E o brinza? Nu ma pricep deloc .
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
ana maria spune:
Sirimie eu stiu ca martipan este un desert un fel de crema mai groasa cu care acum se umplu bomboanele de ciocolata sau ciocolata.
Liviana iti dau PM cu raspunsul la ce m-ai intrebat.
V. Erica spune:
Hi, hi, Ana Maria ce m-a distrat Didi cu vorbitul la telefon cu hartiuta pierduta!!
Si eu va citesc cu drag povestile despre ispravile piticilor, chiar daca n-am timp sa comentez. Ieri am scris ditamai mesajul si mi s-a restartat calculatorul. Iarasi. Bineinteles ca mi-a pierit cheful sa reiau. Eram si grabita sa ajung in oras... Acum scriu in Word de frica sa nu patesc la fel.
Simona, martipanul e un soi de glazura care imbraca tortul, bomboanele. Nu stiu unde ai putea gasi.
Crinuta, mi-l si imaginez pe Rayan zambaretul gesticuland si cantand. Cred ca-ti mosteneste talentul artistic.
Kris, frumos ai povestit despre Bia! Succes cu gradi!
Despre noi: Ruxi spune poezii invatate de prin vecini, bunici… Eu ii citesc fabule, am observat ca-I plac si ei si lui Eric. Cu ocazia asta impusc doi iepuri. De cantat nu prea cantam, a uitat mami cantecelele de cand era mica, iar cd-romul face nazuri. Si lui Ruxi ii place sa ma ajute sa intind rufe, sa sterg praful, sa aranjam lucrusoarele in sertare etc. si o laud mereu. Sper sa nu se schimbe.
Are o fire independenta: ar vrea sa faca singura totul - sa se imbrace/incalte/manance/sa se spele pe dinti. Cu spalatul pe dinti chiar ma streseaza ca nu se spala bine si foarte rar ma tin nervii s-o conving sa ma lase s-o mai spal si eu.
Duminica a reusit sa ne sperie pe toti: s-a dezechilibrat de pe bicicleta si a cazut cu jumatate din partea superioara a corpului pe gratarul incins. Norocul ei a fost ca era bine imbracata si eu eram aproape –am ridicat-o imediat de pe gratar. S-a speriat si ea si noi. A scapat de arsuri la fata-gat datorita unui baticutz pe care-l avea la gat si care era negru de funingine, ca si hainuta. Doar manutza a ajuns direct pe gratar si s-a ars la incheietura mainii. Iarasi a avut noroc ca am avut la noi First pe care l-am pulverizat imediat, si crema cu propolis (asta chiar a fost o intamplare s-o am ca, de obicei nu iau cremele dupa mine). Nu a facut nici o bashicutza cum se fac de obicei in astfel de situatii si i-a alinat usturimile. Seara, la baita mi-era groaza c-o sa urle de la apa calda pe rana, dar n-a zis nici pas, semn ca n-a mai durut-o deloc. Acum sper sa nu-I ramana o urma prea urata.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
crinuta spune:
Vai Erica, am inlemnit cand am citit patania.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
sirimie spune:
Dana uf ce aventura! Bine ca sinteti bine!
Multumesc frumos pentru raspunsurile despre martipan. Acuma am realizat si eu ca asa se cheama chestia cu care se fac florile pe tort..
Dar eu am o reteta cu martipan, se pare ca e imposibil de facut :
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=16232
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
Shobo spune:
buna, fetelor,
azi am implinit 33 de ani si ma bucur sa ma sarbatoresc cu un copil reusit si inca unul pe drum , simt ca e o mare implinire! sa-l vad sanatos si pe al 2-lea langa nr 1 ac si chiar voi avea un bilant interior bun, Doamne ajuta!
nu v-am zis ca vineri seara a nascut sora mea, o nastere nu chiar usoara (i s-a spus ca nu i-a prins anestezia) insa acum sunt bine amnadoi iar copilul este SUPERB!!! rar am vazut asa nou nascut frumushel foc, are parul blond si ii sta tzepi in cap, mooori dupa el
de aseara au ajuns ac si sunt si ei cuprinsi de primele mari emotii acasa, deh, stiti si voi mai bine!..
imi place cum povestiti despre copii. si eu mai povestesc insa nu am mereu timp, alerg intre serviciu, gradi, cumparaturi pt papa si casa si mai stau si cu organizarea noului progr pt bona.. cam greu pt o gravida, insa sper sa rezist pana la final!...
despre Codrin: ii place la gradi, deseneaza si coloreaza zilnic, asculta cantecele s.a. si papa usor usor si felul 2 la pranz, nu numai ciorba ca acasa. sper si asta e si scopul sa imite multe din ce fac copiii pe acolo, sa socializeze cu ei si sa=i priasca la gradi! el inca nu face regulat kk la wc insa cu pipi a fost super usor, a anuntat imediat dupa ce i-am dat pampersul jos la 2,4 ani. iarasi sper ca vazutul copiiilor la gradi cum fac kk la wc sa-l stimuleze. zilele acestea auzeam ca va veni si un logoped acolo - sa vedem ce zice de el . una peste alta sunt f multumita de gradi deocamdata, sper sa ramana asa!
va pup
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in sapt 21
ana maria spune:
La multi ani Shobo!! Sa fii mereu fericita, sanatoasa si sa te bucuri de puisorii tai!!!