Soarece in apartament

Soarece in apartament | Autor: carla2005

Link direct la acest mesaj

Am un soarece in apartament...stau la etajul 4, cum a urcat pana aici nu stiu, ideea e ca trebuie sa scap de el ..stie cineva cum?

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
Poze mare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Soarecii urca si pe fatada blocului.Daca blocul are sarpanta,atunci a coborit din pod,daca nu are probabil s-a strecurat pe linga tevi.In fine!Am crescut la casa si mama ii prindea asa:intr-o scobitoare infigi intr-un capat o nuca iar in celalalt putin cascaval sau ceva mezel.Iti mai trebuie o farfurie adinca si o bucata de geam mai mare decit "gura"farfuriei.Pui farfuria cu fata in jos pe geam dar o sprijini pe nuca,cascavalul sau ce pui tu ptr soricel sa fie sub farfurie .Pui toate astea unde ai observat tu ca umbla soricelul si e de preferat sa le pui noaptea.Il prinzi sigur.
Spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Am uitat sa specific sa nu fie nuca de cocos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

In magazine de chimicale (cred) este un lipici special pe care il intinzi pe un carton si in mijloc pui miez de nuca sa il momesti.
Poate ai noroc ...

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Am patit-o. Si stau la etajul 2.
La mine a intrat prin cada. Cnd am cumparat apartamentul, cada nu avea sita la scurgere. Sub cada teava era indoita. La un moment dat sotul a taiat acea bucata de teava ca se scurgea f greu apa din cada. La o zi dupa aceea am gasit kk de soarece in cada (mai bine spus - sobolan).. (cum am avut multi hamsteri ca animal de joaca in copilarie, am realizat imediat ce sunt chestiile alea negre din cada mea).

Initial am pus in toata casa capcane. D-alea clasice - cu bucata de branza in ele.
Apoi am cumparat altele mai schmechere - care in loc de arc, aveau superglue. Ideea era cica: soarecele simte branza, calca in superglue, nu mai poate iesi, si face stop cardiac.

Sa mai spun ca am pus si camera video pe mod declansare automata la miscare sa filmam infractorul? Am fixat-o in bucatarie, ca acolo am gasit dupa o zi kk.

Nu am reusit nici cu capcanele.

Dupa 2 zile (in care aproape ca nu am dormit noaptea de spaima ca ma pot trezi cu el in pat), am decis sa iau casa la rascolit.
Am inceput evident cu bucataria.
Ne-am inchis si eu si sotul in bucatarie, eu pe scaun cu matura in mana
Dulapurile de "jos" sunt pe picioare, care sunt ascunse de bucati dreptunghiulare pe toata lungimea mobilei. Sotul avea un par in mana, cu care a scos bucatile respective.
Nu era nimic.
In dulapuri nu avea cum sa fie.
Am tras frigiderul in fata (care e ditamai namila), ne uitam - nu era. Ia sotul lanterna si se uita la motor in spate. Pe cine gaseste? Pe infractorul nostru. Statea acolo la caldurica.
Acum se punea problema cum il scoatem.
Eu propun sa punem branza in fata frigiderului si lapte cald. Sa simta mirosul si sa iasa.
Sotul zice ca el nu sta atata, si incepe sa loveasca in frigider.
Ala nici vorba sa iasa. (frigiderul era inca in garantie).

Propun atunci sa facem o cale cu ajutorul scandurilor scoase de sub mobila, pana la iesirea din bucatarie. Holul de la intrare e gol. Nu era nimic la nivelul solului. Inchidem toate usile de la hol (adica sotul le inchide, ca eu eram inca pe scaun, pazeam sobolanul).

Cand totul e gata, incep sa dau cu matura in motor (am aflat apoi ca cica sobolanul sare).
Avem noroc, iese din bucatarie in hol. eu ma baricadez in bucatarie, si sotul il scoate pe scara blocului. (sanatos si vioi!).

Apoi - sunam gardianul blocului, si ii spunem sa vina sa scoata sobolanul de pe scara sa nu se refugieze la altul in casa.

Asta cica e tarziu (era ora 21h), si ca nu se deplaseaza pana la scara noastra.

Dimineata ne gandeam ce o fi facut infractorul nostru. Tipete nu auzisem.
Sa ne asiguram ca nu e in fata usii, batem in usa inainte de a iesi. Inchidem usile la camere, ca daca e sa intre, sa nu treaca mai mult de hol. Si iesim. Nu era. Adica nu era in fata usii.
Se refugiase intre etaje, sus pe perete, aproape de tavan. Acolo statea agatat.
Nici nu stiu cum am coborat scarile. Cred ca faceam infarct daca imi cadea in cap.

Am sunat apoi iar la gardian, care a venit si l-a masacrat.. M-a invitat sa vin sa il vad , insa am refuzat politicos. Nu aveam curiozitati d-astea.

Mda. Asta e experienta mea cu shobi. Sper sa te ajute. (adica nu cumpara capcane, ca arunci banii pe geam degeaba; sunt inteligenti mai soarecii din ziua de azi).

Aaaaa am uitat sa va spun ca ne gandeam sa ne luam o pisica - sa o imprumutam pe cea a vecinei; insa am renuntat la idee ca sigur s-ar fi speriat si biata pisica si nu stiu care pe care macelarea.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

spic de grau , mey am lesinat de ras . Sunteti totali!

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Animalul nostru cica e mic-l-a vazut sotul-si eu banuiesc ca l-au adus astia cand ne-au montat centrala (in vreo cutie de la calorifere ceva), nu avea pe unde intra in apartament decat pe geam ! Incerc la noapte faza cu capcanele si apoi mai vad! Il suspectez ca e sub cada acuma! Noi apartamentul l-am renovat de la 0...efectiv nu are pe unde intra si nici iesi normal, problema e ca am o Alexuta de 10 luni si parca o vad maine poimaine jucandu-se cu soarecele linistita! Cu otravuri nu vreau sa incerc din aceleasi motive - fi-mea la varsta asta aduna tot de pe jos si nu poti sa sti cum da de ele!IN fine va tin la curent!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
Poze mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Inchiriez pisica cu ora

Am 6 bucati, de toate culorile si marimile

http://community.webshots.com/album/553673769FrofqE?start=0

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Victoria ne-ai batut la pisici adevarate , noi mai avem doar 3

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

si am si 4 caini, da nu-s buni la soareci...

Acum serios, toamna soarecii "migreaza" in case, ca stiu ca vine frigul.Ii vad misunand pe langa garduri, prin curte...

2 pisoi( cei alb&negru) sunt de dat, asa ca cine isi doreste o pisica frumoasa si haioasa, sa-mi dea PM

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Am avut si noi un soarece anul trecut...Ciinele s-a speriat de el si a fugit in baie, tata a intepenit, sotul nu era acasa, mama a tipat si s-a urcat pe scaun...subsemnata l-a palit cu revista peste oki...(People Magazine)

Cel putin copiii erau in cealalta camera, nici nu au bagat de seama...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput