Flacai si Domnisoare de aug-sept-oct 2004 (126)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Andora felicitari pt bb2 sa ai o sarcina usoara si iti doresc tie si bebeului sanatate.

Anunt si eu ca vrem si noi bb2, dar cu juma de gura sa vedem pana la anul poate scap glumesc.

Danina si Diana - strengarita familiei

Poze 2006 DIDIUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna gagici
wow ANA si ANDREEA super vesti!
Felicitari sarcina usoara va doresc si copilasi sanatosi!

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

N-am mai scris zilele astea cu toate ca m-am conectat, dar nu am reusit sa trimit mesajele. E a treia incercare azi.

Ha ha, Ana, Andreea, FELICITARI fetelor si sa fie intr-un ceas bun! Ma consider totusi deschizatoare de drumuri pe 2008. Nu mai stiu care intrebase (Danyce?!) cand nasc, pai dupa toate calculele la sfarsitul lui ianuarie. Maine fac 31 de sapt.

Ana, eu as sta cumintica in locul tau cu luatul in brate. Nu se stie niciodata... La noi s-a sistat de cand am aflat. Noi i-am zis destul de devreme, adica de pe la 5 sapt, cand am fost sa fac o eco si a trebuit sa-l iau cu mine. A inteles mai repede si mai usor decat ma asteptam! Acum zice ca si el are bebe mic in burtica si se da cu creme, cum fac si eu.

Ca vorbiti de cadouri, la noi va fi doar de Craciun. Tocmai azi s-a dus taica-su sa-i ridice pachetul (mereu le trimit inainte) si sa vedem ce masinatie facem diseara cand va ajunge cu el, ca sa nu-l vada! ca se duce naiba surpriza noastra! Cadoul este un garaj cu 3 niveluri si cu cateva masini. Tot ales din catalog. Viseaza de atata timp si stie ca Pere Noel i-l va aduce.

Lilia, cucuiul s-a dus in cateva zile. L-a jelit la fiecare culcare, ca nu putea sa doarma... Cu mancatul acolo nu mai incerc!

Al meu a tot stat pe acasa ca a fost greva in invatamant marti si miercurea e liber de fel. Aici scolarizarea incepe de la 3 ani si sunt obligati sa-l ia daca eu vreau sa-l inscriu. Cate bordeie...

A, acum e iar cu muci!

Altfel, noi duminica am fost la acvariu. A fost foarte incantat. La sfarsit am devalizat buticul de la iesire. Macar acum are ocupatie in fiecare zi... cu ligheanul cu apa, cu diverse animale, scafandrii... boierie!

Sambata seara vom merge la circ. Si de 1 dec la spectacol pe gheata. Tragem tare cat mai pot sa ma deplasez, se vede.

Cam astea cu noi.

V-am pupat pe toate si pe toti.

A, LA MULTI ANI Mari74, cu intarziere si pentru Davina, caci nu stiu cand mai intru!

Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Naty, da, peste un an merge d-ra la scoala si vreau sa pun totul din timp la punct. Aici sistemtul de invatamant e cu totul altfel ca in Ro. De la 4 la 6 anisori se spune ca sunt primii anisori de scoala, dar de fapt seamana mai mult cu grupele pregatitoare de la gradi in Ro. Oricum, ce am vazut azi mi-a placut mult, incepand de la felul in care se comporta cadrele didactice cu copilasii pana la entuziasmul Almei, care nu se mai lasa dusa. Aveau ora de creativitate la clasa 1 si Alma s-a pus si ea la masuta si s-a apucat direct de facut colaje si de desenat.Directorul scolii m-a impresionat iar ca ii stia pe numele mic pe toti copilasii de la 4 la 12 ani si facea glume cu toti copilasii pe care-i intalnea pe coridoare. Atmosfera era de sarbatoare azi la scoala pt ca toti copilasii faceau deja diverse activitati legate de venirea lui Mos Nicolae. O clasa pregatea un podium pt o piesa de teatru, o alta facea ghirlande tematice, elevii din alta clasa erau imbracati in Mos sau Zwarte Pit (Petrisor, cel Negru, ajutorul Mosului, conform legendei olandeze) si exersau textele pt un spectacol.
Diferentele mari intre ce stiu din Ro si ce am impresia deocamdata ca se face aici: 1) aici totul e practic, copiii invata in joaca totul; 2) teme nu au decat de pe la 10 ani incolo si destul de putin, se merge pe ideea ca la scoala se invata cam totul; 3) de 3 ori pe saptamana orele se tin de la 8.30 pana la 15.30, cu o pauza de 1 ora la pranza,in rest pana la amiaza; 4) scoala asigura asistenta copiilor ramasi la scoala in timpul pauzei mari (multi sunt luati acasa de mame in pauzele mari si adusi apoi inapoi; de aceea nu lucreaza multe olandeze), acestia se joaca intr-un local special, papa, fiind insa supravegheati mereu de cateva persoane; au aceste servicii si dupa ora 15.30 pana cand vin parintii de la servici sa-si ia copiii (in Olanda e obligatoriu sa fie copiii supravegheati pana la 12 ani, nu e voie sa-i lasi singuri in casa; eu una nici nu as face-o nici daca nu ar exista o astfel de lege). 5) la scoala pe care am vizitat-o azi exista posibilitatea de a face 2 ani in timpul unui an scolar daca e vorba de copii mai talentati.Cu copilasii mai dotati se lucreaza in grupuri aparte , dar acestia sunt si rugati sa-i ajute pe ceilalti copii. Copiii cu probleme de invatare constituie iar un grup aparte, ce beneficiaza de atentie speciala.
Hai ca am scris o groaza. Oricum, pot spune ca am fost super multumita de ce am vazut, mai ales cand am vazut reactia Almei. Abia am putut-o aduce pe d-ra acasa ca a ramas pana a plecat ultimul profesor din scoala.
Si la controlul de dimineata a fost super OK, Alma mosteneste "ochisorii" mei de vultur, vede excelent. E destul de micuta la varsta ei, are abia vreo 93 de cm si cam 15kg, deci cam rotunjoara conform graficelor de aici. La capitolele capacitati motrice, limbaj, personalitate si "materie cenusie" - mademoiselle cica are un nivel superior statisticilor. Oricum, d-na de la biroul de consultare/observare pt copiii prescolari a fost super incantata.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Danyce astazi noi am fost la dr pediatra ,pt ca avem o tuse seaca unde a cantarit-o si masurt-o si are 15,2Kg si 102 cm si mi-a zis ca e cam slabuta, adica are sub limita copiilor de varsta ei cu 1 kg si chiar m-a uimit , intradevar e ea mai slabutica, dar parca nu-mi vine sa cred ca asa e normal. Dia mea nu mananca paine nu-i place si nu am cei face poate am fi si noi mai plinute dar compensam cu paste care le mananca si goale.

Gata noi fugim ca facem bagaje pt maine la Moieciu.

Va pup si weekend placut.

Poze 2006 DIDIUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

Andora, felicitari si sarcina usoara!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lorena_andreianu
Ana, eu as sta cumintica in locul tau cu luatul in brate. Nu se stie niciodata... La noi s-a sistat de cand am aflat. Noi i-am zis destul de devreme, adica de pe la 5 sapt, cand am fost sa fac o eco si a trebuit sa-l iau cu mine. A inteles mai repede si mai usor decat ma asteptam! Acum zice ca si el are bebe mic in burtica si se da cu creme, cum fac si eu.

hihi, si Vladu' meu stie cum cresc copiii in burta la mama lor.

a vazut-o pe sora mea si pe fiica bonei.
aseara si-a bagat si el o pernuta sub bluza, cica sa aiba o coca!

a, si pentru ca sora mea a nascut miercuri, in we trebuie sa-i explic si cum a iesit bb de acolo, sa-i prezint verisorul!
pe scurt, sunt matusaaaa!!

Mergi la inceput

Danyce, e minunat ce povestesti despre sistemul de invatamant de acolo...cred ca noi suntem tare departe, din pacate...

in alta ordine de idei, ce mai stii de Tristan si de Raluca? sa le transmiti numai bine din partea mea, daca mai tineti legatura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

quote:
Originally posted by danina

Anunt si eu ca vrem si noi bb2, dar cu juma de gura sa vedem pana la anul poate scap glumesc.

Poze 2006 DIDIUTZA

Daca vrei iti dam noi barza noastra cu saculet
Am cumparat in urma cu 2 luni de la Campul Lung unde am fost la un simpozion, o barza de la un magazin de artizanat(barza care il aduce pe Dumbo la mamica lui), e super!Are si un saculet de care daca tragi incepe sa dea din aripi, sotul zice ca numai barza e de vina!Ca nici 2 luni na trecut de cand o avem si ne-a si lasat un bb, acu umblam sa o dam si la alti doritori.

Lorena, binenteles ca voi avea grija cu luatul in brate, oricum incer pe cat posibilul sa nu ma stresez daca totusi se intampla sa-l mai iau pe Stefan din scaunul de masa. Nu vreau sa exagerez pentru ca eu am nascut si cu cezariana si imi este frica.

Fetelor, o intrebare am si eu...ati adunat bani pentru Mos Craciun la camin?Pt educatoare?Cat? Sunt tare curioasa pentru ca la noi in grupa sa iscat un mic scandal, unele mamici au hotarat sa punem fiecare cate 50 de lei, dupa care sa facem niste plicuri cu bani pentru educatoare, bone, bucatarese...as vrea sa stiu pe la voi cum se procedeaza, ce parerea aveti despre acest lucru??Multumesc de eventualele raspunsuri.

Ana - - mamica de bondar bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Herra, sunt intr-adevar diferente mari, insa eu vad totusi si dezavantaje in lipsa temelor. Olandezii nu prea stiu ce e aia "self-stud˙". Nu am fost eu niciodata o tocilara ca m-a inzestrat Mama Natura cu memorie si materie colorata destula incat sa nu-mi petrec tot timpul liber invatand, insa exercitiile ma ajutau sa progresez, sa-mi depasesc limitele...si acum mi se pare normal sa exersez ceva pana cand stapanesc acel ceva la nivelul dorit, nu mi se pare o corvoada (ex. o noua limba, un nou program PC la servici, nu mai pomenesc de chestii mai complicate). O fetita din vecini a venit acum vreo 3 ani la mine sa o invat engleza ca avea 3-4 pe linie, nu stia deloc gramatica. Eu nu stiam pe vremea aceea cum e faza cu temele in NL (fetita avea 13 ani), asa ca i-am prezentat prin diverse exemplificari niste forme verbale, mi-am dat silinta sa fac mai mult un joc conversational cu ea si chiar ne-am uitat la un filmulet, dar i-am dat vreo 10 exercitii tema de casa ca sa exerseze concordanta timpurilor, sa progreseze pana la tura urmatoare (peste 2 luni urma sa dea ceva examen).Pai a facut d-ra 2 exercitii si mi-a venit cu coada intre picioare ca asa pedeapsa nu a primit ea niciodata. Nu a fost chip sa o lamuresc ca eu asa cred ca invata ce vrea ea in timp util, daca exerseaza.

Nu stiu cat de clara am fost, dar eu vad in ambele sisteme si avantaje si dezavantaje. Sunt multe chestii care-mi plac aici, cum ar fi libertatea de exprimare, independenta, stimularea talentelor, nu-mi place insa lipsa /sau calitatea temelor. De pe la 12 ani incolo invata sa faca un rezumat de text, de ex dupa un articol de ziar (EX: Autorul spune ca ieri 2 ciclisti au fost accidentati de X-ulescu).Tot de pe la varsta asta invata sa faca compuneri, gen "ce am facut ieri...", nu altceva mai complicat.
Mda, sper sa o fi luat-o eu razna, sper sa ma insel si Alma sa invete mult mai multe aici decat am invatat eu vreodata in RO. Cred ca o sa fiu mama cea mai enervanta, poate o sa-i inventez copilului teme Promit sa vin cu impresii peste vreo 6-7 ani pe la primele teme oficiale.

De Ralu nu mai stiu nici eu nimic, din pacate. Sper si eu ca sunt bine si ea si Tristan.

Ana, eu nu-ti pot raspunde la intrebare, din pacate, pt ca aici nu strange nimeni nici un ban pentru educatoare. Doar copiii primesc cadouri de Mos la Alma la cresa.

A propos de Mos, noi maine mergem sa-l vedem pe Mos Nicolae, asta din "povestea olandeza", cum vine pe cal alb, cu vaporul, din Spania (asa e istorioara). Maine poposeste vaporasul pe rauletul de la noi din oras. Duminica avem deja petrecerea de Mos la mine la servici.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput