E normal sa ma simt ...<deposedata >de energie?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irra spune:

Eu sant asa...preiau energie de la anumiti oameni pana li se face rau...de cele mai multe ori fara sa vreau , atunci cand sant obosita , cand imi este rau sau cand sant nervoasa...am avut momente cand dupa 48 de ore de nesomn eram tot odihnita sau dormeam 3-4 ore pe noapte si mi se pareau multe...De cand nu mai iau contact cu prea multi oameni, sant obosita tot timpul...NU am vrut sa dau importanta acstui fapt,de aceea mi-am zis k inainte deochiam iar acum sant obosita poate datorita vremii...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irra spune:

Referitor la cum te poti apara , de exemplu daca persoana este slaba nu prea se poate apara in nici un fel daca persoana care preia energie este prea puternica....as tinde sa cred k poate ajuta autosugestia , imaginandu-ti k nu-ti poate face nimik pentru k tu nu vrei , nu dai voie sa poata si faza cu zidul ,imaginandu-ti ca esti inconjurat de un zid si nimeni nu poate patrunde...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

quote:
Originally posted by MissParker

[quote]

Ei, Doamne, daca as avea un raspuns universal valabil la intrebarea asta, nu as fi suferit atatia ani din cauza multor vampiri si teroristi emotionali.

Cred ca trebuie sa invatam sa fim buni fara a ne lasa exploatati, sa nu ne lasam prada usor sentimentelor de vinovatie (cu care putem fi manipulati extrem de usor), sa fim mai atenti cu cine suntem milosi sau generosi (fiindca multi asemenea vampiri sunt cam cum spunea Camil Petrescu "Da-i bolnavului ce vrea si - miracol - se va vindeca imediat!").

Trebuie sa invatam sa spunem NU atunci cand nu vrem ceva (pare usor, dar e al naibii de greu pt. oamenii cu granite personale slabe), sa nu ne mai subapreciem si sa nu ne mai cautam confirmarea propriei valori prin aprobarea sau bunavointa altora, sa invatam sa suportam din cand in cand si conflictele si nu cedam permanent din cauza dorintei exacerbate de armonie...

Mai sunt multe chestii, cred ca fiecare are de lucrat la el insusi si apoi toate aceste reactii vor veni de la sine, vom invata sa-i recunoastem cu ochiul liber pe aceia care vor doar sa stoarca de la altii (fie energie, fie mila, fie atentie, fie bani etc.) si ne vom putea proteja mai bine.

Am apreciat raspunsul, multumesc. Lectia asta (de a spune "NU", de nu ma mai incarca cu problemele altora inainte sa mi le rezolv pe ale mele, de a ma elibera de sentimentul vinovatiei) mi se potriveste si mie f bine.

Mergi la inceput