Dezbatere publica in Ungaria despre cezariana, Ro?
Raspunsuri - Pagina 9
alyynna21 spune:
Marilena12.....am gasit pe forum la reductil ca tu iei reductil fara reteta de la o farmacie din craiova....eu sunt din bals si aici nu se da acest medicament fara prescriptie medicala......esti draguta sa-mi spui te rog de la ce farmacie il iei?...si pe unde se afla ea pozitionata.....poti sa-mi raspunzi pe forum la reductil...
pt celelalte fete ...va rog sa ma scuzati ca am intrat aici chiar daca ce am scris nu are legatura cu subiectul vostru...dar marilena12 nu accepta mesaje private...sorry
szivarvany spune:
Ela -
Eu am nascut tot cu cezariana, foarte aprobata insa dpdv medical.
Nu-mi pare foarte rau
Daria & GIULIA(2004 08 16)
ellej spune:
quote:
Originally posted by grati.ela
Am mai auzit chestia cu <<copiii care se nasc vaginal sunt "mai luptatori">>. E jenant!
22+
Eu sincer n-o mai auzisem, dar o trec la categoria "din atotstiinta boborului roman": nu tre' sa apuna soarele pe scutecele copilului nebotezat, nu tre' sa-i tai unghiile pana la botez ci sa i le smulgi cu dintii, tre' sa-l scoti din cadita de cap ca sa i se lungeasca gatul...
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
ellej spune:
Recunosc ca nu am o opinie ferma in materie, cred mai degraba ca fiecare ar trebui sa nasca asa cum vrea fiind informata in prealabil, evident. Eu eram dispusa sa nasc si natural, dar medicul meu mi-a spus ca daca vreau natural va trebui s-o fac cu altcineva in cazul in care bebe venea dupa nu mai stiu ce data (era oricum la termen) ca ea trebuia sa plece din Bucuresti. Precizez ca in mod sigur n-a facut-o pentru bani, doctorita de care vorbesc e o prietena de familie si n-a primit nimic de la mine (oricum la Cantacuzino cezarienele nu prea sunt permise). In plus am dioptrii -4 si mi-era un pic teama sa nu "sara in aer" la o eventuala nastere naturala.
Asa ca am nascut la 39 de saptamani prin cezariana, cu anestezie generala, cred ca bb a iesit in max. 10 minute cu 3.500 kg, iar eu peste o ora eram la reanimare. N-am avut nici problema, m-am ridicat din pat a doua zi (24 de ore am fost intinsa, cu un sac de nisip pe burta si sonda urinara), laptele a venit imediat (am fost dusa si la pompita), peste 3 zile eram acasa, ridicam copilul si peste 2 saptamani caram caruciorul sa scot copilul la plimbare. N-am burta lasata, nu sunt deloc traumatizata, cred ca daca mai nasc as vrea tot cezariana.
Apropo de asta, o cunostinta (barbat) mi-a spus ca nevasta-sa de 1,50 m a nascut natural doi baieti de peste 4 kg pentru ca el n-a fost de acord cu cezariana! Ha ha! M-as fi distrat sincer daca al meu sot, caruia ii e frica si de un ac, ca majoritatii barbatilor, ar fi avut vreo tentativa sa-mi impuna cum sa nasc.
ilse spune:
Olanda, secolul nostru...
Dupa 2 nasteri naturale si o pierdere de sarcina gemelara in 17 saptamani, va pot spune ca am o multime de date despre cum merge treaba in aceasta tara referitor la nasteri, aici este mult prea propovaduita "nasterea acasa"...adica in patul tau, cu moasa alaturi, sa fiu sincera nu stiu nici macar ce se face cu placenta dupa, caci chiar dupa nspe mii de incercari de a ma convinge de "aceasta minunata politica a nasterilor" eu tot la spital am nascut in ambele cazuri, fara epidurala, prima data nu aveau doctor in spital (cica ar fi o mare lipsa de anestezisti in Olanda, dar banuiala mea este ca o mica "tentativa de abatere a opiniei publice" a caselor de asigurari), a doua oara cica era prea tarziu, dilatare 4 cm, ceea ce stiu sigur ca evident nu este prea tarziu...ca sa nu devina prea horror, spun pe scurt ca la prima nastere durand prea mult, mi-au pus sonda in orificul urinar, banuiesc ca sa nu fac pipi in pat intretimp fiind legata la nspe mii de monitoare...rezultatul=incontinenta urinara, a doua nastere, prea rapida, cand sa impng copilul ar fi tasnit pur si simplu din mine, o epiziotomie de mare periculozitate aproape ruptura, toate "pe viu" evident, la fel ca la pierderea de sarcina, lasata sa "nasc" cei doi "aproape copii" cum pot...si "sterilizata" la sfarsit cu fasa medicala, genul acela tifon, inauntru...precizez ca lucrez pentru o super firma, care imi plateste o super-asigurare medicala ce acopera si epidurala, de care n-am avut parte si nastere la spital (nota bene=astea sunt considerate lux in Olanda) de care am avut parte doar repetand la infinit la fiecare intalnire cu moasa ca eu imi sustin hotararea de a naste in spital, adica ea incerca in continuare sa-mi "propovaduiasca" nasterea acasa.
Mai precizez ca dupa o pierede de sarcina asa de avansata, ducandu-ma la spital sa vad rezultatele examenului de laborator mi s-a spus "minunata fraza consolatoare" ca e un procentaj foarte ridicat de femei care pierd sarcini deci nu e nimic "extraordinar" si ca am deja doi copii deci... nu e cazul sa ma agit atat, sa nu am parte de un control ginecologic, din acela normal, nici eco, toate astea facandu-le eu pe banii mei in clinici particulare in Romania cand ma duc sa-mi vizitez familia.
Sunt fete in Olanda, care au eludat sistemul, ba ducandu-se sa nasca in Germania, ba in Belgia, lucru care sincer mi se pare dezgustator atata vreme cat se platesc bani grei lunari caselor de asigurari medicale si sunt multe la numar, dar toate au cam acelasi pachet de servicii si chiar cand tu ai pachet bun de asigurare trebuie efectiv sa te lupti cu "mentalitatea", "sistemul"...si toate astea intr-o tara cu foarte multe realizari in Neonatologie daca va vine a crede, insa la nivel de cercetare sau chiar daca se fac minuni la spitale universitare gen Amsterdam Utrecht sau altele, ele sunt la nivelul "exceptia de la regula", in provincie, cazul meu, sau in orase mai mici nu de putine ori se intampla lucruri care in mod normal intr-o tara cu dotari medicale exceptionale nu ar trebui sa se intample...
Dupa toate cele zise va las pe voi sa vedeti daca chiar ati fi fericite intr-o tara unde cezariana se practica doar in extreme urgente uneori cu consiliere psihologica inainte de procedura ca "ele sa nu se simta mai putin mame", nu poate fi aleasa de o femeie traumatizata nici la a doua nastere si asa mai departe.
mary,
mamica a doi banditi
ellej spune:
Mary, sincer am ramas cu gura cascata! Si asta intr-o tara cu pretentii de occident curat. Pai daca plec si mai fac un bebe, vin tot in RO sa nasc :)
Ca veni vorba de sonda, eram cam stresata pentru citisem tot pe DC ca poti ramane cu probleme etc. Ei bine, nici nu am simtit cand asistenta mi-a pus sonda! Si nici nu am avut vreo problema dupa aceea.
Stanescu spune:
quote:
Originally posted by J G
In primul rand vreau sa va spun ca o discutie despre tema asta in Romania este cam ca o discutie intre doi somalezi lesinati de foame care se cearta care vin e mai bun intre Chateau Lafitte si Letour. Ma amuza extraordinar indignarea asta legata de cezariana la cerere cand in Romania se intampla atatea nenorociri, mai mici sau mai mari cand naste o femeie, indiferent de spital. Eu cred ca alegerea unei femei in Ro trebuie sa fie facuta luand in calcul si tara in care ne aflam. Aici in Ro, in Bucuresti in spitalul Elias nu se face ecografie in travaliu pestru a se vedea ce greutate are copilul si cum este asezat. Nu se compara aceste date cu bazinul mamei. Aici in Ro in timpul expulziei moasa se arunca pe burta mamei pentru a forta nasterea - stiti rezultatul? Rupturi, hemoroizi, prolaps de organe, exact.
Hai sa ne mai... stiti voi ce.
Imi pare foarte rau ca am nascut natural! Si consider ca am fost PROST INFORMATA in legatura cu riscurile NASTERII NATURALE.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Echografia IN travaliu nu are nici o valoare, nu se mai poate masura diametrul biparietal odata ce craniul copilului e angajat
E bine sa se evalueze echografic cam cu 1 saptamana inainte de nastere acest diametru ca si bazinul gravidei.
J G spune:
Stanescu ai dreptate... eu ma refeream la pozitia copilului (asta a fost problema mea).
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
monica70 spune:
Eu am avut indicatie pentru cezariana din trei motive: MIOPIE FORTE (-15) - principala ,PRIMA SARCINA PESTE 35 DE ANI SI TRATAMENT PENTRU INFERTILITATE .
Si culmea ca am nascut NATURAL - cca 15 minute am stat pe masa , practic fara dureri,am impins de 3-4 ori ... am ajuns la spital cu dilatatie maxima (la 45 de munute dupa ce mi s-a rupt apa si au inceput contractii la 10 minute ,dar f. putin dureroase) Mai mult am stat pe masa pana mi-a cusut mica taietura...
Era in dimineatza de dupa Revelion si am nascut si cu o DOCTORITA DE GARDA (in varsta),ca nu raspundea la telefon medicul ce trebuia sa imi faca cezariana...
Cand mi-a spus aia ca nu se mai poate face cezariana,ca in juma' de ora nasc,intr-un fel m-am bucurat ca scap repede,mai ales ca nu ma prea durea mai nimic.M-a linistit si spunand ca e mica fetitza (3,200 si 52 cm) A fost super simplu si usor,nu m-am fortzat mai deloc (ochii n-au avut de suferit deloooc,desi asta era marele pericol - dezlipire de retina) dar am avut mare noroc.Sincer inca nu stiu ce fac la al doilea,daca voi ma avea ocazia ... dar as opta tot natural,ca cica la al doilea se injumatatzteste timpul Cum pe Dia eram mai sa o fac in salvare ...
Eu zic ca e bine ca cezarienele sa fie facute doar la indicatii certe pentru asa ceva,iar cele ce sunt lesinate de frica de nastere , sa opteze pentru nastere naturala cu epidurala,stiu cazuri in care n-au simtit absolut nimic Cezariana e o operatie nasoala totusi ....
Problema e ca multe din RO sunt lesinate nu neaparat de frica nasterii,cat de conditiile in care are loc.Din fericire,eu nu stiu ce-i aia la 9,45 am ajuns in spital,iar la 10,15 am si nascut.
Dar sunt persoane din Arad,care merg sa nasca in Ungaria la Szeged,asa am ajuns ...
P.S. Mai dragutz a fost ca tot timpul am fost sigura ca voi naste prin cezariana,n-am avut in timpul sarcinii nici un control pe masa,doar la eco ... Ce s-ar fi intamplat daca erau ceva probleme,de genul cu pozitia,cordon dublu in jurul gatului etc. ??? Bine ca macar m-am gandit la asa ceva,abia dupa un final fericit ...
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI
Vauva spune:
Eu fac parte din categoria celor care au nascut natural, desi am 1,55.Dupa un travaliu lung de 24 ore si chinuiala mare am reusit sa nasc in cele din urma o fetitza de 3,300 si 50 cm. Dar asa cum s-a mai spus am beneficiat de cele mai minunate conditii posible de nastere:personal f dragutz, permisiunea sotzului de a fii cu mine, jaccuzi, ce sa zic un cadru f intim si dragutz. Dar a fost ff greu cu tot cu epidurala asta. Acum a trecut cam 1 an si 2 luni de la nastere dar sincer n-as fi sigura ca as mai face-o natural inca o data.Epiziotomia a fost chiar mica dar am ramas cu hemoroizi, care de alftel s-au format in timpul sarcinii. Aici poti opta la cerere pt cezarina dar este contra cost, suma care intra in fondul spitalului. In rest nu trebuie sa dai nimic, nici un plic la nimeni si nici nu se plateste nasterea naturala. Doar spitalizarea ta si a sotului daca vrei family room. Cezariana se recomanda doar daca este cazul, altfel toata lumea naste natural daca nu vrea sa scoata bani din buzunar.
Mie mi se pare corect sistemul lor.