Dezbatere publica in Ungaria despre cezariana, Ro?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

De acord cu dreptul mamei de a alege. Si de acord ca cezariana fara indicatie medicala ar trebui platita (ca si avortul - care din cate stiu eu se plateste!).
Din punctul meu de vedere obligatia medicului este de a isi informa pacienta. De a-i prezenta riscurile si avantajele ambelor tipuri de nastere - nastere naturala sau cezariana. Decizia finala apartine pacientei, dar o pacienta corect informata.
Eu am nascut natural. La inceputul sarcinii vroiam sa nasc prin cezariana. Doctorita mi-a prezentat toate riscurile, in ambele cazuri. Pana la urma am renuntat la ideea de cezariana si am nascut natural. Nu regret decizia luata. Dar nici nu mi-ar fi placut sa-mi fi impus cineva. Adica sunt convinsa ca daca dr. mea (o adepta convinsa a nasterii naturale :) ) ar fi zis "nu fac cerzariana, nasti natural ca asa zic eu" as fi cautat alt doctor si as fi facut cezariana!!! Pe cand punand problema la modul astea sunt riscurile si avantajele si dezavantajele in ambele cazuri poti decide cum crezi tu ca e mai bine pentru tine si copil.

Sorana si Monica (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by grati.ela

consider ca mama trebuie sa decida cum naste...nu vreau sa aud ca mi se spune ca nasc pe banii altora pt ca de cand sunt salariata nu am luat medicamente compensate, am platit absolut toate serviciile medicale (nu discut de shpaga..vorbesc de cabinete private), copilul meu a beneficiat de consultatii private si medicamentele platite integral. Eu am intrebat dr de la Braila ce ar face pt fata lui nu pt sotie (ca ea nu-i neam de-al lui)...si a raspuns ferm: cezariana. Si asta in cond in care intre noi nu se punea pb de spaga.

perfect de acord cu asta, traim intr-o lume (si, sper, intr-o tara) democratica, asa ca in final mamica ar trebui sa fie cea care face aceasta alegere!

un singur lucru as adauga eu, fapt care pe mine ma deranjeaza si mi se pare important! dreptul la informare unde este???
mi se pare ca in legatura cu recomandarea de cezariana medicii se cam grabesc sa prezinte partea buna, fara sa se oboseasca si cu cealalta fata a medaliei: este totusi o operatie, multe mame nu au deloc probleme, dar la altele poate refacerea e mai dificila...

eu una consider ca alegerea cezarienei nu ar trebui sa se bazeze pe considerentul ca se naste fara dureri!
(eu am nascut normal, de doua ori, FARA DURERI! si nu cred ca sunt singurul caz din istoria medicinei...)

dar daca de ex medicul care imi urmarea sarcina ar fi zis ok, facem cezariana - asa cum i-am propus la un moment dat, cand ma apucase frica, poate ca imi facea cezariana, isi lua 'partea' si nu stiu daca l-as mai fi avut si pe al doilea copil, in conditiile in care primul s-a nascut prematur...

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000) si

Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

pe Maria am nascut-o natural si in acele momente mi-am promis, mie, ca nu mai nasc deloc, a fost oribil si recunosc cu inima pe inima ca poate si aceasta experienta traumatizanta mi-a schimbat ulterior relatia cu Maria...am hotarat impreuna sa nu mai avem si alti copii( desii amandoi ne-am fi dorit initial mai multi copii), insa dintr-o..intamplare am ramas insarcinata din nou, peste protectie si am hotarat sa nasc...si acum..amintindu-mi cum am nascut-o pe Maria...deja ma gandeam serios la o cezariana, desi in general nu sunt adepta rezolvarii de genul asta..dar n-as fi suportat din nou aceeasi experienta...insa informandu-ma si stand de vb cu dr, am ramas la epidurala...si a fost...ca intr-un vis, nici nu suporta comparatie, parca atunci fusesem in iad iar acum in rai...acum..parerea mea sincera este ac se abuzeaza de cezariana, si dr sunt de acord, din cauza costurilor, fara sa informeze sau sa-si dea silinta sa informeze pacienta de urmarile unei interventii chirurgicale...mai ales acum cand totusi epidurala nu mai este chiar straina de Romania, orice putand sa-si cumpere o trusa de la farmacie..parerea mea, desigur...si recunosc ca desi sunt destul de destupata la minte sa inteleg de ce multe viitoare mamici aleg aceasta cale...nu as lasa aceasta alegere la dispozitia mamicii..no offense, please, este doar parerea mea...consider ca o informare corecta facuta la momentul oportun ar face minuni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

quote:
Originally posted by anamaria

perfect de acord cu asta, traim intr-o lume (si, sper, intr-o tara) democratica, asa ca in final mamica ar trebui sa fie cea care face aceasta alegere!

un singur lucru as adauga eu, fapt care pe mine ma deranjeaza si mi se pare important! dreptul la informare unde este???

subscriu...
am mers toata sarcina doar la cabinet particular cu flori, bomboane, cafele..etc pe langa plata consultatiei...aveam 21 de ani si nimeni care sa ma invete... i-am spus doctoritei ca vreau sa nasc normal, si la fiecare consultatie imi spunea: "da, diana, te las sa nasti normal si daca nu mai poti sau intervine altceva te bag in cezariana!" eram multumita si oarecum linistita ca daca n-o sa pot nu ma va lasa sa ma chinui. mi-a dat bilet de internare exact pe dpn, ca o fetita ascultatoare m-am dus...m-a consultat...si a bagat frica in mine, m-a masurat cu o chestie si mi-a spus ca "bebele e prea mare si nu are pe unde sa iasa", sa-mi sun sotul si sa ne prgatim de cezariana. are rost sa va mai zic ca mi-a spus ca trebuie sa-i dau bani celei care face anestezia si manei a doua?!!! nu mi-a facut nici o analiza pre operatorie(viteza de coagulare, etc), am facut hemoragie- am stat aproape 5 ore in sala de operatii, imi povestea sotul ca fugeau asistentele in disperare pe acolo si lui ii spuneau ca totul e bine... bineinteles ca si a doua nastere tot prin cezariana ...in iasi nu e doctor care sa accepte o nastere normala dupa cezariana- si am cautat destul-... mai caut, poate vine si bebe 3.

diana, denisa si raisa
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Sunt de acord ca fiecare femeie ar trebui sa aiba dreptul sa aleaga cum isi aduce pe lume copilul, dar nu sunt de acord ca aceasta sa se faca pe banii publici. Mai bine ar directiona o parte din banii platiti la contributiile de sanatate catre educarea viitoarelor mame.Cezariana este si ramane o operatie cu riscurile de rigoare si cu complicatiile de rigoare iar un uter taiat nu va mai fi niciodata ca unul nou.
Cazul meu...am nascut prin cezariana de urgenta dupa 10 ore de travaliu indus, fiindca depasisem DPN-ul cu 10 zile. Travaliul a fost dureros dar din pacate nu am avut dilatatie deloc. Eu una as mai fi asteptat dar au monitorizat copilul in permanenta si in mom cand bataile inimii nu au mai fost ok l-au scos in cateva min. Recuperarea a fost grea, o saptamana nu m-am putut da jos din pat decat cu ajutor, laptele a venit greu, faptul ca-mi tineam copilul in brate sa-l alaptez era extrem de dureros. Mi-am dorit foarte mult sa nasc natural si o sa traiesc toata viata cu regretul ca nu am putut.Mai ales ca, la 6 luni dupa nastere am ramas din nou gravida, cu toate ca ne-am protejat. Si s-a recomandat intrerupere de sarcina urgenta, fiindca la ecografie peretele uterin era extrem de subtire si necicatrizat indeajuns. Daca as fi nascut natural nu as fi avut problema asta, dar asa, mi s-a spus ca riscul de ruptura uterina sau avort spontan in ultimul trimestru este mare...nu am vrut sa risc, de dragul copilului meu!
Deci fetelor care va ganditi la cezariana la cerere, mai ganditi-va odata si informati-va inainte. Un doctor care e de acord cu cezariana la cerere si care nu va prezinta riscurile, e interesat in primul rand de spaga si mai putin de sanatatea voastra.

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Eu am nascut prin cezariana, la indicatia oftalmologului si a ginecologului. M-am bucurat foarte mult ca voi face operatie, pentru ca nasterea naturala era ceva horror pt mine, am crescut cu povestile mamei despre cat de cumplita a fost nasterea mea (a traumatizat-o atat de mult incat nu a mai facut alt copil - mi-a spus ca probabil n-ar fi fost asa rau daca ar fi fost informata si bine ingrijita...pt ea a fost un cosmar: asistente vulgare, care o jigneau, medici dezinteresati, dureri pe care nu i-a spus nimeni cum sa le controleze etc.). Dupa operatie concluzia mea ferma este: nu as recomanda cezariana femeilor care nu sunt constranse din motive medicale sa recurga la ea. Si eu am auzit inainte povesti despre cat de usor va fi, "in 2 ore scapi", "n-ai treaba", "de ce sa stai sa-ti iasa ochii ca la melc". Recuperarea a fost extrem de dificila, a fost un efort de vointa sa imi revin, si acum am dureri, dupa 8 luni, fizic nu mai pot face lucrurile pe care le faceam inainte. Stiu ca sunt femei care isi revin rapid, eu am fost unul din cazurile nefericite pt care cezariana a fost o sursa de noi probleme. A fost atat de rau, incat as vrea ca a doua oara sa nasc natural, numai ca in RO din cate stiu eu medicii nu accepta asta inca.

Sunt pentru nasterea naturala, ajutata de anestezie epidurala si de cursuri pregatitoare (mai ales pregatire psihologica). In prezent, acestea nu sunt accesibile decat femeilor din orasele mari; de exemplu, la spitalul din orasul meu nu se face epidurala, deoarece nu au decat un monitor, nu pot supraveghea atat mama cat si fatul, cum e necesar.
Si da, e normal sa fie platita cezariana facuta la cerere.

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Avand in vedere riscurile cezarianei, nu mi se pare normal sa fie la alegerea mamei. Mai ales ca e vorba de dou vieti, si daca mama pateste ceva, acel copil va creste fara mama. Deci nu e corect fata de copil, ca mama sa se joace cu propria viata in momentul nasterii. Aici ma refer la cezarienele la cerere.
Si am auzit si eu vorba aia "o femeie care se respecta naste cu cezariana, ca vaginul ei sa nu se largeasca si sa fie la fel placerea pt sot dupa nastere" Eu zic ca femeile care inghit asta... mai bine nu zic mai departe.
IreneCAM, daca femeile nu au acces la epidurala, la cursuri Lamaze si la minge uriasa, monitor pt bebe, nu pot naste normal? Trebuie sa le taiem?
Dar in loc de operatii facute aiurea pe bani publici s-ar putea organiza cursuri pt gravide, la fel in cazul laptelui praf de la primarie, pe banii respectivi sa se organizeze fundatii LLL la maternitati. Ce simplu ar fi, si ce bine si pt mamici, si pt copii.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Gabi_K, postarea mea era o pledoarie pt nasterea naturala. Nu am spus ca, daca femeile nu au acces la epidurala si cursuri, tre' sa faca operatie. Trebuie sa aiba acces la acestea, pentru ca asa e firesc sa decurga o nastere in mileniul 3. Sau, cel putin, trebuie sa fie informate despre existenta lor si aleaga daca recurg sau nu la ele in cunostinta de cauza.

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

SUBSCRIU
Si mai adaug ca nu s-a pomenit nimic despre efectele anesteziei care trebuie atent dozata,altfel poate avea efecte ireversibile.Am vazut la tv.o emisiune despre marele risc prezentat de anestezii.De ce sa riscati fara rost,in plus au fost si cazuri de infectare a operatiei,complicatii nedorite cand de fapt trebuie sa te dedici copilului.Mama a nascut prin cezariana pe sora mea,era sa moara pe masa de operatie,a facut stop cardiac,tensiune zero,hemoragie mare.A facut operatie la urgenta nu la alegere.Banuim ca sangele primit la transfuzie i-a afectat sanatatea.De aceea am suportat nasterile cu teama de a nu ajunge la cezariana.e un subiect bun ptr.dezbateri publice si la noi.Avem medici care s-au imbogatit mult din avorturi si cezariene facute in spitale de stat si luand spaga mare in propriile buzunare.Ce e mai rau e ca au si cabinete particulare unde esti tratata aproape ca la spitalul de stat,si nici macar nu primesti o chitanta ptr.banii dati.Am facut un avort la un cabinet particular si am tras belele,dar cum sa reclam daca nu am dovada ca l-am facut la acel cabinet?

quote:
Originally posted by Gabi_K

Avand in vedere riscurile cezarianei, nu mi se pare normal sa fie la alegerea mamei. Mai ales ca e vorba de dou vieti, si daca mama pateste ceva, acel copil va creste fara mama. Deci nu e corect fata de copil, ca mama sa se joace cu propria viata in momentul nasterii. Aici ma refer la cezarienele la cerere.
Si am auzit si eu vorba aia "o femeie care se respecta naste cu cezariana, ca vaginul ei sa nu se largeasca si sa fie la fel placerea pt sot dupa nastere" Eu zic ca femeile care inghit asta... mai bine nu zic mai departe.
IreneCAM, daca femeile nu au acces la epidurala, la cursuri Lamaze si la minge uriasa, monitor pt bebe, nu pot naste normal? Trebuie sa le taiem?
Dar in loc de operatii facute aiurea pe bani publici s-ar putea organiza cursuri pt gravide, la fel in cazul laptelui praf de la primarie, pe banii respectivi sa se organizeze fundatii LLL la maternitati. Ce simplu ar fi, si ce bine si pt mamici, si pt copii.

poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by IreneCAM

Gabi_K, postarea mea era o pledoarie pt nasterea naturala. Nu am spus ca, daca femeile nu au acces la epidurala si cursuri, tre' sa faca operatie. Trebuie sa aiba acces la acestea, pentru ca asa e firesc sa decurga o nastere in mileniul 3. Sau, cel putin, trebuie sa fie informate despre existenta lor si aleaga daca recurg sau nu la ele in cunostinta de cauza.

Scuze, am recitit postarea ta si am inteles ce vrei sa spui:)
Insa femeile ar trebui sa fie informate si despre pericolul cezarienelor, dar majoritatea lor crede ca nasterea naturala e ceva dureros, si are impresia ca scapa de chinuri daca naste prin operatie.

poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput