Dezbatere publica in Ungaria despre cezariana, Ro?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu sunt un om informat. nu sunt medic, dar detin cunostinte suficiente. atat despre nasterea naturala, cat si despre cezariana. si nimic (cu exceptia unei urgente) nu ma putea determina sa nasc natural. nu inteleg de ce trebuie sa ma chinui (in general, nasterea vaginala e asociata cu un anume discomfort), cand e atat de usor sa recurg la operatie. recuperarea dupa operatie este usoara, in cazurile normale presupune o perioada destul de redusa de timp pt refacere, comparativ cu alte interventii. si atunci am pus in balanta: posibilitatea unor ore cumplit de dureroase si o saptamana de recuperare. sunt mai degraba o persoana comoda, si deci am ales cezariana.este optiunea care mi s-a potrivit.
faptul ca am ales cezariana(dincolo de pozitionarea copilului, care oricum nu permitea alta alegere) nu ma face mai putin mama; sincer, nu cred ca legatura emotionala dintre mine si fata mea a avut de suferit. din contra, sunt bucuroasa ca nu trebuie sa asociez venirea ei pe lume cu anumite chinuri. nu consider ca esti mama doar daca ai trecut ca o martira prin suferinta provocata de nastere. nu este o conditie sine qua non.
cezariana este una dintre posibilitatile pe care le am. de ce sa mi se ingradeasca dreptul de a alege? pt ca asa asta era singura cale? stiinta imi mai deschide un drum, pe care am ales sa merg.

mesajul meu nu este o pledoarie in favoarea cezarienei. chiar nu vreau sa conving pe nimeni. este doar un punct de vedere, al meu propriu si personal.sunt de parere ca atata vreme cat cineva cunoaste toate datele problemei si analizandu-le, ia o decizie, acea decizie nu are de ce sa fie contestata si contra-argumentata. dar, repet, e vorba de a cunoaste [bold]toate[/bold] aspectele si numai dupa aceea sa te hotarasti.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

aici nu e vorba de mai multsau mai putin mama, nu cred ca cineva sanatos la minte poate face comparatii de genul asta, din punctul meu de vedere este vorba doar de sanatatea mamei, ori un uter taiat degeaba nu e prea Ok...
Eu am nascut de doua ori prin cezariana, nu pot spune ca m-am refacut prea greu, dar nici simplu nu mi-a fost.La prima sarcina am avut vreo 4 indicatii de cezariana...la a doua numai uterul cicatricial, si am fost si voi fi f amarata ca n-am fost lasata sa incerc natural.
Chiar si numai pt limitarea la nr de bebei posibil,(poate am chef sa fac 5 copii...asta e, mi s-a luat sansa asta, teoretic o fi posibil, dar mor de frica) si ar fi un argument contra cezarienei la cerere.

cica ideea cezarienei s-a incetatenit la noi din vremurile apuse, cand 2 cezariene asigurau avortul legal....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Se pot face si 5 copii prin cezariana. Cunosc personal. In familie (sau ma rog, fosta).

In rest nu comentez nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pe mine ma maninca degetele dar ma abtin.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Pai de aia nu comentez nici eu. Ca ma abtin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Buna
Cineva spunea ca fiecare cezariana ar trebuie sa fie justificata de doctor pentru a limita numarul operatiilor de acest gen.
Aplicand principiul "Dunare daca n-aveam, Jiul Dunare-l faceam" cred ca se vor gasi mereu justificari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Guvernul gandeste in BANI si nu in confort personal sau filingurile gravidei. Or in ecuatia guvernului nasterea naturala e de zece ori mai ieftina decat cezariana......iar nasterea de cand lumea si pamantul e aia vaginala....d'aia ii si zice nastere naturala sau normala. Cezariana e interventi chirurgicala in caz in care nu se poate naste vaginal.
Rezulta clar ca buna ziua ce nastere e suportata de la bugetul statului pe banii publici.
Restul "e discutii" pe forumuri si reviste de femei.
Iar aberatia cu cezarienele se intampla in Romania pe fondul unui sistem medical bolnav.
Ca pana la urma gravida tot plateste cezariana.....singura diferenta e ca in tarile civilizate banii intra in fonul spitalului si la guvern iar in Romania in buzunarul doctorului, anestezistului, mainii doi, asistenta sefa, moasa, femeia de servici, pediatra, portar.....gardianu public care sa-ti dea voie sa intri cu masina in parcare....etc.
Curat murdar!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Simina, stiu ca teoretic se poate, da mie mi-e frica
si stiu si de ce nu comentezi,(sau cred ca stiu) la tine a fost o situatie speciala, nu trebuia TU sa alegi cum nasti, era clara treaba...imi aduc aminte ce greutati au fost la cea mica.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Se spune ca copiii care ies pe cale naturala sunt (mai tarziu) "mai" luptatori, mai siguri pe ei - incercarea de a iesi singuri din burtica mamei ii face asa; comparativ cu cei care sunt scosi pur si simplu din burta fara vreun efort deosebit.
O OPERATIE ramane o operatie, indiferent de cat de lunga sau scurta e perioada de refacere. Poate spune cineva ca dupa cezariana n-a avut dureri? Dureri sunt in ambele cazuri.
O nastere naturala poate decurce de multe ori repede (cateva ore) - de ce sunteti asa de multe speriate ca o sa stati 15 ore in sala de nasteri???
Cezariana isi are cu siguranta rostul ei atunci cand copilul e pozitionat gresit, cu vreun cordon ombilical incolacit sau mai stiu eu in ce cazuri extreme. Insa sa optezi pt. cezariana, doar din COMODITATE, zic eu ca spune multe despre persoana respectiva. Traim insa intr-o societate, in care fiecare are dreptul sa aleaga - fiecare va trage sau nu mai tarziu consecintele faptelor lui si daca e destept, poate va si invata ceva din ele.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Ma "bag" si eu in discutie desi nu am nascut, vorbesc ca femeie nu ca mama. Bunica are miopie forte, si desi doctorii stiau acest lucru au lasat-o pe mama sa nasca natural. Rezultatul a fost miopia mamei de -15, desi ea avea doar -5 inainte de nastere. Eu am dureri crunte la menstruatie, urlu 7 ore de durere si nu-mi trec durerile cu nici un fel de medicament. Aceste 2 lucruri m-au determinat sa vreau sa nasc prin cezariana, si cred ca e dreptul fiecarei femei de a decide felul in care aduce pe lume un copil. Daca dr. mi-ar recomanda nastere naturala nu o voi face, preferand sa-mi schimb dr. pana voi gasi unul sa accepte sa-mi faca cezariana. Daca suporti dureri crunte 10 ore nu esti mai mama. Deci cred ca fiecare femeie naste cum vrea, cum crede ca ar suporta mai usor.

Mergi la inceput