Dezbatere publica in Ungaria despre cezariana, Ro?
Raspunsuri - Pagina 2
ina_nz spune:
Pe banii publici ar trebui sa se nasca naural si numai din motive medicale sa se faca cezariana.
Cezariana electiva trebuie sa se plateasca de catre solicitanta ca orice operatie estetica.
Nu este normal ca din banii pe care ii platesc eu sub forma de taxe si impozite sa se faca operatii elective sa nasca unele "ca doamnele". No offence dar asa se zice prin spitale in Romania: daca nasti prin cezariana esti o doamna. Sa-mi fie cu iertare dar eu am nascut natural si nu m-am simtit nici o secunda mai putin doamna.
Acuma revenind la conditiile din spitalele din Romania unde nimic nu e normal si natural se justifica intr-un fel cererea mare de cezariene.
E un cerc vicios din care sincer nu vad iesirea prea curand. Sunt convinsa ca daca s-ar imbunatatii conditiile iar epidurala nu ar mai fi un lux ci o practica uzuala ar scadea destul de mult numarul cezarienelor.
Ina
vikinga spune:
quote:Si alea care nasc natural taranci, ori cum? Suna bine ce zici tu acolo. Mi se pare corect.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Originally posted by ina_nz
Pe banii publici ar trebui sa se nasca naural si numai din motive medicale sa se faca cezariana.Cezariana electiva trebuie sa se plateasca de catre solicitanta ca orice operatie estetica.Nu este normal ca din banii pe care ii platesc eu sub forma de taxe si impozite sa se faca operatii elective sa nasca unele "ca doamnele". No offence dar asa se zice prin spitale in Romania: daca nasti prin cezariana esti o doamna.
Marina spune:
ce legatura are domnia si cezariana?...aku imi aduc aminte de suceava danei si de originea domniei dar e asa cale lunga...
Criss75 spune:
quote:
Pe banii publici ar trebui sa se nasca naural si numai din motive medicale sa se faca cezariana.
Cezariana electiva trebuie sa se plateasca de catre solicitanta ca orice operatie estetica.Nu este normal ca din banii pe care ii platesc eu sub forma de taxe si impozite sa se faca operatii elective sa nasca unele "ca doamnele". No offence dar asa se zice prin spitale in Romania: daca nasti prin cezariana esti o doamna. Sa-mi fie cu iertare dar eu am nascut natural si nu m-am simtit nici o secunda mai putin doamna.
Acuma revenind la conditiile din spitalele din Romania unde nimic nu e normal si natural se justifica intr-un fel cererea mare de cezariene.
E un cerc vicios din care sincer nu vad iesirea prea curand. Sunt convinsa ca daca s-ar imbunatatii conditiile iar epidurala nu ar mai fi un lux ci o practica uzuala ar scadea destul de mult numarul cezarienelor.
Ina
De cand e cezariana operatie estetica???
Criss si Alex
A_Iulia spune:
quote:
Cezariana electiva trebuie sa se plateasca de catre solicitanta ca orice operatie estetica.
Ina
Subscriu!
Adina + Olivia Q1.04
Ingrid S spune:
Eu am vrut cezariana, dar nu s-a putut, prea repede s-a derulat nasterea, aproape 2 ore m-am chinuit fara pauze intre contractii, a fost absolut groaznic, au trecut aproape 2 ani de atunci si n-am uitat nimik. Medicul meu a sosit la spital cand deja eram pe punctul de a naste, asa ca n-a mai avut ce sa-mi faca. Dar sa mai vorbim de 30 de ore ca la altele..
Daca as mai face al doilea copil, as alege cezariana si as spera sa aiba timp sa mi-o faca.
Chiar ca nu inteleg, de ce ar alege cineva sa se chinuie atatea ore doar sa nasca natural. Pana la urma, e optiunea fiecareia.
Si verisoara mea a avut sparte capilarele de la ochi, arata infiorator de atata chin...
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Cristina_C spune:
Exista si nasteri naturale usoare, eu am avut parte de una si n-am ramas deloc traumatizata.
Dar, daca as fi avut complicatii la nastere, sigur as fi regretat ca n-am ales cezariana.
desprecopii spune:
Bineinteles ca pana la urma este alegerea fiecarei femei modul in care va naste. Nici nu se pune la indoiala aceast lucru. La fel este si cu alaptarea, cresterea copilului, educatia pe care o da copilului.
Este insa important sa existe informatie corecta. La fel ca si in cazul alaptarii - mamele trebuie informate despre calitatile laptelui matern. La fel si in cazul educatiei pe care o dai copilului - trebuie sa stii cum sa il pregatesti pentru viata - trebuie sa stii CUM sa stimulezi copilul, cum trebuie tu ca parinte sa te ridici la nivelul de parinte responsabil si implicat. Nimeni nu se naste cu aceste informatii in aceste zile pentru ca educatia unui copil trebuie invatata - nu este chiar un instinct.
Asa si cu cezariana. Viitoarele mame trebuie sa stie si riscurile cezarienei. Ca raman cu o rana inutila pe uter. Ca pot lua Hepatita C, ca o operatie are un grad de risc, etc.
Da, informatia este putere si numai daca nu stii acest lucru nu te intereseaza sa afli absolut totul despre nastere si ramai la aprecierea sau recomandarea unei prietene atotstiitoare.
Nimeni nu spune ca nasterea prin cezariana nu este solutia optima in cazul unor probleme. Insa, ma gandesc - ca nu ar trebui sa fie efectuata decat la recomandarea doctorilor. Si mai departe pe acest fir - doctorul ar trebui sa fie foarte argumentat cand prescrie asa ceva. Si sa nu mai existe si alte interese - sa le zicem stimulente materiale :)
Nu cred ca toate cezarienele in Romania au recomandare medicala. De aceea mi se pare interesanta o dezbatere pe aceasta tema. Mi s-a parut interesant faptul ca in Ungaria, spitalele trebuie sa faca publice statistici despre felul nasterilor. Evident ca aceasta informatie nu exista centralizata in Romania.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
ina_nz spune:
quote:
Originally posted by Criss75quote:
Cezariana electiva trebuie sa se plateasca de catre solicitanta ca orice operatie estetica.Nu este normal ca din banii pe care ii platesc eu sub forma de taxe si impozite sa se faca operatii elective sa nasca unele "ca doamnele". No offence dar asa se zice prin spitale in Romania: daca nasti prin cezariana esti o doamna. Sa-mi fie cu iertare dar eu am nascut natural si nu m-am simtit nici o secunda mai putin doamna.
Ina
Criss si Alex
Eu nu am spus ca cezariana este operatie estectica. Am spus "cezariana electiva" (fara motive medicale ci doar la cererea pacientei). Operatiile estetice sunt si ele operatii elective (marea majoritate, nu vorbesc de cele care se fac in cazul de desfigurare sau mai stiu eu ce motiv medical)
Asa cum guvernul nu isi permite sa aloce fonduri pentru operatiile estetice asa nu isi permite sa dea bani pentru cezariene pe motive altele decat medicale.
Sunt absolut de acord cu sintagma "fiecare face ce vrea cu corpul lui daca o gravida vrea cezariana sa aiba dreptul sa faca cezariana". E perfect adevarat si sunt pentru 100%. Da nu pe banii mei!!!!! Sa o faca pe banii ei. Sa fie taxa frumos, la vedere, afisata cu cifre cat spitalu de mari.
Si pana la urma ar fi mult mai mare castigul si pentru spital. De ce sa se imbogateasca anumit doctori pe chesta asta cand banii ar intra legal in fondul spitalului.
Chiar nu vi se pare aberant ca aceasta fiind o solutie simpla si extrem de profitabila pentru spitalele (care BTW urla pe toate posturile de TV si in ziare ca nu le da guvernul bani suficienti pentru dotare si servicii mai bune) totusi nu o aplica?!?!?! hmmm
Ina
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by ina_nzquote:
Originally posted by Criss75quote:
Ina
Criss si Alex
Eu nu am spus ca cezariana este operatie estectica. Am spus "cezariana electiva" (fara motive medicale ci doar la cererea pacientei). Operatiile estetice sunt si ele operatii elective (marea majoritate, nu vorbesc de cele care se fac in cazul de desfigurare sau mai stiu eu ce motiv medical)
Asa cum guvernul nu isi permite sa aloce fonduri pentru operatiile estetice asa nu isi permite sa dea bani pentru cezariene pe motive altele decat medicale.
Sunt absolut de acord cu sintagma "fiecare face ce vrea cu corpul lui daca o gravida vrea cezariana sa aiba dreptul sa faca cezariana". E perfect adevarat si sunt pentru 100%. Da nu pe banii mei!!!!! Sa o faca pe banii ei. Sa fie taxa frumos, la vedere, afisata cu cifre cat spitalu de mari. Si pana la urma ar fi mult mai mare castigul si pentru spital. De ce sa se imbogateasca anumit doctori pe chesta asta cand banii ar intra legal in fondul spitalului.
Chiar nu vi se pare aberant ca aceasta fiind o solutie simpla si extrem de profitabila pentru spitalele (care BTW urla pe toate posturile de TV si in ziare ca nu le da guvernul bani suficienti pentru dotare si servicii mai bune) totusi nu o aplica?!?!?! hmmm
Ina
Eu la spital am platit 2 mil. pt nastere naturala, iar pt cezariana as fi platit dublu. Taxa spitalului. Deci? Nu puteam sa ii fac certificatul pana nu se platea aceasta taxa. Si era afisat maaaare pe perete. Sa mai spuna cineva ca nu se plateste, ca il invit la Maternitatea de pe Odobescu din Timisoara. Asta in afara de banii pentru medicul meu, evident.
Edit: asta pt ca mi-am chemat medicul propriu si personal. Daca alegeam sa nasc cu medicul de garda, nu plateam, cred.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo