MAMICI DE ITALIA (9)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
pet.cost2005 spune:
cristina - frumoasa poveste ... deci, pe ansamblu, durerile sunt totusi suportabile? Zici ca te-a ajutat mult epidurala, nu? Ooofff ca se apropie momentul si la mine si moooor de fricaaaaaaa !!!!!
Petronela bb Silvia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mamii spune:
nushu daca cineva trebuie sa fie deacord cu mine ca sa imi intre in grtii DAR TIE CU SIGURANTA! de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank">
Alex 13.07.07
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ada29/ada29.jpg)
ada29 spune:
Buna fetelor,tot eu cea cu certificatul bb romanesc...
Mamii am inteles ca vii acasa,am aflat ca e posibil ca bb dupa ce are certificatul romanesc,aici in tara sa primeasca indemnizatia de 2 milioane pe care statul romanesc o da tuturor bb-lor cetateni romani,timp de doi ani.Iti spun asa informativ,ar fi fain totusi..desi trebuie totusi sa clarific bine situatia.Nepotelul meu primeste si acolo alocatie asa ca mai verificam.
Scuze daca am deranjat si multa sanatate tie si lui bb Alex.
ada
mamii spune:
mercic ada...daca e o sa revin cu informatii din tara eu peste 2 saptamani ma duc in tara ...eventual poate o sa iti trimit un pm.Sanatate multa si voua
]???
de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank">
Alex 13.07.07
cristina85ss spune:
inca nu am terminat de povestit..am intrerupt ieri ptr ca s-a trezit giulia si a inceput sa planga
Deci imi pune fetita murdara asa cum era in brate,nu plangea deloc si avea o culare albastruie,era extrem de calda si tremura.Statea ghemuita in bratele mele si nu-mi venea sa cred ca am facut-o eu.Dupa doar 5 minute asistenta o reia in brate si o duce la spalat ce era defapt in aceeasi camera unde am stat in travaliu si unde am nascut.era dotata cu o vanita minuscula,o masa de infasat si un cantar.O spala si odata ce a scos-o din apa i s-a schimbat culoare din albastruie a devenit rosie.O aseaza pe cantar si aud: 3630 gr scor 8-9.Ma intreaba daca i-o poate da in brate taticului,eu spun sigur ca da, ( ce intrebare mai era si aia?)
Sotul ma paraseste cu fetita in brate..putin mai tarziu am aflat de ce.Pur si simplu l-au scos afara din salon si nu l-au mai lasat sa intre,saracul m-a asteptat ptr alte 2 ore pe coridor unde nu erau scaune sau banci,si el abia se tinea in picioare de oboseala.Pe giulia au aratat-o soacrei mele ce ma astepta si ea tot in coridor apoi au dus-o la nido.Eu am mai ramas sa asteptam placenta ce nu prea vroia sa iasa.Mi-au marit doza de oxitocina ( am uitat sa spun ca in travaliu imediat ce mi-au facut epidurala mi-au si pus o perfuzie cu oxitocina ptr a grabi dilatatia si perfuzia aceea mi-a ramas pana la expulsia placentei)si au tras de cordonul omibical usor pana la iesirea in totalitate a placentei.Dupa aceea se reintoarce anestezista,imi reface o doza mica de epidurala si cheama medicul la cusut .Singura persoana antipatica dintre toti ce erau pe acolo si care m-au ajutat la nastere era docorita aceea ce culme se numea Cristina la fel ca mine
Isi termina treaba,se reintoarce o asistenta ma spala,imi pune tamponul acela stil pampers si inauntru cateva cuburi de gheata ptr a preveni inflamarea ranii.Ma mai tine putin prin salon si ma trimite la 1 etaj ( in sfarsit!) unde erau ''gazduite'' proaspetele mamici. Acolo ma reintalnesc cu sotul,asistenta ce ma trasporta pe acel pat cu roti ma intreaba daca prefer o camera cu rooming in,adica o camera in care imi pot tine fetita alaturi toata ziua.Ii spus ca da si ii multumesc.Sotul ma ajuta sa schimb patul,sa desfac bagajul, apoi se intoarce in sfarsit acasa la dormit
Eu in noaptea aceea m-am simtit oribil dupa ce trecuse anestezia epidurala.Ma dureau ingrozitor punctele,mi se umpluse tamponul de sange si simteam nevoia sa ma duc la baie,insa in salonul in care eram eu si inca o tanara mamica nu exista baie! Se afla abia pe coridor si era ceva de mers pana acolo.M-am dat jos cu greu din pat,nu era nici o infirmiera prin preajma care sa ma ajute ca de' la ora aia se dormea
.Ma tin cu mainiile de pereti si incet-incet ma indrept spre baie.Aici mi-am dat seama ca daca voi desface tamponul nu il pot relipi la loc ptr ca se inchidea cu adeziv si absorbentl acela era de hartie,totusi trebuie sa-l desfac.Ca sa ajung apoi in salonul meu a trebuit sa ma tin cu o mana de perete si cu alta de tampon ptr ca sa nu cada,mi-a fost foarte greu.Dar a trecut!Acum sunt mamica si este singurl lucru ce conteaza,pana la urma a meritat efortul!
Cristina +
GIULIA
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss
cristina85ss spune:
Petronela da,cu epidurala este cu totul altceva,dureriile sunt diferite si muuult mai suportabile,dar totusi nu te gandi ca nu simti nimic ptr ca nu e adevarat. In momentul in care incepi sa impingi mai ales simti o durere ce nu trece cu nici o anestezie.Insa curaj ca inapoi nu mai poti da,ai sa vezi ca ai sa te descurci de minune!
Cristina +
GIULIA
MIKUTA4 spune:
Neata Cristina multumim ptr povestioara trebuie sa fiu sincera ca am tras a a doua tura de bocet ,ca prima am tras-o dimineata cind am aflat ca prietena mea cea mai buna a nascut azi dim la 5,13 min un baietel si tocmai vorbisem cu ea inainte sa deschid ,zici ca a meritat tot efortul asa mi-a zis si prietena mea,in momentul cind iti pune copilul pe burta te simti intradevar implinita ca femeie si o cred atit pe ea cit si pe tine cind spuneti asta.Si gata am hotarit voi naste normal nu mai vreau cezariana cel putin cusaturile in 2-3 sapt trec dar operatia dureaza si eu vreau sa ma bucur cit mai mult de Sareta mea.Va
si va astept la povestit.
MIRELA 30+
DOAMNE PROTEJEAZA-NE INCA 10 SAPT SAU 8 SAPT ASA CUM AI FACUT-O PINA ACUM.
SARA-MARIA ingerasul nostru
pet.cost2005 spune:
Ciao !!!
cristina - ma bucur pt. ca totul s-a sfarsit cu bine si ai o fetita fff dragalasa ... sa va traisaca si sa va umple viata numai cu bucurii !!!!
Dupa o noapte de gandire, as mai avea de spus ... dar am senzatia ca e mai bine sa tac. Si-asa elanul asta al meu de a spune ceea ce gandesc vad ca dauneaza unora ... eu ma retrag din viata asta virtuala ca e mai bine. Si am sa continui insa sa fiu aceeasi persoana in viata reala unde nu am avut atatea discrepante doar pt. faptul ca spun lucrurilor pe nume si nu ma ascund dupa degete.
Va doresc numai bine tuturor !!!!!!
cristina85ss spune:
Petronela,mamii va rog frumos nu mai fiti suparate ca nu are nici un rost,va trimit un pupic la fiecare ca sa treaca
Petronela te rog sa nu parasesti grupul sunt sigura ca nu este nevoie ca dintr-o simpla discutie sa se ajunga la asa ceva,te rog in numele tuturor fetelor de pe aici
Cristina +
GIULIA 21.09.2007
cristina85ss spune:
Fetelor pe unde sunteti? Va pregatesc eu cafeaua in dimineata asta ptr ca sunt odihnita Giulia sa trezit o singura data in noaptea asta,pe la 04, am schimbat-o si i-am dat laptic apoi a readormit. In dimineata asta avea nasucul putin infundat,sper ca nu raceste!
Cristina +
GIULIA 21.09.2007